מעט נחת לבן דב: מחזיקי האג"ח של סקיילקס אישרו השלב השני בארגון החוב
סקיילקס ביקשה אישור מהמחזיקים להחלפת השיעבוד שניתן למחזיקי סדרה ג' על מניות פרטנר בפיקדון בנקאי. כעת, ניתן יהיה להשלים להשלים את ההנפקה הפרטית שביצעה החברה בשבוע שעבר
קצת נחת לאילן בן דב בסקיילקס. כלל מחזיקי האג"ח של החברה אישרו היום (ד') את השלב השני בתוכנית ארגון החוב של סקיילקס.
סקיילקס ביקשה אישור מהמחזיקים להחלפת השיעבוד שניתן למחזיקי סדרה ג' על מניות פרטנר בפיקדון בנקאי. אישור זה נדרש על מנת להעביר את השיעבוד למחזיקי סדרת האג"ח הפרטית החדשה שהנפיקה החברה בשבוע שעבר.
- בן-דב מבקש מאג"ח ג' לשחרר השעבוד בפרטנר
- סקיילקס השלימה גיוס של 135 מיליון שקל בהנפקה פרטית
- סקיילקס מבקשת מהמחזיקים לדחות תשלומי אג"ח
אך אישור מצד סדרה ג' בלבד לא היה מספיק כדי להשלים את המהלך. שאר הנושים של סקיילקס המחזיקים בסדרות האחרות יכלו לסכל את המהלך אם יטענו כי החלפת הבטוחות במזומן מהווה העדפת נושים בהתחשב בעובדה שסקיילקס מתנהלת תחת הערת "עסק חי" ולכן דרשה את הסכמת שאר לעניין. היום פורסם כי החברה צלחה גם את מכשול זה.
השלב הבא – אישור הסדר בסדרה 1
התוכנית של סקיילקס מורכבת משלושה מהלכים עיקריים: הנפקת פרטית של סדרת אגרות חוב חדשה בסכום של 134 מיליון שקל (סדרה י'), תיקון שטר הנאמנות של אג"ח סדרה 1 כך שלחברה תהיה אופציה לדחות את תשלום הקרן משנת 2014 לשנת 2018 בעד פיצוי בריבית ומתן בטוחות. במידה ותצליח להשלים את שני המהלכים הראשונים, חתמה סקיילקס על הסכם מותנה לקבלת הלוואה פרטית מקרן ויולה בסך 200 מיליון שקל.לאחר השלמת הנפקת הסדרה החדשה ואישור העברת השיעבוד, הנהלת סקיילקס תתפנה למשוכה הבאה שעומדת לפניה. הפעם מדובר באתגר גדול יותר והוא כרוך בקבלת אישור ממחזיקי סדרה 1 לדחיית התשלום כלפיהם.
סקיילקס מבקש בימים אלו לדחות את יכולת הפירעון המוקדם של סדרת האג"ח להמרה שלה (1) מספטמבר 2014 לאפריל 2018. בתמורה המחזיקים בסדרה יקבלו שעבוד שני על המניות ששועבדו לסדרה י', שיהפוך לשעבוד ראשון עם פרעון חלק מסדרה י'. על מנת להעביר את המהלך הכולל שינוי של תנאי האג"ח מוגדר בחוק כהסדר, אשר צריך לעבור אישור תחת סעיף 350 בבית המשפט. לפני כשבוע וחצי מונה לתפקיד המומחה לבחינת ההסדר מטעם בית המשפט רו"ח אריה עובדיה, אשר זכה לתמיכה הן של החברה והן של המחזיקים. הוא צפוי להעניק את המלצתו בעוד כחודש ימים ולאחריה יצביעו המחזיקים האם לאשר את השינוי.