בלעדי לכלכליסט
ישי דוידי מגדיל את ההשקעה באל על ויחזיק ב־48% מהחברה
קרן פימי של דוידי תשקיע 70 מיליון דולר באל על, תוספת של 10 מיליון דולר למתווה העסקה המקורי, ואולם השליטה תישאר משותפת עם משפחת בורוביץ'. ההחלטה להגדיל את ההשקעה הגיעה בעקבות בדיקות הנאותות שערכה הקרן
עסקת רכישת השליטה בחברת התעופה הלאומית אל על עוברת שינוי מפתיע. ל"כלכליסט" נודע כי ההשקעה של קרן פימי בחברה תגדל בכ־15% מהצפוי, כלומר בכ־10 מיליון דולר. ההשקעה הכוללת של פימי צפויה להסתכם בכ־70 מיליון דולר, במקום כ־60 מיליון דולר במקור.
בעקבות הגדלת ההזרמה הצפויה, יגדל גם חלקה של פימי באחזקות בחברה והיא תחזיק כ־46%–48%, מהמניות לעומת 42% מהמניות על פי המתווה המקורי של העסקה. משפחת בורוביץ' שמחזיקה היום בשליטה תדולל בהתאם, אולם השליטה תהיה משותפת, לפימי ולבורוביץ'. מועד האופציה להשלמת העסקה הוא היום, אולם מדובר ביום השואה ולכן החתימה לא תתבצע היום, אלא בהמשך השבוע.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי היוזמה להגדלת הסכום באה מכיוון קרן פימי, בעקבות בדיקות הנאותות שבוצעו בחברה ואשר גילו נתונים שלא היו ידועים לפימי. לאור הנתונים האלה, החליט מנהל הקרן ישי דוידי כי יש צורך בהזרמה גדולה יותר לחברה, כדי לבצע את התוכניות של פימי לגביה ולהביא להבראת החברה. את בדיקות הנאותות ביצעה עבור פימי פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג.
פימי ומשפחת בורוביץ' חתמו בסוף ינואר על מזכר הבנות להשקעה של עד 60 מיליון דולר מצד פימי בחברת התעופה, בשלושה שלבים.
על פי המתווה המקורי תזרים פימי באופן מיידי 5 מיליון דולר לאל על, ובנוסף תרכוש מניות בסכום דומה מבעלת השליטה הנוכחית באל על - חברת כנפיים שבשליטת משפחת בורוביץ'.
במתווה המקורי, ההשקעה העיקרית של פימי במסגרת ההסכם, בהיקף של כ־30 מיליון דולר בהון החברה, מותנית בכך שאל על תחתום עד סוף אוגוסט 2013 על הסכם עבודה קיבוצי חדש עם העובדים שיהיה לשביעות רצונה. נכון לסוף 2012 העסיקה החברה 5,800 עובדים. בין ועד העובדים לחברה קיים פער, אולם ככל הידוע הוועד מברך על העסקה ומעוניין להגיע להסכם.
אם וכאשר ייחתם הסכם קיבוצי חדש ופימי תבצע את השלב השני, על פי המתווה המקורי היא אמורה היתה לקבל שתי אופציות להגדיל את השקעתה בחברה. עם זאת, נראה כי שלבי העסקה ישתנו גם הם בשל הגדלת ההזרמה מצד פימי. ככל הנראה חלק מההזרמה הנוספת עשוי להתבצע כבר בשלב הראשון. בנוסף, לצורך השלמת העסקה נדרשים אישורים שונים, ובהם של מדינת ישראל, הממונה על הגבלים עסקיים ובעלי מניות אל על. על פי ההערכות לא צפויה התנגדות של אחד הצדדים הללו.