חגיגת השכר של יו"ר קליל מגיעה לסיומה
צורי דבוש, יו"ר קליל, זכה עד כה לבונוס של 10% מרווחי החברה לפני מס, שהקפיץ את עלות שכרו ל־7 מיליון שקל. כעת דבוש יזכה לבונוס רק אם רווחי החברה יהיו גבוהים מ־31 מיליון שקל, ובכל מקרה הוא יוגבל ל־2.3 מיליון שקל
בשנים האחרונות נהנה צורי דבוש, בעל השליטה בקליל, משכר חלומי. אלא שכעת, נדמה כי חגיגת השכר מתקרבת לקצה. אסיפת בעלי המניות שתתכנס בשבוע הבא תצביע על הסכם שכר חדש לדבוש, שיגביל את הבונוס שלו בגין ביצועי החברה.
בשנים 2010 ו־2011 הסתכמו עלויות שכרו של דבוש ב־7 מיליון שקל וב־6.9 מיליון שקל בהתאמה, וזאת לפי הסכם השכר הקודם שלו, שלפיו היה זכאי לבונוס בגובה של 10% מרווחי החברה לפני מס ופחת. הבונוס הנדיב של דבוש הוא שריד מעברה הקשה של קליל שסבלה בשנותיה הראשונות מהפסדים כבדים, כשאיש לא תיאר כי קליל תרשום רווחים כה גבוהים שיתגלגלו לכיסו של דבוש בסופו של דבר. הסכם השכר של דבוש פג בסוף 2011, ולכן הוא טרם קיבל שכר עבור 2012. מלבד השכר, היקף הדיבידנדים שמשך מאז שנת 2008 עומד על 50 מיליון שקל. אחת השאלות שעלו מהסכם ההעסקה הקודם של דבוש היא מדוע בעל שליטה צריך לקבל שכר כה מופלג, שכן ניהול מוצלח שלו מביא גם כך לעלייה בערך המניות שבידיו. נכון לאתמול, שווי המניות של דבוש, המחזיק ב־58.6% מהמניות, עומד על 226 מיליון שקל.
לפי הסכם השכר החדש, שיבוצע בעקבות תיקון 16 לחוק החברות , דבוש יצטרך להסתפק בפחות. שכר הבסיס החודשי שלו, שעמד על 25 אלף דולר, יהיה בסכום דומה של 100 אלף שקל, אולם היקף הבונוס יהיה נמוך משמעותית. דבוש יזכה לבונוס רק אם הרווח השנתי יהיה גבוה מ־31 מיליון שקל. בתרחיש שכזה, יזכה דבוש לבונוס של 34 אלף שקל בלבד על כל מיליון שקל מעבר לרף זה. בכל מקרה, המענק השנתי החדש מוגבל לסכום של 2.3 מיליון שקל.
לשם השוואה, על פי ההסכם הקודם, אם קליל היתה מרוויחה 32 מיליון שקל היה דבוש מקבל 3.2 מיליון שקל, ועל פי ההסכם החדש, הוא יקבל על רווח כזה רק 34 אלף שקל.מלבד זאת, אחד הסעיפים בהסכם הניהול קבע כי עלותו של הכנת ההסכם - בהיקף של 180 אלף שקל - תהיה על החברה. אלא שבסופו של דבר, לנוכח התנגדותם של בעלי המניות לכך, יישא דבוש בעלות זו.