"אלביט הדמיה מנסה למחוק חוב של 3 מיליארד שקל ולהפכו ל-300 מיליון שקל חוב"
כך אמרו עו"ד רועי סלוקי ואוהד אלוני מנציגות אג"ח ב' של החברה. בתוך כך החליטה היום השופטת ורדה אלשיך כי על בנק הפועלים ואלביט הדמיה לשבת למו"מ
"סיפורו של הסדר החוב באלביט הוא ניסיון למחוק חוב של 3 מיליארד שקל מחסכונות הציבור ולהופכם ל-300 מיליון שקל חוב. כשבדרך כל מנגנון שיצרו המחוקק והרגולטור לשמור על כספי הציבור, נרמסים ברגל גסה", כך אמרו עו"ד רועי סלוקי ואוהד אלוני מנציגות אגח ב' של אלביט הדמיה. "אנו נמשיך לפעול להחזיר את ההליך למסגרת נורמטיבית, כדי להביא להשבה מקסימאלית של החוב ולוודא שמי שהיה מעורב במחיקתו ייתן את הדין ככל שפעל בניגוד לו", הוסיפו.
- אלביט הדמיה גיבשה מתווה להסדר חוב; זיסר יאבד השליטה בחברה
- אלביט הדמיה: נושים מכל הכיוונים
- בנק הפועלים הגיש בקשה למינוי כונס למניות זיסר באלביט הדמיה
היום (ה') אחרי הצהריים נפגשו במשרדי חברת אלביט הדמיה כל הנאמנים של סדרות החוב, כל הנציגויות, בנוכחות כל הנהלת החברה, לדיון במתווה הסדר החוב אותו מבקשת אלביט הדמיה לאשר עם בעלי האג"ח שלה.
בתוך כך קיבלה היום שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב ורדה אלשיך החלטה ללא דיון, בהתייחסות לבקשתו של בנק הפועלים למנות כונס נכסים למניות אלביט הדמיה שהוא מחזיק כשיעבוד לאשראי שנתן לחברה האם אירופה ישראל - כי על שני הצדדים לשבת למשא ומתן. "ראוי שינהלו משא ומתן ביניהם, וראוי אף שיגיעו להסדר, יותר מאשר להתכתש מעל כתבי טענות באמצעות בית המשפט, אשר יתחיל כדור שלג שיכול לצאת משליטת שני הצדדים".
בהחלטתה ציינה אלשיך כי אין לה אלא להצר על התמונה המסתמנת לכאורה כאילו הצדדים מנסים לנהל "משא ומתן" באמצעות ביהמ"ש. כל זאת לדבריה מה שייתכן וניתן לפרשו במימד טקטי של הבקשות המוגשות על ידם, וזאת מקום בו לכארה ראוי היה כי ינהלו את המו"מ ביניהם ויגיעו לידי הסדר. אלשיך ביקשה לקבל את תגובתה של אירופה ישראל בקשת הכינוס של הבנק בתוך שבוע ימים.
עיקרי המתווה שהציגה החברה היום אחרי הצהריים למעשה פורסם אתמול: החוב הבלתי מובטח של החברה המסתכם לסך של כ-2.3 מיליארד שקל יומר למניות רגילות של החברה, אשר יהוו במועד המרתן כ-87% מהונה המונפק והנפרע של החברה בדילול מלא . בנוסף, יונפקו אגרות חוב חדשות בסך של 300 מיליון שקל, נושאות ריבית שנתית בשיעור של 8% שתשולם על בסיס חצי שנתי, ואשר תעמודנה לפירעון בתשלום חד פעמי בתום 5 שנים. בנוסף, הוחלט כי החוב לבנקים, שהם נושים מובטחים, בהיקף של כ-300 מיליון שקל , ישולם כסדרו. לאחר ההסדר, אמור מוטי זיסר להחזיק כ-7% ממניות החברה, זאת לאחר שיקבל פטור גורף מתביעות משפטיות כנגדו.
מטעם אלביט הדמיה נכחו בפגישה יו"ר אלביט הדמיה שמעון יצחקי מלווה ביועציו המשפטים, וסמנכ"ל הכספים דורון מנשה. עוד השתתפו בישיבה הדחצ"ית אלינה פרנקל, שגם איתה הגיע יועץ משפטי (ד"ר גד פניני). מטעם הנאמנים הופיעו מרב עופר מהרמטיק נאמנות, יוסי רזניק מרזניק פז נבו, גיורא לופטיג מ"משמרת" וחברי הנציגות של הסדרות הארוכות- אדוארד קלר ושמואל אשל. נכחו גם נציגי הסדרות הקצרות, אולם נפקד מקומם של נציגי הקרנות הזרות יורק ו-DK.
אסף ברם, משרד ברם, סלוקי ושות' אשר מייצג את נאמן ונציגות אג"ח ב', לא היה מעוניין להתייחס לתוכן הדברים שנאמרו בישיבה, אולם ציין כי באופן כללי החברה ממשיכה להתנהל בדרך אנרכיסטית, חתרנית ובלתי חוקית בעליל. "היא מייצרת בחוסר סמכות ורשות "הסדרים" מחוץ למסגרת החוק, מאחורי גבם של הנאמנים ומחזיקי אגרות החוב והנציגויות הנבחרות. דרך זו הופכת את חוק ניירות ערך לאות מתה ושמה ללעג ולקלס את מוסד הנאמן לאגרות חוב . אני תוהה לאן נעלמה הרשות לניירות ערך שלא יוצאת להגנת המוסד שהיא עצמה הקימה לפני 25 שנים. שלא לדבר על תפקידה העיקרי שהוא להגן על אמון הציבור בשוק ההון שהולך ונעלם, וזה מסוכן לכלכלה. אני רוצה להאמין שאלביט תתעשת מהר. אנחנו, בכל מקרה, נעשה מה שצריך כדי להגן על זכויות המחזיקים".
מחברת אלביט הדמיה נמסר בתגובה: "כפי שהבהירה אלביט הדמיה בעת הצגת המתווה, בעלי החוב יקבלו את השליטה בחברה עם החזקה של 86 אחוז מהון המניות ששוויה למעלה מ- 2.9 מיליארד ש"ח. בנוסף יקבלו בעלי האג"ח חוב חדש בהיקף של 300 מליון ש"ח כך שיחד עם חלקם בהון החברה יקבלו מחזיקי האג"ח כיסוי ( (recoveryמלא לחוב שיומר".
"צר לנו שבעלי אינטרסים צרים, המייצגים פחות מ-1% מכלל מחזיקי האג"ח , פועלים על מנת להציג את הדברים באופן שגוי ומטעה דבר העלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים לכלל המחזיקים. עם הצטרפותן של סדרות ג' וד' לנציגות המשותפת, המייצגת כ-90% מכלל מחזיק האג"ח של החברה, דנה הנציגות המשותפת עם החברה בפרטי המתווה מתוך מטרה להגיע להסדר המיטבי".