"אנחנו עובדים עם ממשלת ישראל על פיתוח השלב הבא בתמר ובלווייתן"
כשבוע לאחר תחילת הזרמת הגז הטבעי ממאגר תמר, עדכן צ'ארלס דיווידסון, מנכ"ל נובל אנרג'י - מפעילת הקידוח במאגר - כי קצב הפקת הגז היומי עומד על כ-300 מיליון רגל מעוקב וצפוי להגיע לשיא של מיליארד רגל מעוקב ברבעון השלישי
"אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם השותפים שלנו ועם ממשלת ישראל על פיתוח השלב הבא בקידוחים 'תמר' ו'לווייתן'", כך אמר צ'רלס דיוידסון, מנכ"ל נובל אנרג'י , בהתייחסות ראשונה שלו לאחר תחילת הזרמת הגז ממאגר "תמר" לפני כשבוע.
- בלמ"ס מתעקשים: ההשפעה של מאגר תמר אמיתית
- יש עוד מכשולים בדרך לעצמאות אנרגטית
- מתשובה ועד לפיד: חמש הערות על הזרמת הגז מתמר לישראל
כמו כן העלתה נובל את ההערכה שלה לכמות הגז במאגר ל-10 TCF, בהשוואה להערכה הקודמת שלה שעמדה על 9 TCF. בנוסף נמסר מהחברה כי קצב הפקת הגז היומי מהמאגר עומד כיום על כ-300 מיליון רגל מעוקב ביום (MMcf/d), והוא צפוי להגיע לשיא של מיליארד רגל מעוקב ברבעון השלישי של 2013 לקראת שיא הקיץ. בתחילת השבוע השותפות הישראליות של נובל במאגר עדכנו מעלה את כמות הגז במאגר עם פרסום הדו"חות הכספיים ל-2012.
כאמור, ביום שבת האחרון, החלה הזרמת הגז מתמר. הגז הטבעי עובר כ-150 ק"מ במערכת ההולכה הייעודית עד לאסדה שמוצבת כ-25 ק"מ מערבית מחופי אשדוד, ומשם הוא יגיע לישראל. בכך הסתיימה עבודת ההפקה של המאגר שהחלה לפני כ-4 שנים עם הגילוי הראשוני של מצבורי האנרגיה בלב ים.
עלות הפיתוח של המאגר, שכללה 5 קידוחים קרקעיים, מתיחת זוג צינורות הולכה באורך 150 ק"מ והצבת אסדה בלב ים עלתה לשותפות כ-3.2 מיליארד דולר.
השותפות המחזיקות במאגר הן: נובל אנרג'י (36%), דלק אנרגיה (31.25%) בחלוקה שווה בין החברות אבנר ודלק קידוחים, ישראמקו (28.75%) ודור גז (4%).
ממתינים לממשלה החדשה
"השלב הבא" אליו מתכוון דיוידסון בהצהרה שלו קשורה בין השאר למכירת 30% ממאגר לווייתן לחברת וודסייד האוסטרלית המחכה לאישורים רגולטוריים ולהחלטת ממשלה בנוגע לייצוא הגז. האחזקות במאגר לווייתן מתחלקות בין דלק אנרגיה (45.34%, בחלוקה שווה בין אבנר לדלק קידוחים) ורציו (15%). השותפה השלישית היא נובל אנרג'י (39.66%) האמריקאית, שמשמשת גם כקבלנית הקידוח בפועל.