בריטניה בודקת חשדות נגד הבנקים על זיוף שערי מטבע
מדובר בחשד למניפולציות בשערי ההמרה של WM/Reuters המשמשים להמרת מטבעות חוץ, ומשרתים בעיקר קרנות פנסיה ומנהלי קרנות לחישוב שווי החזקות
בריטניה בודקת הטענות לפיהן סוחרים בבנקים גדולים בממלכה זייפו שערי מטבע רשמיים בהיקף של טריליוני דולרים. לפי סוכנות הידיעות "בלומברג", חברת ניהול השקעות גדולה באירופה ביקשה מהרשויות בבריטניה לבדוק מניפולציות שבוצעו במהלך 12 החודשים האחרונים בנושא.
- פרשת הליבור 2? פשיטה על משרדי ענקיות אנרגיה: "זייפו מחירים"
- עובדים לשעבר של UBS: פוטרנו בגלל ניסיון לטשטש מעורבות בפרשת הליבור
- מנכ"ל ברקליס יסגור את המחלקה שהואשמה בסיוע בהעלמות מס
מדובר בחשד למניפולציות בשערי ההמרה של WM/Reuters המשמשים להמרת מטבעות חוץ, ומשרתים בעיקר קרנות פנסיה ומנהלי קרנות לחישוב שווי החזקות, וכן חברות כמו FTSE ו-MSCI. מדדים אלו מבוססים על פעולות מסחר בפועל במסגרת פרקי זמן קבועים מראש. לפי החשד, מספר סוחרים ביצעו פעולות במקביל באותו פרק זמן, שנע בין דקה לשתיים, וזאת במטרה לגרום לתזוזת שערי ההמרה לטובתם ובכך גרפו הון עתק. לפי גורמים שהעדיפו להישאר בעילום שם, הסוחרים בבנק גם שיתפו פעולה ביניהם וכי ההתנהלות הזו בוצעה על בסיס יומי זה עשור.
חקירה זו מצטרפת לשערוריית ריבית הליבור ב-2012. בזמנו התנהלה חקירה רב שכבתית, שכללה יותר מתריסר בנקים, והתמקדה באופן שבו המוסדות הפיננסיים קבעו את ריבית הליבור, שהיא הריבית הבין־בנקאית של לונדון המשמשת לקביעת ריביות עבור מוצרים פיננסיים בעולם בשווי טריליוני דולרים. החשד היה כי הבנקים ביצעו מניפולציה בשערי ריבית הליבור לפני ואחרי המשבר הכלכלי של 2008, כדי לשפר את רווחיהם ולא לחשוף את מצבם הפיננסי האמיתי.