$
שווקי חו"ל

שווי מניות אנזימוטק שבידי המנכ"ל זינק ל־12 מיליון דולר

מניית מפתחת תוספי המזון מנצרת זינקה ב־30% ביום המסחר הראשון שאחרי ההנפקה והקפיצה את שווי החברה ל־420 מיליון דולר

ניר צליק 07:4429.09.13

אחרי ארבעה חודשים של יובש הנפקות ישראליות בוול סטריט, הסתיימה בסוף השבוע האחרון הבצורת כאשר אנזימוטק, מפתחת תוספי המזון מנצרת, השלימה גיוס של 71 מיליון דולר לפי שווי של 300 מיליון דולר אחרי הכסף בנאסד"ק, והצטרפה לשתי הנפקות ישראליות נוספות שבוצעו השנה, של קמהדע ואלקוברה. עד סוף 2013 צפויות שתי הנפקות ישראליות נוספות, של WIX ואבוג'ן.

 

 

 

החתמים המובילים בהנפקה, מריל לינץ' וג'פריס מימשו את אופציית חיתום היתר בהנפקה, ובכך הגדילו את היקף הגיוס מ־290 מיליון דולר ל־300 מיליון דולר. ההנפקה בוצעה לפי מחיר של 14 דולרים למניה, מתחת לטווח בתשקיף שהיה בין 16 דולר ל־18 דולר, כך שלכאורה מדובר היה באכזבה מסויימת, אך זו חלפה לה מיד. כבר ביום המסחר הראשון זינקה המניה ב־29.7% למחיר של 18.16 דולר, ושווי החברה זינק ל־420 מיליון דולר. בכוונת החברה להשתמש בתמורה מכספי ההנפקה בכדי לעמוד בגידול הצפוי בדרישות להון חוזר לאור השיפור הצפוי בעסקי החברה וכן למטרות עסקיות כלליות נוספות.

 

התחיל בשמן זית

 

החל משנת 2000 ועד היום מנוהלת אנזימוטק על ידי ד"ר אריאל כץ, שהחזיק לפני ההנפקה כ־4% ממניות החברה. כעת מחזיק כץ ב־3% ממניות החברה ששוויין זינק ל־12 מיליון דולר.

 

 

מה דעתך על מניית קמהדע (US):
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אנזימוטק הוקמה ב־1998 על ידי היזמים ד"ר סובחי בשיר, מר דני פלוטקין וקבוצת האחים עופר בחממה הטכנולוגית 'ניות' שבנצרת עלית. בשיר פיתח טכנולוגיה שבמקור נועדה להפוך שמן זית למרגרינה, והחברה זיהתה את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה וייעדה אותה גם לפיתוח חומרים פעילים לעולם התרופות, כאשר היא מייצרת תוספי מזון ומרכיבים תזונתיים מבוססי ליפידים.

כיום אנזימוטק מייצרת ומשווקת מוצרים בכמה תחומים במקביל: חומרים פעילים ביואקטיביים לתוספי תזונה הנמכרים למותגים המובילים בעולם, כמו למשל מוצרי פרימיום מעולם האומגה 3 המבוססים על קריל (יצורים זעירים אנרגטיים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3).

 

בנוסף היא מייצרת מולקולה שמחקה את החלק השומני הקיים בחלב אם לחברות מעולם הפורמולות לתינוקות ותוסף תזונה בשם פוספטדיל סירין המופק מסויה, ומיועד לשיפור הזיכרון ומניעת התדרדרות קוגניטיבית. מוצר נוסף של אנזימוטק - זום - מבוסס על מולקולה שפתחה אנזימוטק שהוכחה כיעילה בטיפול בהפרעות קשב במקום תרופת הריטלין ומשווקת על ידי טבע בישראל. תרופה נוספת המבוססת על המולקולות של החברה היא תרופת הפיטרוגרד המיועדת להפחתת שומנים בדם.

 

 

 

אנזימוטק היא אחת מהחברות היחידות בישראל בתחום מדעי החיים שמפתחת את המוצרים שלה בעצמה, מייצרת אותם, מבצעת בהם ניסויים קליניים ורישום רגולטורי ובסופו של דבר משווקת אותם. מרבית חברות הביומד הישראליות נוהגות לחבור לשותפי שיווק זרים, על רקע ההשקעה הגבוהה הדרושה בהקמת מערך שיווק עצמאי. בחברה מועסקים היום למעלה מ־150 עובדים, 120 מהם בישראל.

 

מעוניינת למשוך עובדים

 

אנזימוטק פירטה בסיבות שהביאו אותה להנפקה כי היא רוצה להפוך לציבורית כדי למשוך עובדים, לבסס שיתופי פעולה חדשים ואולי אף לגייס הון נוסף בשוק ההון האמריקאי בעתיד. היא אף עשויה להשתמש בתמורת ההנפקה כדי לבנות מתקני ייצור נוספים. קופת המזומנים של אנזימוטק הכילה לפני ההנפקה 9.7 מיליון דולר והיקף החוב שלה עמד על 4.6 מיליון דולר.

 

 

 

אנזימוטק יצאה לדרך כחברה עצמאית ב־2001 כאשר גייסה 17 מיליון דולר לאורך השנים מבעלי המניות העיקריים: קבוצת גלעם, הנשלטת על ידי קיבוץ מענית שהחזיקה לפני ההנפקה 40.9%, ומחזיקה אחרי ההנפקה כ־33% בשווי 136 מיליון דולר XT הייטק השקעות של משפחת עופר (לשעבר עופר הייטק השקעות), שהחזיקה לפני ההנפקה 19.2%, ומחזיקה כעת בכ־15% בשווי של כ־64 מיליון דולר קרן מילניום שהחזיקה לפני ההנפקה 10.5% ומחזיקה כעת בכ־8% בשווי 35 מיליון דולר וקבוצת ארנסיה, שהחזיקה לפני ההנפקה 6.9% ומחזיקה כעת בכ־5.5% בשווי של כ־23 מיליון דולר.

 

אנזימוטק רשמה את הכנסותיה הראשונות ממכירות ב־2003, ומאז ועד היום היא צומחת בעקביות בקצב ממוצע של כ־40% לשנה. את 2012 סיימה החברה עם הכנסות של 37.9 מיליון דולר לעומת 23 מיליון דולר ב־2011. הרווח הנקי ב־2012 עמד על 4.8 מיליון דולר לעומת הפסד של 864 אלף דולר ב־2011, ואת המחצית הראשונה של 2013 סיימה החברה עם הכנסות של 28.7 מיליון דולר ורווח של 4.7 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x