עם אופציות לא קונים במכולת: דוד עזריאלי הוא גם אלוף השכר במזומן
מנהל ובעל השליטה בקבוצת עזריאלי סיים את 2012 עם שכר בעלות 23 מיליון שקל, ללא אופציות. מי עוד בלט?
מעט בכירים זכו ב־2012 לעלות שכר של מיליון שקל בחודש, בטח כשעלות שכר זו שולמה במזומן, כלומר לא באופציות שעלולות להתברר כחסרות ערך ביום המימוש. מי שהוביל את הרשימה בקטגוריה זו, או אם תרצו "אלוף המזומן", הוא דוד עזריאלי, מנהל ובעל השליטה בקבוצת עזריאלי, שגירד את תקרת התגמול שמגיעה לו, המוגבלת ב־24 מיליון שקל בשנה. איך מגיעים לתקרה הזאת? כשאתה זכאי לבונוס קבוע של 1% מה־EBITDA זה הופך ליותר פשוט. עזריאלי סיים את 2012 עם שכר בעלות 23 מיליון שקל, ללא אופציות, עלייה של 9% לעומת עלות שכרו ב־2011.
מי שבלטה בסעיפי המזומן היא סטלה הנדלר, לשעבר מנכ"לית HOT, שקיבלה עם כניסתה לתפקיד אופציות שהוערכו ב־32 מיליון שקל והזניקו אותה לראש טבלת עלות השכר. המשברים בשוקי ההון לא אפשרו להנדלר לממש את כל החבילה, וכש־HOT נמחקה מהמסחר היא פוצתה על כך במזומן. הנדלר קיבלה מענקי פרישה בעלות 6.4 מיליון שקל, שהצטרפו לשכר בעלות 4.2 מיליון שקל, ובונוס של מיליון שקל. השנה האופציות שוערכו בערך שלילי של מינוס 3.6 מיליון שקל וכך עלות שכרה ללא תנאי הפרישה היתה רק 1.6 מיליון שקל.
רביב צולר חייב את מקומו בין אלופי המזומן למענק של 7.5 מיליון שקל שקיבל על מעורבותו בהשקעה של קרן באטרי, שרכשה 17% מהחברה־הבת אי.די.אי ביטוח לפי שווי של 800 מיליון שקל.
עוזי ימין, מנכ"ל דלק ארה"ב, נהנה ב־2012 מעלות שכר של 11.9 מיליון שקל. מתוך עלות זו, כ־11 מיליון שקל היו במזומן וכללו הטבות כמו בונוס של 5.8 מיליון שקל וגולת הכותרת: תשלום על מגוריו בארה"ב, הוצאות חינוך והוצאות טלפון. לא ברור מדוע דלק העניקה לימין הטבות כה גדולות (בעלות 3.4 מיליון שקל, ליתר דיוק), כאשר די ברור שממשכורתו החודשית בסך 50 אלף דולר ברוטו ניתן לחיות לא רע כמעט בכל מדינה על פני כדור הארץ, ואפילו בכמה במקביל.