$
בורסת ת"א

בריינסוויי: "תוצאות מעודדות" בניסוי לטיפול בחולים הסובלים מ-OCD

לפי תוצאות הניסוי שנערך בשיבא, בקרב המטופלים בתדירות גבוהה במכשיר ה-Deep TMS לטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, נצפתה הטבה ממוצעת של 27% בסימפטומים במובהקות גבוהה

שי סלינס 09:4202.09.13

בריינסווי דיווחה היום (ב') על תוצאות סופיות של מחקר קליני הבוחן את השפעת הטיפול באמצעות מערכת ה-Deep TMS על הסובלים מהפרעה טורדנית כפייתית (OCD).

 

המחקר אשר התקיים במרכז הרפואי "שיבא" בתל-השומר, כלל 25 מטופלים הלוקים ב-OCD משמעותי, ואשר לא הגיבו בצורה מספקת לטיפולים קודמים (הן תרופתיים והן פסיכולוגיים).

 

כל המטופלים סיימו תקופת הטיפול ללא כל דיווח על תופעות לוואי משמעותיות (למעט כאבי ראש זמניים וחולפים בתחילת הטיפול) למעט

שני מטופלים אשר פרשו מן המחקר בתחילתו מסיבות אישיות.

 

DEEP TMS DEEP TMS

המטופלים חולקו לשלוש קבוצות - טיפול דמה, טיפול בתדירות נמוכה וטיפול בתדירות גבוהה. בקרב המטופלים בתדירות גבוהה נצפתה הטבה ממוצעת של 27% בסימפטומים. ההטבה נמצאה מובהקת סטטיסטית אל מול קבצת טיפול הדמה (p=0.0003). אחוז ההטבה בקרב קבוצת התדירות הנמוכה עמד על 13% ולא הגיע למובהקות סטטיסטית ואילו בקבוצת הביקורת לא נצפה שיפור משמעותי באחוז ההטבה בסימפטומים.

 

אחוז המטופלים אשר הגיבו באופן מלא לטיפול, עמד על 28% בשתי קבוצות הטיפול (תדירות גבוהה ונמוכה). שיפור במצב המטופלים הוגדר בפרוטוקול הניסוי כירידה של 35% לפחות בחומרת הסימפטומים, כפי שהם נמדדים באמצעות שאלון YBOCS, אשר הינו השאלון המקובל לבחינת חומרת סימפטומים של OCD.

 

עוד נמסר מהחברה כי יצויין כי במקור היה המחקר אמור להקיף כמות גדולה יותר של חולים אך לאחר קבלת התוצאות ובמיוחד לאור מובהקותן הסטטיסטית, החליט החוקר הראשי להתייחס לתוצאות אלה כאל תוצאות סופיות במחקר זה במתכונתו הנוכחית.

 

החוקרים ציינו, כי מדובר בנתונים ראשוניים שיצטרכו לעבור אישוש נוסף והגדירו את התוצאות כ"מעודדות בהחלט" ואף המליצו לקיים מחקר רב-מרכזי בינלאומי רחב כדי לאשש את תוצאות המחקר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x