אילן בן-דב: "מה שנכון עכשיו זה לדחות. בואו נעשה את זה מהר"
בעל השליטה בסקיילקס, שלא החזיר את החוב כבר פעמיים, הגיע לאסיפת בעלי האג"ח עם מתווה חדש להסדר, שאת רובו לא פרסם. לבקשת המחזיקים הוסכם שהמתווה המלא יפורסם בימים הקרובים
לאסיפת מחזיקי האג"ח הארוכות של סקיילקס (ז', ח' וט'), שנערכה אתמול (ב') בתל אביב, הגיע באופן מפתיע בעל השליטה אילן בן־דב. האסיפה זומנה כדי לשמוע דיווח מהחברה ולמנות נציגות.
- דנקנר וזיסר יכולים רק לקנא
- יעקב לוקסנבורג: "אין כוונה לראות את הדם של בן-דב נשפך ברחובות"
- מעט נחת לבן דב: מחזיקי האג"ח של סקיילקס אישרו השלב השני בארגון החוב
לאסיפה הגיע בן־דב כשבאמתחתו הצעה להסדר חוב, אולם סקיילקס נמנעה מלפרסם את פרטיו, זולת העובדה כי היא מעוניינת לדחות את חוב הסדרות הארוכות בשלוש שנים: "נוצרה סיטואציה שלפיה מה שנכון לחברה הוא דחייה של רוב החוב הלא מובטח בשלוש שנים, תוך מתן בטוחות על חלק מהחוב ככל שניתן". הנוכחים באסיפה התפלאו מדוע החברה בוחרת שלא לפרסם את המתווה המלא, שממילא נדרש לקבל את אישור מחזיקי האג"ח. מהחברה נמסר כי היא לא רוצה לפרסם מתווה שרק ישמש כבסיס למו"מ, אלא כזה שיש לו היתכנות גבוהה לעבור ולקבל את ברכת המחזיקים.
לאורך כל האסיפה חזר והדגיש בן־דב את חשיבות לוחות הזמנים הצפופים -"אם יש לי בקשה אחת כלפיכם, היא שבואו נעשה את זה ונעשה את זה מהר". בסקיילקס רוצים להניע תהליך מהיר שבמסגרתו יתקבל אישור מומחה בית המשפט ומחזיקי האג"ח בהצבעה לא מחייבת עד לסוף החודש, המועד שבו סקיילקס מפרסמת את הדו"חות הכספיים שלה. המטרה של החברה היא שהערת העסק החי תוסר ולא תופיע בדו"ח של הרבעון השני.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
סקיילקס פנתה לבית המשפט כדי שזה ימנה את אריה עובדיה, המכהן כמומחה הכלכלי מטעם בית המשפט בסדרה 1, גם כמומחה הכלכלי של הסדרות הארוכות. "עובדיה מכיר את התזרים לפחות כמוני", אומר בן־דב "הוא כבר ראה אותו בכובע שלו כמומחה עבור סדרה 1 ונדרשת התאמה מינורית לחוות הדעת עבור הסדרות ארוכות".
לדברי בן־דב, להיחלצות מהערת עסק חי משקל רב בהתמודדות של סקיילקס עם מצבה הרגיש: "יש לכך משמעות על היכולת שלנו לממן את הפעילות של סמסונג. הבנק המממן מצווה להתנהלות אחת כשאנחנו עם הערת עסק חי ולאחרת כשאנחנו לא תחת ההערה".
בסיומה של האסיפה, לנוכח בקשת מחזיקי האג"ח, הוחלט שסקיילקס תפרסם את המתווה שגובש על ידה - ככל הנראה בימים הקרובים - כדי לחסוך בזמן ולאפשר למחזיקים ללמוד אותו ולגבש עמדה ביחס אלו כשבכל אופן, הצבעה בלתי מחייבת תיעשה רק אחרי קבלת עמדת המומחה שימונה על ידי ביהמ"ש.
עוד באסיפה, הפגין בן־דב אופטימיות ביחס לעתידן של חברות הסלולר בכלל ושל פרטנר - שבה מחזיקה סקיילקס 15.7% - בפרט. "אם נסתכל בעוד כמה שנים אחורה, נראה שהרבעון הראשון של 2013 יסמן את נקודת השפל בשוק.
"בכל העולם יש תהליך קונסולידציה של מפעילים. בארץ זה עדיין לא קורה. אין ספק שזה יקרה, השאלה היא מתי. אין מקום בכלכלה לחמש רשתות", אמר בן־דב והוסיף כי "מה שלא כלכלי לא יכול להמשיך לאורך זמן. לא יתכן שחבילה שעולה בארה"ב 80 דולר עולה בישראל 20 דולר".
בעל השליטה טוען שההשפעה של התחרות בענף הסלולר חרגה מגבולות התעשייה עצמה: "האזרח הקטן משלם על אובדן ההכנסות של המדינה ממסים. להערכתי כ־10,000 עובדים נפלטו מהתעשייה ועוד כ־10,000 מסביב לה. כולם מתעלמים מהנזקים ומסתכלים רק על זה שחשבון הסלולר ירד בממוצע מ־130 ל־80 שקל".
בן־דב מסכם את העניין ותולה את האשם המרכזי בתחלואי תקציב המדינה במהפכת הסלולר " אם יש גורם אחד מרכזי לבור התקציבי של מדינת ישראל זה הירידה בהכנסות מתעשיית התקשורת".
ביחס לאפשרות שפרטנר תחזור לחלק דיבידנדים בעתיד הנראה לעין, בן־דב סירב להתנבא. לדבריו, הקשרים עם בעל השליטה בחדשים בפרטנר חיים סבן מצוינים. "יש הרמוניה", מחמיא בן־דב, "הם שחקנים לטווח ארוך, אבל נושא הדיבידנד לא עלה בשיחות מולנו". לדבריו, החוב של פרטנר ירד מ־5 מיליארד שקל ל־3.3 מיליארד שקל ועד שהדירקטוריון לא יראה התייצבות בתזרים ואולי גם תחילתה של מגמת שיפור - לא יחולק דיבידנד. "אם פרטנר לא תחלק דיבידנד, היא תשתמש בכסף כדי להקטין את החוב וזה יבוא לידי ביטוי במחיר המניה".
בהתייחסו לזיכיון לייבא ולשווק את מוצרי הקצה של סמסונג, הביע בן־דב שביעות רצון. "החברה מתחזקת בעולם ואנחנו מתחזקים בישראל וזוכים ברוב העסקאות הגדולות במגזר העסקי".
כשנשאל ביחס לעתיד הזיכיון של סקיילקס לשווק את מוצרי הקצה של סמסונג בתרחיש שהוא לא יהיה בעל השליטה חברה, ציין בן־דב כי "סמסונג היא מערכת מונעת יעדים. אם נספק את הסחורה - הכל בסדר. אם לא נעשה עבודה טובה או שיהיו לנו מגבלות פיננסיות - נהיה בבעיה".
החשש של המחזיקים הוא שאם בן־דב יצא מהמשוואה, הזיכיון של סקיילקס לייבוא מוצרי הקצה של סמסונג יתבטל.