$
בורסת ת"א

להרוויח ב-2013

למרות ירידה של 25% בשנה - באקסלנס עדיין מאמינים בבזק

אחרי שקלעו בשנה שעברה בהמלצות על מניות הפועלים וישראמקו והצליחו קצת פחות עם כלל תעשיות ובזק, באקסלנס ממליצים לשנה הבאה על בנק מזרחי, רציו והאג"ח של אלבר; בכמה יעלה מדד ת"א 25 ובכמה יתחזק השקל?

מעין מנלה 14:5530.12.12
אחרי שבשנה שעברה המליצו על בזק והמנייה איבדה 25% במהלך השנה, באקסלנס לא מתייאשים וממליצים על השקעה במניה גם ב-2013. בבית ההשקעות רואים בבזק חברה יציבה יחסית עם תמחור סביר.

 

במהלך השבועיים האחרונים הציגו כאן בתי ההשקעות המובילים בישראל את 5 המניות הטובות ביותר שלהם לשנה הקרובה, 5 אגרות החוב שינצחו את השוק, הרכב התיק המומלץ ובונוס מיוחד - פינת ההימורים לשנה הבאה. מחר יפרסם בית ההשקעות אלטשולר שחם את ההמלצות שלו וינעל את הפרויקט.

 

המניות והאג"ח המומלצות ל-2013:  

 

 

בשנה שעברה המליצו באקסלנס על מניית בנק הפועלים שעלתה ב-29% במהלך השנה האחרונה, על ישראמקו שהוסיפה 27% ועל פריורטק שהתחזקה ב-10%. לעומת זאת, המלצה פחות מוצלחת העניקו באקסלנס על מניית בזק שכאמור, איבדה 25% בשנה החולפת, וכן על מניית כלל תעשיות שירדה ב-16% על רקע העברת השליטה בחברה ללן בלווטניק.

 

אגרות החוב עליהן המליצו באקסלנס בשנה שעברה רשמו תשואה ממוצעת של כ-9%. בפינת ההימורים, קלעו באקסלנס כאשר הימרו שמדד 25 יעלה בין 10% ל-15%, כאשר נכון להיום המדד עלה ב-9% בסיכום שנתי. דאו ג'ונס עלה ב-6% במהלך השנה, נאסד"ק התחזק ב-13.6% ו-S&P 500 הוסיף 11.5% כאשר באקסלנס היו מעט אופטימיים מידי והימרו שמדדי המניות המובילים בארה"ב יעלו בין 15% ל-20% ב-2012.

 

5 המניות המומלצות

בזק - למרות התחרות בשוק הסלולרי

התחרות הקשה בשוק הסלולרי אמנם תפגע בבזק בשנת 2013, אך פלאפון אחראית רק לכ-30% מה-EBITDA של החברה כאשר שאר הרווח מגיע מהשוק הקווי היציב יותר. אנו צופים כי במהלך 2013 בזק תגיע להסכמים עם פרטנר וסלקום, אך למפעילות הסלולריות, משמעות השוק הסיטונאי היא בעיקר בהורדת עלויות לעסק הקווי הקיים שלהם. יכולתן להגדיל נתח שוק בצורה אמיתית על חשבון בזק היא מוגבלת מאוד. זאת מאחר שמלבד, אולי היכולת להציע מחירים מעט נמוכים לעומת המחירים הנמוכים בלאו הכי בשוק הקווי, לשתי חברות אלה אין יתרון תחרותי אמיתי - לא בשירות, לא בתוכן, לא בטכנולוגיה, לא במותג. בהנחה שמיזם התקשורת של חח"י לא ימריא ובהינתן האיום המוגבל מצד השוק הסיטונאי, לדעתנו, אנו רואים בבזק חברה יציבה יחסית עם תמחור סביר.

 

אבי גבאי, מנכ"ל בזק אבי גבאי, מנכ"ל בזק צילום: עמית שעל

 

רמי לוי - בגלל המעבר לרשתות דיסקאונט

היסודות של שוק המזון לשנת 2013 נותרו דומים לאלה של 2012: תחרות, עלייה במחירי התשומות (חשמל, ארנונה), מעבר של צרכנים לחנויות הדיסקאונט תוך היחלשות נאמנות הלקוחות וכל זאת כאשר שיעור הצמיחה של השוק יורד כתוצאה מתנאי המאקרו. מנגד, בשנת 2013, בניגוד ל- 2012, צפוי השוק ליהנות ממספר מגמות שאת היתדות שלהן הניחו ב- 2012: עליית מחירי המוצרים (אינפלציה טובה לרשתות), ביצוע תהליכי התייעלות לאורך השנה, עליה ברציונאליזציה של חלק מן השחקנים מבחינת עוצמת התחרות ותהליכי הקונסולידציה המקטינים את הגמישות הפיננסית של חלק מן השחקנים. אנו מעריכים כי המגמות של מעבר לרשתות דיסקאונט, עלייה במחירי המוצרים והמשך פתיחת סניפים ע"י רמי לוי יסייעו לרשת להציג שיעורי צמיחה גבוהים גם בשנה הבאה ויסייעו לרשת להמשיך להציג שיפור ברווחיות. 

 

בנק מזרחי - בגלל השמרנות

רווחיות יוצאת דופן, הנהלה חזקה ומנוסה, שקיפות גבוהה, שמרנות מאזנית והמשך פוטנציאל צמיחה מהירה יחסית לבנקים האחרים מותירים את מזרחי כבנק המועדף להשקעה בשנת 2013. בנק מזרחי מצליח לייצר את התשואה העודפת שלו (כ-50% מעל הממוצע בענף הכולל) על אף שמירה קפדנית על איכות נכסים גבוהה, הפרשות שמרניות מאוד וחשיפה זעירה מאוד לחו"ל. התשואה העקבית הגבוהה שלו על ההון, בד בבד עם שמרנות המאזנית של הבנק מצדיקה פרמיה משמעותית ביחס להון. היום הבנק נסחר בכ-10% דיסקאונט להון החזוי ל-2013, ולכן אנו ממשיכים לראות פוטנציאל משמעותי לעליות, שעה שאיכות הנכסים הגבוהה (כיסוי אשראי שאינו נושא הכנסה של קרוב ל-100%) והיעדר חשיפה לחו"ל ממזערים את הסיכונים. לדעתנו, מזרחי גם נשאר חסין יחסית, ל'החמרה' פוטנציאלית ברמת הפיקוח, בעיקר כתוצאה מהחשיפה הגדולה של הבנק למשכנתאות (מקטין את הצורך להגדיל הפרשות קבוצתיות), ליישום תקן 19 (אין לבנק התחייבויות פנסיוניות) וליישום באזל 3 (משכנתאות).

 

מליסרון - העדפה להשקעה בנדל"ן מניב מסחרי

מצבת הנכסים המסחריים של החברה מציבה אותה נכון להיום כחברה הגדולה בישראל בתחום הנדל"ן המסחרי, הן מבחינת מספר נכסים והן מבחינת שטחי מסחר.

קצב ה-NOI (הכנסות משכירות) לשנה מייצגת יעבור במעט את רמת המיליארד שקל ומוכיח את העוצמה שמפגינה מליסרון. קצב זה ייצג להערכתנו את פעילות החברה בשנים הקרובות. הוא ירד בעת השלמת מימוש הנכסים אותם התחייבה החברה לממונה על ההגבלים העסקיים ויעלה שוב בעת סיום הקמת קניון באר שבע והמשך פיתוח הנכסים.

 

להערכתנו, החברה מהווה אופציה על כלכלת ישראל ומספקת תשואת דיבידנד נאה. בהשקעה במניות נדל"ן מניב אנו רואים העדפה ברורה לנדל"ן מניב מסחרי על פני משרדים. זה נכון הן בעתות צמיחה, המגולגלת מהר יותר לקניונים, והן בעתות מיתון כי הירידה בפדיונות משפיעה פחות על ההכנסות בקניונים בישראל, בהם הכנסה מפדיון מהווה אחוזים בודדים מסך ההכנסות של בעלי הקניונים. אנו מעריכים כי השפעות השלמת המיזוג של בריטיש לחברה ייצרו חסכון בעלויות תפעוליות ומימוניות שיבואו לידי ביטוי כבר ב-2013.

 

ליאורה עופר, יו"ר מליסרון ליאורה עופר, יו"ר מליסרון צילום: ורדי כהנא

 

רציו - בגלל עסקת וודסייד

אופציה טהורה על מאגר "לווייתן" עם אחזקה של 5% בזכויות, לפני תמלוגי -על ולאחר עיסקת "וודסייד". ענקית הגז והנפט מאוסטרליה הצטרפה כשותפה ב- 30% מהזכויות ב"לוויתן" וצפויה לתרום משמעותית לעליית שווי המאגר וכפועל יוצא לשווי של "רציו". התרומה של העיסקה באה לידי ביטוי בהיבטים של קיצור לוחות הזמנים לפיתוח "לווייתן", ירידת הצורך בגיוסי הון בשותפויות המחזיקות וחשיפה ללקוחות בשווקי אסיה ואירופה המוכנים לשלם מחירים גבוהים לגז טבעי נוזלי. למרות שהעיסקה לא משקפת פרמיה משמעותית ביחס לשווי "לוויתן" כנגזר מהשווי של "רציו", העיסקה מגבירה את נראות הפרוייקט ותורמת לירידה בסיכון של ההשקעה במנייה. בשונה מיתר השותפויות, המחזיקות גם ב"תמר", המניה השלימה עלייה מתונה של אחוזים בודדים שנה אחורה. ל"רציו" נכס נוסף: זכויות של 70% בהיתר "גל" בו שותפה גם "אדיסון" האיטלקית. ההיתר גובל ב"לוויתן" ולמעשה מהווה אופציה על תוצאות הקידוח העמוק בו.

 

5 האג"ח המומלצות

 

ישרס אגח ו' - בגלל הנכסים החופשיים

תשואה לפדיון: 4.52%, מח"מ: 3.1 שנים

ישרס פועלת ב-3 תחומי פעילות עיקריים - נדל"ן מניב, נדל"ן למגורים ותשתיות ובניה. לחברה נכסים מניבים בשווי של כ-3 מיליארד שקלים, המניבים NOI (הכנסות משכירות) מייצג של כ-200 מיליו שקל. יתרת נכסים שאינם משועבדים בהיקף של כ-740 מיליון שקל, רמת מינוף סבירה ומגמת השיפור מספקים תימוכין להשקעה בנייר. הסיכונים הכרוכים בהשקעה נוגעים לפריסת החוב ושיעור החוב לזמן קצר, ובנוסף סוגיית האשראי הבנקאי בחברת הבת אוסיף, שצריכה להיפתר מול הבנק בתקופה הקרובה. החברה מתכננת הנפקת אג"ח בסדרה חדשה בשבועות הקרובים, מחזור שעשוי לספק נזילות וגמישות פיננסית נוספת.

 

בראק אן וי אג"ח א' - למרות הפרויקט בדיסלדורף

תשואה לפדיון: 4.01%; מח"מ: 4.03 שנים

בראק אן וי פועלת בגרמניה בתחום הנדל"ן המניב ורוב נכסיה ממוקמים במחוז חזק, המהווה את המרכז הארצי העיקרי לתעשיות רבות. הנהלת החברה מפגינה מקצועיות וניסיון, והחברה פועלת ברמות מינוף סבירות ובמדיניות פיננסית שמרנית באופן יחסי. היקף הנכסים המניבים עומד על כ-550 מליון יורו, ועוד כ-120 מיליון יורו בשלבי פיתוח. החשיפה לפרויקט היזמי הגדול בדיסלדורף, לבניית כ-1,000 יחידות דיור, הינה גורם סיכון, אך קצב ההתקדמות, המכירות והצפת הערך בפרויקט מפחיתים ממנו. בנובמבר 2012 גייסה החברה כ-170 מיליון שקל, בדרך של הרחבת סדרה א'.

 

אפריקה נכסים - סדרה ה' - צמיחה לאורך זמן

תשואה לפדיון: 7.25%; מח"מ: 3.27 שנים

אפריקה נכסים, המרכזת את פעילות הנדל"ן המניב של אפריקה השקעות עם פורטפוליו בשווי 6 מיליארד שקל הכולל 9 נכסים מניבים במזרח אירופה, 13 נכסים מניבים בישראל ומלאי קרקעות רחב בשווי של כ-1.5 מיליארד שקל. לחברה נכסים איכותיים, בשיעורי תפוסה גבוהים המניבים NOI שנתי של כ-300 מליון שקל. החברה מציגה מרבעון לרבעון שיפור בפרמטרים התפעוליים הכוללים צמיחה לאורך זמן, שיפור ברווחיות, ייצוב ברמות החוב עם יחס חוב להון (CAP) נטו של כ-57%, המשך צמיחה ב-NOI בעקבות קניון קוטרוצ'ן ברומניה ותזרים חיובי משמעותי מפעילות שוטפת. שירות החוב של החברה, בהיקף כולל של כ-3.8 מיליארד שקל, נשען על מחזור חוב לבנקים או באג"ח מידי שנה, ותזרים גבוה מנכסים מניבים.

 

לאחר שנים בהם תמכה החברה בחברת האם, אפריקה השקעות, החברה התייצבה כאשר טמון בה עוד פוטנציאל השבחה רב בנכסים ובקרקעות. סדרה ה' 'מחוזקת' בשעבוד על מניות אפי אירופה ב-LTV (יחס הון להלוואה) מקסימאלי של 60% ובהתניות פיננסיות.

 

לב לבייב, יו"ר אפריקה השקעות לב לבייב, יו"ר אפריקה השקעות צילום: אביגיל עוזי

 

בי קומיוניקיישנס אג"ח ב' - בגלל הדיבידנדים מבזק

תשואה לפדיון: 9.84%; מח"מ: 4.02 שנים

בי קומיוניקיישנס הינה חברת אחזקות, המשקיעה באמצעות חברות מיועדות בתחום התקשורת בישראל. החברה מחזיקה בכ-31.08% מהון המניות של בזק. נכון לספטמבר 2012 החוב הפיננסי ברוטו סולו של החברה הסתכם בכ-4.1 מיליארד שקל, מול יתרות הנזילות של כ-389 מיליון שקל .המקור העיקרי של החברה לפירעון החוב הינו הדיבידנדים המתקבלים מבזק – דיבידנד שוטף מהרווח הנקי ודיבידנד מיוחד שהמנה האחרונה שלו, בהיקף של כ-300 מיליון  שקל, תחולק ב-2013. להערכתנו, סך הדיבידנד ב-2013 יסתכם בכ- 700 מיליון שקל. לחברה אין צורך במחזור חוב עד 2015.

 

אלבר אג"ח ט' - בגלל הבטחונות

תשואה לפדיון: 5.98%; מח"מ: 1.58 שנים

אלבר, מחברות הליסינג הגדולות והוותיקות בענף, מחזיקה בנתח שוק של כ-13%, עם צי כלי רכב של כ-36 אלף רכבים. החברה מציגה רווחיות תפעולית יציבה וצמיחה בהכנסות, ומנגד איתנות פיננסית לא גבוהה ורמות מינוף מעט גבוהות. באפריל 2012 פורסמו המלצות ליישום דו"ח הועדה להגברת התחרותיות בענף הרכב (ועדת זליכה), ובין ההמלצות מצויות גם המלצות הנוגעות לענף הליסינג, שעשויות להשפיע על הענף ובפרט על החברה. עם זאת, יכולת החברות הגדולות בענף להגיב לשינויי חקיקה הינה מהירה יחסית ועד כה הראו כי הן מתמודדות עם שינויי הרגולציה התכופים בצורה טובה. באוקטובר 2012 גייסה החברה כ-165 מיליון שקל בדרך של הרחבת סדרה יא'. סדרה ט' מובטחת בשעבוד כלי רכב ביחס בטוחות לחוב של 120%.

 

תיק השקעות מומלץ

באקסלנס ממליצם לחלק את התיק בין אג"ח ממשלתי שקלי בריבית קבועה - 15%, אג"ח ממשלתי צמוד עם מח"מ של 5 עד 10 שנים - 10%, מלווה קצר מועד (מק"מ) - 15%, אג"ח קונצרני צמוד עד מח"מ 4 בדירוגי A יהווה 25% מהתיק, אג"ח קונצרני שקלי בריבית קבועה - 5%, ואג"ח קונצרני שקלי בריבית משתנה בשיעור זהה. מט"ח - 5% ומניות -20%.

 

פינת ההימורים

דולר – יירד לרמה של כ-3.4 עד 3.5 שקלים.

יורו – יעמוד על כ-4.7 עד 4.8 שקלים.

ת"א 25 – יגיע לכ-1390 עד 1400 נקודות (היום המדד עומד על כ-1180 נקודות)

דאו ג'ונס – יעלה ב-4.9% עד 5%.

 

הכתבה אינה מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לאקסלנס אין עניין אישי בנושא הכתבה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x