יו"ר דלק רכב יקבל מענק של 600 אלף שקל אם יתמיד בתפקידו
החברה שבשליטת יצחק תשובה וגיל אגמון מציעה לאבינועם פינקלמן מענק מיוחד אם יחזיק בכיסאו במשך שש שנים רצופות. פינקלמן יצטרך להמתין לבונוס עוד שלוש שנים
החיים הם ריצת מרתון והתמדה היא ערך חשוב לכל אחד, הידיעה כי כדי להגיע לתגמול ראוי בחיים ולקצור את הפירות צריך לעתים להתמיד גם כשמדובר בעבודה סיזיפית כשהאופק רחוק. אבל נדמה כי בדלק רכב לקחו את כלל האצבע הזה צעד אחד יותר מדי.
מדיניות התגמול החדשה שצפויה לעלות לאישורם של בעלי המניות של דלק רכב, מבקשת לאשר ליו"ר אבינועם פינקלמן מענק מיוחד אם יצליח להחזיק בכיסאו במשך שש שנים ברציפות. היקף המענק שפינקלמן יהיה זכאי לו הוא 100 אלף שקל לשנת כהונה, אך לא סכום שיעלה על 600 אלף שקל. פינקלמן מכהן כיו"ר דלק רכב מאוקטובר 2010, והוא יהיה זכאי למענק אם יצליח להתמיד בתפקיד שלוש שנים נוספות.
על פי מדיניות התגמול החדשה, עלות שכרו השנתית של פינקלמן יכולה להגיע עד ל־450 אלף שקל לשנה, קרי 37.5 אלף שקל בחודש, בצירוף מע"מ. נושאי המשרה האחרים בחברה שאינם דירקטורים יכולים לקבל שכר בעלות של עד 1.2 מיליון שקל לאדם בשנה. עם זאת, דלק רכב אינה מעסיקה כלל עובדים, מאחר שאלה מועסקים כעובדי החברה־הבת דלק מוטורס, או כנותני שירותים חיצוניים, ולכן גם אי אפשר להשוות את שכרם של בכירי החברה לשכר הממוצע של העובדים בחברה.
מנכ"ל דלק רכב גיל אגמון לא יקבל שכר שוטף כי אם שכר התלוי בביצועי החברה. תקרת הגמול המצטברת של אגמון, על פי הסכם ההעסקה שאושר בפברואר 2013, נקבעה על 24 מיליון שקל לשלוש שנים. נושאי המשרה בחברה שאינם המנכ"ל או דירקטור יהיו זכאים למענק שנתי שיחושב באופן הבא: עד רווח של 150 מיליון שקל יקבלו נושאי המשרה מענק שיהווה 0.1% מהרווח. נושאי המשרה יהיו זכאים למענק של 0.2% מהרווח שמעל ל־150 מיליון שקל, כך שאם, למשל, הרווח של דלק רכב יעמוד על 200 מיליון שקל, יקבל נושא המשרה מענק של 250 אלף שקל.
סכום זה יוכפל בציון ההערכה האישי שיקבל נושא המשרה, שינוע בין 0 ל־1, כאשר תקרת המענק השנתי תעמוד על 1.1 מיליון שקל. בנוסף, תקרת המענק השנתי שישולם לכל נושא משרה שאינו מנכ"ל או דירקטור תעמוד על עד 60% מסך התגמול הכולל שלו. בשנים שבהן לא התקיימו תנאי הסף לתשלום המענק, יהיה זכאי הדירקטוריון להעניק מענק בהיקף של עד 20% מתקרת המענק המרבית, קרי, 220 אלף שקל. בנוסף, מדי שלוש שנים יבחן הדירקטוריון האם להעניק מענק רב־שנתי, כאשר אם הרווח של החברה בשלוש השנים יעלה על 450 מיליון שקל, יחושב בסיס המענק לפי 0.2% מהרווח העולה על 450 מיליון שקל. בסיס המענק יוכפל בציון ההערכה שינוע בין 0 ל־1. מענק זה, בתוספת המענק השנתי הקבוע, לא יעלה על 3.3 מיליון שקל.