בלעדי לכלכליסט
AIG במגעים ראשוניים לרכישת השליטה בכלל ביטוח מאי.די.בי
נציגי חברת הביטוח הבינלאומית נפגשו עם מנכ"ל כלל, איזי כהן, והגישו הצעות לא מחייבות לרכישת אחזקותיה של אי.די.בי בחברת הביטוח לפי שווי של 4 מיליארד שקל. לכלכליסט נודע כי גופים נוספים מצויים בשלב מתקדם יותר לבחינת הרכישה
למרות לוח הזמנים הקצר, המכרז למכירת השליטה בכלל ביטוח מתקדם בקצב מפתיע. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הביטוח הבינלאומית AIG מנהלת מגעים ראשוניים מול קבוצת אי.די.בי ומול חברת הברוקרים Benfield Securities AON, שמנהלת את המכרז עבור הקונצרן. ל"כלכליסט" נודע כי עוד שלושה או ארבעה גופים נוספים מצויים בשלב מתקדם יותר לבחינת רכישת השליטה לפי שווי של יותר מ־4 מיליארד שקל.
- הלחץ עבד: כלל תקטין את מצנח הזהב של דני נוה
- מחזיקי אג"ח פרטיים באי.די.בי אחזקות: להחליף נציגות
- הלמן אלדובי מצטרפים לפסגות והפניקס: יתנגדו לחבילת השכר של דני נוה כיו"ר כלל ביטוח
כלל ביטוח נסחרת כיום בבורסה לפי שווי של 3.3 מיליארד שקל. אי.די.בי אחזקות שבשליטת נוחי דנקנר נאלצת למכור לפחות מחצית ממניות השליטה (54.97%) בחברת הביטוח כדי לעמוד בתשלומים למחזיקי האג"ח שלה ולשמור על מעמד של חברה סולבנטית, כפי שקבע שופט בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין שפסק כי על אי.די.בי למכור את השליטה בכלל ביטוח עד 22 באוגוסט. לשם כך נשכרו שירותיה של AON שהנה בעלת מומחיות גלובלית בתחום הביטוח ופועלת ב־50 מדינות בעולם. 7 באוגוסט נקבע כיום האחרון לקבלת הצעות מחייבות לתהליך.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי בשבוע שעבר נפגשו נציגי AIG העולמית וראשי השלוחה הישראלית שלה עם איזי כהן, מנכ"ל כלל ביטוח, שמהווה נדבך מרכזי בהליך המכירה. ההצעות הראשוניות הלא מחייבות, אשר כוללות בין היתר את מקורות המימון לרכישה ופרטים רלבנטיים אחרים, אמורות להתקבל מ־AIG עד 15 ביולי, אולם על פי אינדיקציות ראשוניות, הן ינועו סביב שווי מוערך של 4 מיליארד שקל ואף יותר.
על פי לוח הזמנים שעליו הודיעה אי.די.בי, בשלב הראשון ייבחרו רוכשים פוטנציאליים שיימצאו מתאימים למעבר לשלב השני של הליך המכירה, יימסרו טיוטות הסכמים ויערכו שיחות בין הצדדים. בשלב השני, עד 7 באוגוסט, יגישו לה הרוכשים הפוטנציאליים הצעות מחייבות ונוסחים של אותם הסכמים.
איזי כהן שהגיע לכלל ביטוח בתחילת השנה, פיטר יותר מ־200 עובדים בנסיון להוביל אותה להבראה ולהתייעלות. ההערכה היא שפעולותיו אלה, לצד ההתאוששות בשוק המניות, הביאו להתאוששות במחיר המניה ובשווי החברה שלפני שנה נסחרה בשווי של 1.5 מיליארד שקל בלבד. כלל, כמו חברות ביטוח אחרות, סבלה מהשפעת מהלכים שקידם הרגולטור, כגון ההפחתה בדמי הניהול, איסור מכירת ביטוחי מנהלים מבטיחי קצבה ועוד. לכלל יש ארבע פעילויות עיקריות: חיסכון ארוך טווח (ביטוחי מנהלים, קופות גמל וקרנות פנסיה), ביטוח כללי, ביטוח בריאות ושירותים פיננסיים.
יצוין כי דנקנר דחה לפני כשנתיים הצעה של קרן פרמירה לרכוש את השליטה בכלל בעסקה בתשלומים לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר.