בלעדי לכלכליסט
מגדירים לעזריאלי את הגבול: עלות שכר של 14 מיליון שקל
חודשיים לפני שיו"ר עזריאלי, שיאן השכר לשנת 2012, צריך לאשר הסכם העסקה חדש, דירקטוריון הקבוצה דן בהיקף הקיצוץ כדי לזכות באישור המוסדיים. על פי הערכות, המוסדיים צפויים לאשר את ההסכם החדש אם עלות שכרו תקוצץ בכ־42%
האם דוד עזריאלי, שיאן השכר לשנת 2012, נבהל מהביקורת הציבורית? ל"כלכליסט" נודע כי דירקטוריון קבוצת עזריאלי מקדם הסכם שכר חדש לבעל השליטה בקבוצה, בשיתוף עמו, ובו ייקבע עלות שכר מקסימלית של 14 מיליון שקל בשנה. מדובר בקיצוץ של כ־42% בעלות שכרו הממוצעת בחמש השנים האחרונות. הסכם השכר של עזריאלי יפוג בחודש יוני השנה, ועל פי תיקון 16 לחוק החברות עזריאלי ייאלץ לאשר את הסכם העסקה החדש מול בעלי המניות.
- כששכר מנכ"ל עולה ב־330%
- למה השכר שלהם הוא עניין של כולנו
- עם אופציות לא קונים במכולת: דוד עזריאלי הוא גם אלוף השכר במזומן
תיקון 16 מחייב את אישור אסיפת בעלי המניות של החברה לשכר הבכירים בשורותיה, מה שהיה עלול להביא לאי־אישור שכר בהיקף כזה. על פי הערכות, הקיצוץ הצפוי בשכר החדש הנו תולדה של שיחות עם גורמים בשוק המוסדי שהעריכו כי זהו הסכום שאותו יוכלו לאשר.
"כלכליסט" פרסם אתמול את רשימת השכר של 150 הבכירים בחברות הציבוריות לשנת 2012. עזריאלי, המכהן כיו"ר דירקטוריון של קבוצת עזריאלי, ניצב במקום הראשון עם עלות שכר של 23.1 מיליון שקל. שכר זה מורכב מדמי ניהול בהיקף של 8.7 מיליון שקל, ובונוס שנתי של 14.4 מיליון שקל.
בחמש השנים האחרונות נאמדה עלות שכרו של עזריאלי ב־120.4 מיליון שקל - ממוצע של 24 מיליון שקל בשנה. ב־2008 הסתכמה עלות שכרו ב־24.6 מיליון שקל, ב־2009 ב־26.9 מיליון שקל, ב־2010 ב־24.8 מיליון שקל וב־2011 הסתכמה עלות שכרו ב־21 מיליון שקל.
על פי ההסכם הישן, חברת הניהול שבבעלות עזריאלי מעניקה לקבוצה שירותי ניהול לתקופה של חמש שנים תמורת 8 מיליון שקל בשנה צמודים למדד המחירים לצרכן, וכן מענק שנתי בגובה של 1% מרווח ה־EBITDA (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) השנתי של החברה. ובנוסף נושאת החברה בעלויות שנתיות שהיקפן לא יעלה על 175 אלף שקל בגין החזקת רכב, קו טלפון בביתו של היו"ר וכן הוצאות נסיעה ואש"ל בארץ ובחו"ל.
עזריאלי (91) ייסד את אימפריית הנדל"ן קבוצת עזריאלי. הוא משמש כיו"ר הדירקטוריון - אחת משתי חברות הנדל"ן המניב הגדולות בארץ, ויחד עם מליסרון הן שולטות בענף הקניונים.
בבעלות הקבוצה נכסים מניבים בהיקף של יותר מ־700 אלף מ"ר ונכסים בהקמה בהיקף של כ־320 אלף מ"ר. בין נכסי החברה 13 קניונים ברחבי הארץ בשטח כולל של 255 אלף מ"ר, בראשם קניון עזריאלי, קניון איילון וקניונים נוספים בתפוסה של כמעט 100%.
בנוסף בבעלות החברה שמונה מבני משרדים בשטח של 282 אלף מ"ר, כאשר הבולט שבהם הוא מגדלי עזריאלי שהתפוסה בהם היא של 95%. בנוסף מחזיקה הקבוצה שישה נכסים מניבים בחו"ל, בעיקר ביוסטון שבארה"ב, ושישה פרויקטים בהקמה בארץ.
פרויקט הדגל, שנמצא בהקמה, הוא שרונה ובו יוקם קניון על פני שלוש קומות, כאשר הקומה העליונה תהיה פתוחה למתחם החיצוני ומעליו ייבנו 110 אלף מ"ר של משרדים שיהפכו אותו למגדל המשרדים הגדול במדינה.
הקבוצה נסחרת בבורסה לפי שווי של 12.6 מיליארד שקל, והיא החברה השמינית בגודלה בבורסה בתל אביב מבחינת שווי שוק.
מקבוצת עזריאלי נמסר: "על פי תיקון 16 ההסכם של דוד עזריאלי פוקע ביוני השנה. ועדת הביקורת של הקבוצה והדירקטוריון שלה טרם דנו בעניין זה".