מנכ"ל כלכלית ירושלים: "חתמנו על עסקאות שיקטינו את החוב ב-4 מיליארד שקל עד סוף השנה"
דודו זבידה הציג למשקיעים את מצב הקבוצה, לאחר מהלך המימושים האגרסיבי שהובילה בשנה וחצי האחרונות: ""היה לנו חשוב להיות שקופים במהלך התהליך שהובלנו בשנה וחצי האחרונה מול שוק ההון"
דודו זבידה, מנכ"ל כלכלית ירושלים, סיכם היום בפני משקיעים את מצבה של החברה, ואמר כי לחברה יש עסקאות חתומות בסך של 4 מיליארד דולר.
"בשנה וחצי האחרונות ביצענו הקטנה של שיעור המינוף, בעיקר באמצעות מכירת נדלן בחו"ל ובישראל. ביצענו מימושים בהיקף של 7 מיליארד שקל. צמצמנו את ההסתמכות על הנפקת אג"ח. חתמנו על עסקאות שמאפשרות לנו להקטין את החוב ב-4 מיליארד שקל עד סוף השנה. העסקאות האלה חתומות, בישראל, צרפת שוויץ וקנדה", אמר זבידה, במסגרת כנס משקיעים ראשון מזה תקופה ארוכה שערכה היום (ה') הנהלת החברות שבשליטת אליעזר פישמן.
- פישמן ממשיך לצבור מזומנים: כלכלית ירושלים מוכרת נכס בקנדה ב-223 מיליון שקל
- אליעזר פישמן: "בועת הנדל"ן תתפוצץ, לא יודע מתי אבל לא ב-6 השנים הקרובות"
- כלכלית ירושלים חשופה בעד 56 מיליון שקל לקפריסין
בכנס השתתפו אליעזר פישמן, דודו זבידה, יגאל מור סנכ"ל הכספים של החברה, וענת מניפז, סגניתו של פישמן כיו"ר הדירקטוריון.
זבידה הדגיש בכנס את הדגש ששמה החברה על הצגת מידע מלא למשקיעים במהלך תקופת מימוש הנכסים. "היה לנו חשוב להיות שקופים במהלך התהליך שהובלנו בשנה וחצי האחרונה מול שוק ההון. השקיפות זה חלק חשוב במבנה של הקבוצה. אנחנו בפתח של תקופה חדשה. את רוב המטרות שהצבנו השגנו ועמדנו ביעדים. אנחנו רוצים לפתח את הקבוצה ואת הפוטנציאל של הנכסים שלה", אמר זבידה.
זבידה הציג את מצב הקבוצה הנוכחי. "יש לנו נדלן בשווי של 18 מיליארד שקל, מתוכו כ-17 מיליארד שקל נדל"ן מניב. יש לנו 1.4 מיליארד שקל של קרקעות לבניה, וזה הפוטנציאל שלנו לצמיחה, כבר בעתיד הקרוב. בשנה וחצי האחרונות ביצענו הקטנה של שיעור המינוף, בעיקר באמצעות מכירת נדלן בחו"ל ובישראל. ביצענו מימושים בהיקף של 7 מיליארד שקל. צמצמנו את ההסתמכות על הנפקת אג"ח. חתמנו על עסקאות שמאפשרות לנו להקטין את החוב ב-4 מיליארד שקל עד סוף השנה. העסקאות האלה חתומות, בישראל, צרפת שוויץ וקנדה", אמר זבידה, שהוסיף כי החברה החליטה להתמקד במדינות הליבה ישראל, גרמניה, קנדה ורוסיה.
"נסיים את 2013, עם יחס חוב ל-CAP (בסיס ההון: חוב פיננסי נטו בתוספת הון עצמי ומסים נדחים לזמן ארוך) של 75% - לשם רצינו להגיע השנה. ישבתי עם משקיעים ואנליסטים בשנה האחרונה, הם לא האמינו שנגיע לשם. ב-2014 אנו צופים ירידה ל-70.4%. אלה יחסים שחברת נדל"ן בגודל שלנו תמשיך לשייט סביבם, עם אפשרות לחלוקת דיבידנד. זה מבנה חוב חדש לחלוטין. אנחנו עובדים על הלוואות ארוכות יותר כדי להקטין את נטל הפרעונות שלנו בשנים הקרובות".
"אנחנו מתכננים לצאת לפיתוח נוסף של נכסים, ולהראות מה הקבוצה מסוגלת לעשות. ברוסיה, מירלנד יוזמת פרוייקט בהיקף של 9,000 יחידות יור. שלב א' נמכר במלואו, ואנחנו מעוניינים למסור אותו ברבעון. שלב ב' מכרנו 60%, ומתכננים לבצע מסירה ברבעון הרביעי של השנה. קצב השיווק והמכירה ברוסיה הוא מהיר מאוד, ויש פוטנציאל עתידי גדול".
"בישראל, יש לנו מספר פרוייקטים שנמצאים בתכנון מתקדם. מבני תעשייה מקימה בימים אלו פרויקט במרום השרון עם 957 יחידות דיור".
לגבי הפגיעה של החברה משינוי החקיקה בקפריסין, והחרמת כספים על ידי השלטונות, אמר זבידה כי ," כל הכספים מקפריסין הגיעו חזרה לארץ. נשארו לנו רק 2 מיליון דולר קנדי ועד כ-20 מיליון שקל שנתקעו שם כחלק משינוי הרגולציה שם. נתנו לזה ביטוי בדוחות הכספיים, ואני מניח שנחזיר חלק מהם".
זבידה נשאל האם צפויה ירידה בהוצאות המטה בעקבות מימוש הנכסים, שהקטין את הפורטפוליו של הקבוצה. זבידה הסביר כי "אני צופה ירידה בהוצאות הנהלה בשנים הקרובות כתוצאה מהתייעלות כללית אך אני לא רוצה לנקוב במספרים".
בקשר לכוונה למחוק את מבני תעשייה מן המסחר, ענה זבידה כי מעבר להודעה שפרסמה החברה בנושא לפני יותר משנה "כרגע שום דבר לא השתנה, במידה שישתנה אנחנו נודיע".