HSBC ממליץ: הימנעו מהשקעות בקרן SAC של סטיבן כהן
זאת בעקבות החקירה בחשד למעילה ולסחר תוך שימוש במידע פנים בפעילות הקרן, והערכת SAC עצמה לפיה המשקיעים עלולים למשך 17% מהכספים שהיא מנהלת
בנק HSBC המליץ ללקוחותיו להימנע מהשקעת כספים בקרן SAC של סטיבן כהן זאת בשל החקירה בחשד למעילה וסחר תוך שימוש במידע פנים בפעילות הקרן, כך מדווח העיתון "וול סטריט ג'ונרל". על פי הדיווח, ההמלצות ניתנו בחודש שעבר לאחר שב-SAC העריכו שהם חשופים לתביעות פרטיות בעקבות חקירה של הרגולטור. להערכת הקרן, משקיעים פרטיים יכולים למשוך בעקבות הפרשה כמיליארד דולר שהם 17% מכלל הכספים שהיא מנהלת.
- ארה"ב: נחשפה פרשת מסחר במידע פנים "הגדולה בכל הזמנים"
- ממשיכה להסתבך: חקירה חדשה נגד SAC של סטיבן כהן בגין שימוש במידע פנים
מקור של "וול סטריט" מספר כי HSBC אחראית להזרמת מעל 500 מיליון דולר לקרן SAC זאת במסגרת המלצה קבועה שהיא העניקה ללקוחות חטיבת ההשקעות שלה. על פי תנאי הקרן, כל לקוח יכול למשוך עד 25% מכלל ההשקעות שלו מדי רבעון וזאת לאחר התרעה של 45 יום. גם סיטיגרופ המליץ ללקוחותיה שלא להוסיף השקעות ב-SAP.
למרות ההמלצות ללקוחות, הבנקאים בשלב זה נמנעים מתגובות רשמיות. נציג HSBC בציריך, מדרד שונמייקרס, אמר שאינו מוכן להתייחס לעניין, ואילו דובר SAC, ג'ונתן גת'לטר, אמר כי בינתיים מוקדם מדי לדבר על השפעת הפרשה על פעילות הקרן.
הבעיות של SAC החלו בנובמבר אז נעצר בכיר לשעבר בקרן, מת'יו מרטומה, בחשד לסחר תוך שימוש במידע פנים ויצירת מנגנון ששיכלל את השיטה והביא אותה לרמות שיא, כך על פי הרגולטור האמריקאי. מרטומה פעל בניגוד לחוקים כדי להימנע מהפסדים בקרן בשנת 2008, שהיתה קשה לשווקים, והצליח לנתב אותה לרווח של 276 מיליון דולר. לפי החשד, הוא קיבל מידע על התקדמות של ניסויים קליניים במוצרים לטיפול במחלת אלצהיימר ובהתאם למידע שקיבל רכש מניות של חברות התרופות וות' ואלאן קורפ שפיתחו את המוצרים. בשימוע שהתקיים בסוף דצמבר בניו יורק, מרטומה דחה את ההאשמות אך הבטיח לשתף פעולה עם החקירה. כתוצאה מהפרשה, קיימת אפשרות שהחברה תיתבע לשלם לרשויות בארה"ב סכום של 14 מיליארד דולר.