$
שוקי חו"ל

לחץ המשקיעים הפיל את שכר בכירי הבנקים באירופה ובארה"ב ב־10% בממוצע

זעם בעלי המניות על חבילות שכר מופרזות של ראשי הבנקים הגדולים בשילוב הסתבכויות משפטיות וקנסות השפיעו באופן דרמטי על תגמול הבכירים ב־2012. לירידה זו תצטרף מגבלה על הבונוסים שתיכנס לתוקף ב־2014

סוכנויות הידיעות 20:4924.06.13

השכר הממוצע של בכירי הבנקאים בארה"ב ובאירופה - ובהם ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן, וסטיבן הסטר, מנכ"ל RBS - צנח בשיעור ממוצע של 10% ב־2012 אחרי שהבנקים נכנעו ללחצי המשקיעים והרגולטורים. על כך מדווח "פייננשל טיימס".

 

 

 

הצניחה בשכר היא תגובה לגל של התקוממויות מצד בעלי מניות, כמו גם שערוריות משפטיות שבהן היו מעורבים הבנקים וקנסות שהוטלו עליהם משני צדי האוקיינוס. כל אלה אילצו את הבנקים לחשב מחדש את חבילות השכר לבכיריהם.

מניתוח חבילות השכר שהוענקו לראשי 15 בנקים באמצעות נתונים שנאספו עבור "פייננשל טיימס" על ידי חברת המחקר האמריקאית אקווילר, עולה כי הם לקחו הביתה שכר שנתי ממוצע של 11.5 מיליון דולר ב־2012, 10% פחות לעומת שנה קודם לכן.

 

 

 

זו הפעם הראשונה מאז 2009 ששכרם של הבכירים רושם ירידה. במהלך השנים הללו רווחי המוסדות הפיננסיים והתשואות שנרשמו למשקיעים היו נמוכים לעומת מגזרים רבים אחרים. הירידה ברמות השכר ב־2012 נרשמה במקביל להתאוששות בשווי המניות במגזר הבנקאות, כאשר מלבד שני בנקים - BBVA וקרדיט סוויס - ביצועי כל המניות של הבנקים שהשתתפו בסקר עקפו את מדד פוטסי העולמי.

 

 

 

מבין עשרה בנקאים שהיו בתפקיד מאז תחילת 2011 רק שלושה - ג'ון סטומפף מוולס פרגו, סטיוארט גוליבר מ־HSBC ובריידי דוגאן מקרדיט סוויס - נהנו מהעלאות שכר. עם שכר בגובה 19.3 מיליארד דולר, סטומפף דחק את דיימון מראש רשימת המשתכרים. זאת לאחר ששכרו של דיימון קוצץ ב־2012 בשיעור של כמעט 20%.

 

דיימון, שקיבל חבילת שכר של 18.7 מיליון דולר, צפוי לרדת אף יותר בסולם השכר ב־2013, וזאת לאחר שג'יי.פי מורגן צמצם באופן משמעותי את מענקי הבונוסים שלו השנה בתגובה לפרשת "הלווייתן מלונדון", אותו סוחר שגרם לבנק הפסדים של מיליארדי דולרים.

 

הירידה בגובה השכר היא יריית הפתיחה למגבלה על הבונוסים שתיכנס לתוקף ברחבי האיחוד האירופי בשנה הבאה. מומחים חוששים כי ההגבלה החדשה תשיג תוצאה הפוכה ותביא להעלאת שכר הבסיס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x