מחזיקי איגרות החוב בקמור הגישו בקשה למינוי מפרק זמני
מחזיקי האג"ח, שהם הנושים המשמעותיים של קמור, ביקשו למנות את נאמני הקפאת ההליכים של קמור - חגי אולמן ועדי פיגלמן - למפרקי החברה. השופט אורנשטיין ביקש לקבל את תגובת כונס הנכסים הרשמי עד ליום ראשון
ביום ראשון האחרון קיבלו נאמני ההקפאה של קמור, חגי אולמן ועדי פיגלמן, שבוע נוסף, עד יום רביעי (29 במאי), לנסות ולמצות את המגעים עם הגופים שהגישו הצעות לרכישת פעילויות של החברה, כשבסוף השבוע הנוכחי תסתיים הקפאת ההליכים. אמש הגישו מחזיקי איגרות החוב של החברה בקשה למינוי מפרק זמני לחברה, כשהמחזיקים ביקשו את אולמן ופיגלמן. השופט איתן אורנשטיין ביקש לקבל את תגובת כונס הנכסים הרשמי לבקשה עד ליום ראשון הקרוב.
- בית המשפט האריך את הקפאת ההליכים של קמור בעשרה ימים נוספים
- דין טייקון כדין אזרח פשוט: הוועדה שתקבע את היקף התספורות הבאות
- נאמני קמור לביהמ"ש: לחקור את דני ברנר
דחיפות במינוי
מחזיקי האג"ח הגישו את הבקשה מאחר שהם הנושים המשמעותיים של החברה, עם חוב של כ־105 מיליון שקל. לדברי הנאמנים, קיימת דחיפות במינוי מפרקים זמניים לחברה לאלתר - ולפני שתסתיים תקופת הקפאת ההליכים ב־29 בחודש. זאת, לנוכח הצורך המיידי בהמשך ניהול רציף של נכסי החברה מול נושים, בנקים וצדדים שלישיים. הנאמנים הדגישו כי כל יום שבו החברה תהיה ללא בעל תפקיד עלול לגרום לה לנזק חסר תקנה.
עוד טוענים הנאמנים כי אין מחלוקת על חדלות פירעונה של קמור ועל כך שנדרש בעל תפקיד למניעת פגיעה בחברה בתקופת המעבר בין הליך הקפאת הליכים לבין הליכי חדלות הפירעון. לאור זאת, מתחייב לדעתם, כי החברה תתנהל תחת פיקוח ביהמ"ש של פירוק, וכי ימונו לה מפרקים זמניים שיבטיחו כי החברה תתנהל בהתאם לכללים החלים על חברה חדלת פירעון.
השותף לא קיבל תשובה
אחת השאלות הנוקבות שצריכות להישאל היא מדוע עד כה לא פעלו הנאמנים לממש לפחות חלק מנכסי החברה, אף שהם אינם המפרקים. הנאמנים קיבלו הצעה לרכישת עסקי הספנות של החברה (שבהם קמור מחזיקה 50%) מהשותף היווני של קמור (המחזיק ביתרה). עם זאת, השותף היווני טרם קיבל תשובה, וסביר להניח כי אם הוא לא יקבל בימים הקרובים, הוא ימשוך את הצעתו.
שוויין של הספינות מסתכם ב־227 מיליון שקל, על פי הדו"חות לשנת 2012, כשחלקה של קמור הוא 113.5 מיליון שקל. כנגד הספינות ישנן הלוואות בהיקף של 175 מיליון שקל, כך שחלקה של קמור בהלוואות הוא 87.5 מיליון שקל - מה שמותיר לאוניות עצמן שווי של 26 מיליון שקל מבחינתה של קמור. לפיכך, הצעתו של השותף היווני נמוכה לפחות בכ־8 מיליון שקל מערכן האמיתי של הספינות, אך יש לזכור כי מאז סוף 2012 חלה הידרדרות נוספת בענף הספנות העולמי.
בנוסף, לחברה יש שלוש הצעות נוספות לרכישת נכסי הנדל"ן של קמור, כשאחת מהן היתה מידי השותף של קמור לפיתוח פרויקט קווין ויקטוריה בלונדון, מיכה טלמור. הצעה נוספת התקבלה מחברה בריטית, וההצעה השלישית היתה מידי משקיע חסוי וככל הנראה מדובר בקרן קלירמארק.