המניות הגלובליות המומלצות של בתי ההשקעות ל־2013
חובה בכל תיק: 9 המלצות קנייה למניות גלובליות ושורט אחד
בי.אייץ'.פי (BHP)
חברת הכרייה Billiton BHP היא הגדולה בעולם בתחומה. 75% מהכנסותיה מגיעים משוקי אסיה והפסיפיק (סין, יפן ואוסטרליה), ו־25% מאירופה וארה"ב.
הסיכוי: השוק האסייתי, שבו מרוכז עיקר פעילות החברה, צפוי לצמוח בשיעורים גבוהים יותר לעומת ארה"ב ואירופה. כמו כן, עיקר הביקושים למתכות תעשייתיות וסחורות מגיע מאסיה, ובעיקר מסין. החברה אף פועלת לגוון את משאבי הטבע שאותם היא מפיקה כדי למתן את רגישותה למחירי המתכות. שיעור הרווח הנקי של BHP התייצב לאחרונה סביב 20% מההכנסות, למרות הסביבה המאקרו־כלכלית החלשה.
מניית החברה נסחרת במכפיל של 13.2, ומעניקה תשואת דיבידנד של 4.1%. ב־2012 עלתה המניה ב־10%, כשעיקר העלייה נרשם ברבעון הרביעי של השנה.
הסיכון: סין נחשבת לענקית בתחום עפרות הברזל והפחם, ועשויה לספק לעצמה את חומרי הגלם הנחוצים לה. מצב זה עשוי לגרור עודפי היצע בתחום המתכות.
למה לקנות
המניה נסחרת במכפיל רווח גבוה ושומרת על שיעור רווחיות גבוה ויציב
הממליץ הוא משה אוזקרגוז ממחלקת המחקר בנק דיסקונט
אופיס מקס (OMXׂ)
אופיס מקס היא חברה אמריקאית למכירת ציוד משרדי. החברה מפעילה כ־978 חנויות בארה"ב לצד 38 מרכזי הפצה.
הסיכוי: החברה נסחרת לפי שווי שוק של 803 מיליון דולר, ומכפיל הרווח שלה עומד על 11.3. לאופיס מקס מחזור מכירות שנתי של 7 מיליארד דולר, והיא מייצרת תזרים מזומנים של כ־1.8 מיליארד דולר בשנה. תשואת הדיבידנד השנתי הממוצעת עומדת על 3.8%. החברה מדורגת במקום התשיעי בעולם מבחינת מכירות ברשת, והיא מספקת שירותים ישירים ללקוחות דרך האינטרנט. לאור זאת, אופיס מקס צפויה לצמוח בעתיד בתחום זה.
בשנת 2010 הוחלפה כל הנהלת החברה ובוצעה תוכנית ארגון מחדש לחמש שנים, שבמסגרתה בוצעו כמה מהלכי התייעלות. תחזית החברה ל־2013 צופה צמיחה של 4% השנה ושיפור של 2% ברווח התפעולי.
הסיכון: החברה הנה חברה קמעונאית, ולכן האטה של כלכלת ארה"ב עשויה להוביל לחולשה בפעילותה.
למה לקנות
החברה מובילה בתחום המכירות באינטרנט וצפויה לצמוח בתחום זה בשנה הקרובה
הממליץ הוא אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט
אדידס (ADS)
אדידס היא חברת מוצרי ספורט גרמנית, בעלת היקף המכירות השני בגודלו בעולם, אחרי נייקי. החברה משמשת כספונסרית של מועדוני כדורגל מובילים, בהם ריאל מדריד ובאיירן מינכן
הסיכוי: החברה נהנית מפריסה גלובלית נרחבת, וכמעט מחצית מהכנסותיה (48%) מגיעה משווקים מתעוררים באסיה. על בסיס התחזיות לשנה הבאה, המניה נסחרת כיום במכפיל רווח חזוי של 15, נמוך מהמכפיל ההיסטורי (17.5). החברה נהנית ממאזן חזק עם חוב יחסית נמוך ומהעובדה ששער החליפין שבו היא מדווחת (יורו) חלש. להערכתנו, הכלכלה האירופית תצמח בשיעורים נמוכים מאוד, אם בכלל, ולכן חברות, דוגמת אדידס, המספקות צמיחה דו־ספרתית, ימשיכו להיות "מוצר במחסור" בשוק המניות ובשל כך להיות אטרקטיביות.
הסיכון: כיצרנית של מוצרי מותרות, אדידס חשופה להאטה בקצב הצמיחה בשווקים המתעוררים. כמו כן, בעת האטה כלכלית חריפה בעולם, מכירותיה צפויות להיפגע.
למה לקנות
החברה צפויה להציג צמיחה של כ־19% ברווחים וליהנות ממגמת הצמיחה באסיה
הממליץ הוא אורן מונטל, סמנכ"ל השקעות בפסגות קרנות נאמנות
ברקשייר הת'אוויי (BRK)
ברקשייר הת'אוויי היא חברת האחזקות של וורן באפט, האיש השלישי בעושרו בעולם. לחברה אחזקות בכ־80 חברות בתחומי הביטוח, המזון, ההלבשה, הריהוט, התחבורה ואחרים.
הסיכוי: אסטרטגיית ההשקעה הידועה של באפט היא השקעה במניות ערך וניצול הזדמנויות לרכישתן באירועי קצה. בשנים האחרונות ניתן לציין עסקאות גדולות שנעשו על ידי החברה תוך ניצול המשבר - כגון השקעות בגנ'רל אלקטריק, בגולדמן זאקס ולאחרונה גם בבנק אוף אמריקה במחירים שנמוכים בעשרות אחוזים ממחיריהם היום.מניית החברה היא היקרה ביותר בעולם, ונסחרת היום ב־133 אלף דולר.
נכון לדצמבר 2012, לחברה יתרות מזומנים של 42 מיליארד דולר, כשמדיניותיה היא להחזיק לפחות 20 מיליארד דולר מתוכן כיתרות נזילות לשם מימוש הזדמנויות.
הסיכון: התלות של החברה בוורן באפט (שהודיע באפריל האחרון כי הוא חולה בסרטן) ובעיקר בשאלה מי יחליף אותו.
למה לקנות
החברה יציבה, שומרת על יתרות נזילות גבוהות ומניבה תשואות נאות לאורך שנים
הממליץ הוא מישל סינה, מנהל תיקים בכיר, דסק חו"ל, פעילים ניהול תיקי השקעות
לאס וגאס סנדס (LVS)
לאס וגאס סנדס עוסקת בייזום, תכנון, הקמה ותפעול של אתרי נופש.
הסיכוי: החברה, שנסחרת לפי שווי שוק 36 מיליארד דולר, מפעילה תשעה מתחמי נופש ברחבי העולם. בתשעת החודשים הראשונים של 2012 רשמה לאס וגאס סנדס צמיחה של 17% בהכנסות ל־8 מיליארד דולר ועלייה של 8% ב־EBIDTA. סנדס המשיכה ליהנות מצמיחה בהכנסות מתחום המהמרים ללא אשראי, ומחזיקה בתיק נכסים מפוזר ומאזן יציב.
הנתונים הכספיים מצביעים על כך שרמת המינוף במגמת ירידה, והחברה מייצרת תזרים מזומנים חופשי של כמיליארד דולר בשנה. מניית החברה נסחרת כיום במכפיל רווח תזרימי ל־2013 של 11 - הרף התחתון של המכפיל בשנים האחרונות וזאת על רקע חששות מחולשת הכלכלה העולמית. עם זאת, פוטנציאל הצמיחה של החברה גבוה ומקורו בהפיכת מקאו (ששם פתחה החברה לאחרונה מרכז נופש) למוקד תיירות למעמד הביניים בסין.
הסיכון: התגברות התחרות באסיה והאטה משמעותית בכלכלה.
למה לקנות
פוטנציאל צמיחה גבוה בשוק התיירות הסיני וכן ירידה ברמת המינוף
הממליץ הוא ברוך כהן, מנהל דסק חו"ל איילים קרנות נאמנות
קורנינג (GLW)
קורנינג מתמחה בפיתוחי זכוכית ופיתוחים קרמיים המשרתים את תעשיית מוצרי האלקטרוניקה.
הסיכוי: בשנתיים האחרונות הידרדר מחיר המניה בשל חשיפה גדולה לשוק מסכי המחשבים והטלוויזיה. תחום זה נחלש בשנה החולפת עקב התכווצות בשוק ה־PC. קצב המכירות השנתי של החברה עומד כיום על 8 מיליארד דולר בשנה, וכמחצית מהן מגיעה מתחום המסכים.
עם זאת, ההידרדרות בתחום נמצאת לקראת סופה בשל כמה גורמים: רווחיות החברה מתחום המסכים נובעת משיתוף הפעולה עם סמסונג שהפכה לשחקן הגדול בעולם בתחום וכן ממוצר הדגל של החברה - ה־"GORILA GLASS" - שהיא הזכוכית המשמשת למסכי המגע בטלפונים החכמים. תחום אטרקטיבי אחר של קורנינג הוא הסיבים האופטיים. החברה נסחרת כיום ב־18.6 מיליארד דולר, המשקפים לה מכפיל רווח לשנה הקרובה של 9.5.
הסיכון: קורנינג לא תצליח לייצב את הרווחיות שלה בקרוב, וכתוצאה מכך מחיר המניה עלול לרדת.
למה לקנות
ההסכם עם סמסונג והכניסה לתחום הסיבים האופטיים צפויים להחזיר את החברה לצמיחה
הממליץ יותם עירוני ממחלקת המחקר באלטשולר שחם
נוקור (NUE)
נוקור היא יצרנית הפלדה הגדולה בארה"ב ומייצרת מדי שנה 25 מיליון טונות מוצרי פלדה.
הסיכוי: בנובמבר האחרון הודיעה החברה על השקעה צפויה של 542 מיליון דולר בשלוש השנים הקרובות בגז טבעי באמצעות שיתוף פעולה עם חברת אנקנה. השקעה זו תהפוך את נוקור לחברת המתכות בעלת הוצאות האנרגיה הנמוכות ביותר באמריקה.
בנוסף, נהנית החברה מאיתנות פיננסית גבוהה בעיקר בזכות יחס גבוה של מאזן לתזרים מזומנים. נוקור נוהגת לחלק דיבידנד רבעוני, כאשר תשואת הדיבידנד של החברה 3.4%, וב־2013 היא צפויה לחלק בסך הכל כ־1.37 למניה.
החברה מתאפיינת בפעילות מגוונת ובמבנה עלויות גמיש, והציפייה היא שבעקבות השיפור במבנה העלויות ותזרים המזומנים ב־2013, ימשיך נתח השוק של החברה לצמוח.
הסיכון: צמיחה נמוכה מהצפוי בכלכלה העולמית וירידה בצריכת הפלדה וכן גידול ביבוא על חשבונם של היצרנים בצפון אמריקה.
למה לקנות
נתח השוק צפוי להמשיך לצמוח לנוכח השיפור במבנה העלויות
הממליץ הוא אייל דומן, מנהל המחלקה הבינלאומית במגדל שוקי הון
קוואלקום (QCOM)
קוואלקום היא היצרנית המובילה של שבבי הסלולר, שנסחרת בשווי שוק של יותר מ־100 מיליארד דולר.
הסיכוי: בשנה החולפת צמחו הכנסות קוואלקום ב־28%, וב־2013 צופה החברה צמיחה של כ־20% נוספים.
מנועי הצמיחה של החברה הם שוק הסמארטפונים והטאבלטים, כשקוואלקום נהנית ממובילות טכנולוגית מוחלטת בשווקים אלה לאור מגוון פטנטים רחב ופיתוח שבבים בעלי ביצועים חזקים וצריכת אנריגה חזקה. מלבד זאת, שיעור החדירה של הסמארטפונים עומד על 14% בלבד במדינות המתפתחות, והוא צפוי לגדול פי שלושה עד 2016.
קוואלקום נהנית מאיתנות פיננסית מרשימה, ובשנים האחרונות חילקה למשקיעים 20 מיליארד דולר. המניה נסחרת במכפיל רווח 11 לתחזיות 2013, ומניבה תשואת דיבידנד של 1.6%, כשהיא נוהגת בעקביות במדיניות העלאת חלוקת דיבידנד.
הסיכון: תחרות השבבים מצד חברות כמו אינטל וברודקום.
למה לקנות
החברה צפויה לצמוח בכ־20% ב־2013 ונוקטת מדיניות של הגדלת הדיבידנד למשקיעים
הממליץ הוא סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל
יונייטד גרופ (UNHׂ)
יונייטד גרופ היא חברת שירותי ביטוח הבריאות הגדולה בארה"ב שמשרתת יותר מ־77 מיליון לקוחות.
הסיכוי: למרות האיום הרגולטורי בתחום הבריאות בארה"ב, המשיכה יונייטד גרופ לצמוח וזאת בשל היתרון לגודלה. מצד אחד, לקוחותיה מעדיפים להיות שייכים לרשת עצומה של רופאים ובתי חולים, ומצד שני, ספקי שירותי הבריאות מעוניינים בגישה לכלל לקוחותיה. בנוסף, החברה נהנית מפיזור גיאוגרפי רחב.
יונייטד גרופ צופה כי הכנסותיה יעמדו השנה על 110 מיליארד דולר, והרווח הנקי ינוע בטווח של 5.2–5.5 דולרים למניה.
החברה מציגה מאזן חזק עם עודף מזומנים של יותר מ־18 מיליארד דולר לצד תזרים מזומנים נקי גבוה של כ־ 5–6 מיליארד דולר בשנה.
הסיכון: הסיכון הגדול ביותר בתחום זה הנו הרגולציה ורפורמות המבוצעות מדי פעם בתעשייה. כמו כן, מהלכים של הגבלת הפרמיות הנגבות עלולים לפגוע בהכנסות וברווחיות החברה.
למה לקנות
החברה צמחה חרף המהלכים הרגולטוריים בתחום הבריאות ונהנית מקהל לקוחות ענק
הממליץ הוא אריאל קורינאלדי, מנהל מחלקת המחקר ביובנק
אמזון (AMZN)
אמזון היא החברה המובילה בתחום רכישת המוצרים באינטרנט, ומלבד פעילות זו היא מספקת שירותי מחשוב ענן לחברות ויחידים.
הסיכון: אמזון משקיעה הון רב בהוצאות משלוח ובהשקעה בתשתיות מחשוב, ושולי הרווח התפעולי שלה נמוכים (כ־3.5% מההכנסות). עם זאת, החברה נסחרת במכפיל רווח נקי של 152 על רווחי 2013. מכפיל ההון של החברה שהוא 14.7, ומכפיל הצמיחה העתידית שלה עמד כ־2 (שגם הוא מגלם שיעור צמיחה אסטרונומי של 84% מדי שנה בשלוש השנים הקרובות) תומכים בהנחה שלנו שמדובר במחיר מניה גבוה למדי.
אמזון פועלת גם מחוץ לארצות הברית, והמשך ההאטה הכלכלית באירופה ובאזורים אחרים עלול להשפיע לרעה על תוצאותיה בשנה הקרובה.
הסיכוי: אם הצמיחה של החברה תהיה גבוהה באירופה ובשווקים הבינלאומיים, היא תכה את תחזיות הרווח - מה שיוביל לעליית שווי המניה.
למה למכור
מחיר המניה גבוה יחסית, אולם לא ניתן להתעלם ממכפיל הרווח הגבוה של החברה
הממליץ הוא רמי רוזן, מנהל מחלקת מחקר סל סייד בהראל פיננסים