נחתמה העסקה: ענקית המיחשוב דל נמכרה תמורת 24.4 מיליארד דולר
מדובר במחיר המשקף 13.65 דולר למניה. בכך הופכת החברה לפרטית והמניה נמחקת מהמסחר
דל, יצרנית המחשבים האישיים השלישית בגודלה בעולם, סגרה היום (ג') את העסקה למכירתה תמורת 24.4 מיליארד דולר לקרן סילברלייק, מיקרוסופטולמייסד והמנכ"ל שלה, מייקל דל.
מחיר המכירה משקף 13.65 דולר למניה - 25% מעל מחיר הסגירה של המניה ב-11 בינואר, היום בו המשא ומתן לרכישתה פורסם בציבור. בכך הופכת החברה לפרטית ומניית דל נמחקת מהמסחר בוול סטריט.
מייקל דל צפוי להפוך לבעלים הראשי של יצרנית המחשבים הוותיקה, ששווי השוק הנוכחי שלה עומד על 23 מיליארד דולר, בעוד שסילבר לייק ומיקרוסופט יהפכו להיות משקיעי מיעוט.
ביצועיה של מניית של מאז 2004, בה נסחרה לפי שווי של כ-70 מיליארד דולר, הם די מאכזבים. ההאטה ברכישות המחשבים הניידים, מקור רווח עיקרי לחברה והשתלבות איטית שלה בשוק מחשבי הלוח גרר הפסדים ניכרים. עתה, מוערך שוויה בקצת יותר מ-20 מיליארד דולר.
בנובמבר 2012 פרסמה Dell תחזית לירידה במכירות ברבעון הרביעי הפיסקאלי של 2012, והעריכה כי הכנסותיה לא יעלו על 14.4 מיליארד דולר. אבל עבור מיקרוסופט, Dell היא לבנה משמעותית בחומת ה-PC, אשר הולכת ומתפוררת עם הצניחה במכירות המחשבים הניידים אל מול נסיקת הטאבלט - גם מול הלקוח הפרטי וגם מול התאגיד.
המעבר הזה מחברה ציבורית לפרטית יאפשר לדל לעמוד בתכניות שלה להפוך לספקית צרכי הטכנולוגיה של חברות ביתר קלות. השינוי באסטרטגיית החברה נובע מהתכווצות שוק המחשבים האישיים והזינוק בצריכת מחשבי לוח וסמארטפונים.
ב-Dell הקימו ועדה מיוחדת המורכבת מדירקטורים עצמאיים, שמטרתה לקבוע האם החברה קיבלה את ההצעה הטובה ביותר עבור בעלי המניות, ולא רק כזו שמשרתת את האינטרסים של מנכ"ל החברה.