מקום 3: דני ירדני, אלטשולר שחם ניהול קרנות נאמנות
ירדני, מנהל 2 קרנות באלטשולר שחם ניהול קרנות נאמנות: "אתה לוקח את העבודה הביתה"
כשדני ירדני הכיר לראשונה את גילעד אלטשולר, לפני 12 שנה, הוא לא ידע שחייו עומדים להשתנות. "האמת שלא היה לי מושג מה אני רוצה לעשות כשהתחלתי", מספר ירדני, "התחלתי בתפקיד הכי זוטר שיש: הבאתי דו"חות מהבנקים, הסתובבתי במשרד, הייתי מין כלבויניק שעושה הכל מהכל. אני לא יודע לשים את האצבע על הנקודה שבה הבנתי שזה התחום שאני רוצה לעסוק בו. בשלב מסוים אמרתי לעצמי 'וואלה, זה מעניין'. פתאום נהיה לי קשה מאוד להתנתק מהאינפורמציה, נהיה חשוב לדעת איך נסגר המסחר בוול סטריט ואיך הוא התחיל במזרח, אף שזה לא בשעות העבודה הסטנדרטיות. פתאום זה לא עוזב אותך, אתה לוקח את זה הביתה.
"תמיד ביקשתי עוד אחריות, רציתי לחשוב יותר רחב. התקדמתי לאט לאט עם השנים עם כל אלטשולר שחם - כשהתחלתי לעבוד פה החברה היתה מאוד קטנה, פחות מ־15 איש. לפעמים יש לי תחושה שהקווים בין בית לעבודה נחצו מזמן, אבל זה משהו שאתה מקבל באיזושהי השלמה. אין מה לעשות, זה תחום שבו אתה חייב להיות כל הזמן עם יד על הדופק".
אילו תכונות חשובות למנהל קרנות?
"חייבים לאהוב את זה כדי להיות טובים בזה. מי שעושה את הדברים רק בצורה טכנית, היכולת שלו להתקדם מוגבלת. שנית, בקטע המקצועי צריך לדעת לנתק את הרגש כמה שיותר. לאנשים יש בעיה להודות שקיבלו החלטה שגויה ולפעול נגדה, ובמקצוע שלנו מאוד חשוב לעבוד כמה שיותר רציונלי ולא אמוציונלי, אף שלא תמיד זה אפשרי".
מהן הסכנות שאתה רואה כיום בענף?
"אג"ח קונצרניות כרגע מתומחרות יקר, אז כדאי להתרחק. ההזדמנויות הן במניות - יש מניות גלובליות שמתומחרות סביר, ובסביבת ריבית כל כך נמוכה הן מייצרות תשואה טובה יותר. מייקרוסופט, סמסונג ואלבסט (חברת כימיקלים גרמנית), למשל, הן מניות שאני אוהב".