ירידה ברווחי השקעות שחקה את הרווח של הראל ב-30% ל-200 מיליון שקל
תחום הבריאות ממשיך להציג תוצאות חזקות עם זינוק של 32% ברווח ל-60 מיליון שקל, אך פעילויות הגמל והפיננסים סובלות משחיקה ברווחיות
חברת הביטוח הראל, שבשליטת משפחת המבורגר, סגרה את הרבעון הראשון של 2013 עם רווח כולל של 200 מיליון שקל - ירידה של 31% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, שהיה הרבעון החזק בתולדותיה.
- הפניקס העניקה להראל הלוואה של 100 מיליון שקל
- שריג קנס את הראל בחצי מיליון שקל על כשלים במתן הלוואות פרטיות
- כלל פיננסים - הסוף: הראל רוכשת קרנות הנאמנות וניהול התיקים
הרקע לירידה ברווח נעוץ בעובדה ששוק ההון היה חזק יותר ברבעון המקביל אשתקד וייצר להראל רווחי השקעה גדולים יותר בתיק הנוסטרו שלה. הראל חשופה יותר ממתחרותיה לשוק ההון בתיק הנוסטרו. הראל מציגה עלייה של 13% בפרמיות שהסתכמו ב-2.5 מיליארד שקל, בין השאר, בשל הכללה לראשונה של פעילות ביטוח החיים שנרכשה מחברת הביטוח אליהו. בנטרול התיק של אליהו, הפרמיה צמחה בשיעור של 10%.
הראל מציגה עם זאת שחיקה ברווחיות בתחום קופות הגמל בעקבות הרפורמה בדמי הניהול שנכנסה לתוקפה השנה והורידה את תקרת דמי הניהול בקופות הגמל ל-1.1%. ההכנסות מדמי ניהול של קופות גמל הסתכמו ב-56 מיליון שקל, קיטון בשיעור של 11.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד בשל כך והרווח לפני מס התכווץ ב-42% ל-8 מיליון שקל.
תחום ביטוחי הבריאות בו הראל שולטת ממשיך לספק את הסחורה עם רווח כולל של 59 מיליון שקל, עלייה של 32% לעומת הרבעון המקביל, בעיקר בזכות שיפור ברווחיות החיתומית (עודף פרמיות על תביעות ששולמו) וחרף הירידה בהכנסות מהשקעות.
פעילות הביטוח היזמית של הראל ביוון ובתורכיה ממשיכה להפסיד עם הפסד של 7 מיליון שקל ברבעון לעומת 2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. יתרה מכך לחברת הביטוח התורכית קיים חסר בהון העצמי של כ-10 מיליון שקל שיש להשלימו עד סוף השנה.
גם תחום הפיננסים המרוכז בהראל פיננסים מציג שחיקה ברווחיות עם הפסד לפני מס של 900 אלף שקל לעומת רווח לפני מס של 5.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד כתוצאה מקיטון בדמי הניהול הממוצעים בקרנות הנאמנות.
הראל מדווחת עוד כי המפקח על הביטוח הודיע לחברה במאי האחרון כי היא צפויה לקנס של 200 אלף שקלים בגין הפרת הוראות דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון לגבי אירועים בודדים מהשנים 2010-2011.
הערך הגלום שמציגה הראל לשנת 2012 המהווה סוג של הערכת שווי לתזרים המזומנים הצפוי לה מעסקי ביטוח החיים, הבריאות והפנסיה עמד על 9.17 מיליארד שקל ברבעון לעומת 7.36 מיליארד שקל ב-2011. חישוב הערך הגלום לקח בחשבון (אגב בניגוד לחברות כלל ומגדל שלא לקחו אותו עדיין בחשבון לשנת 2012) גם את הרפורמה בדמי הניהול שצפויה לפגוע בהכנסות מדמי ניהול בקופות גמל ובביטוחי המנהלים. בביטוח החיים נרשם קיטון בערך הגלום הנובע מגידול בשיעורי לקיחת קצבה על פני משיכה הונית של כספי החיסכון – מה שמגביר את הסיכון על חברת הביטוח שנדרשת לשלם קצבה למבוטח עד יום מותו. וכן מהתארכות תוחלת החיים. בביטוח בריאות לעומת זאת נרשם גידול הנובע מירידה בתחלואה. בעסקי הפנסיה נרשם קיטון הנובע מצפי לשחיקה בדמי הניהול על רקע התחרות בשוק הפנסיה.