$
בורסת ת"א

דיסקברי לדירקטוריון גיוון: "פעלו למכירת החברה"

בקרן, המחזיקה ב־3.2% ממניות החברה, טוענים כי ההנהלה כשלה ואיבדה את אמון המשקיעים. גיוון בתגובה: "נבחן את המכתב ונגיב במועד שנבחר"

ניר צליק 08:2003.10.13

קרן דיסקברי, המחזיקה ב־3.2% ממניות יצרנית גלולת האבחון גיוון אימג'ינג, שיגרה מכתב נוקב שבו היא קוראת לדירקטוריון החברה לחלק דיבידנד של 50 מיליון דולר (או לבצע רכישה עצמית באותו היקף), במקביל לכך שיפעל למכירתה. זאת על רקע הכישלון בייצור ערך לבעלי המניות, שאותו היא תולה בארבעה גורמים עיקריים: כישלון בבניית אסטרטגיה, ביצועים פיננסיים חלשים, אובדן אמון של המשקיעים בחברה ומבנה פיננסי בעייתי. עם זאת, הקרן טוענת כי למרות הניהול הבעייתי, היא אינה מבקשת להחליף את הנהלת החברה.

 

גיוון אימג'ינג - חברי ההנהלה מציינים עשור להנפקה בנאסד"ק גיוון אימג'ינג - חברי ההנהלה מציינים עשור להנפקה בנאסד"ק

 

דיסקברי מעריכה כי אם החברה תימכר, ניתן יהיה לקבל 26–30 דולר למניה, מחיר המשקף לה שווי של 820–950 מיליון דולר. מחיר המניה הנוכחי הוא 19.85 דולר בלבד, המשקף לחברה שווי של 626 מיליון דולר. גיוון עצמה כבר ניהלה באוקטובר 2012 מגעים למכירתה לפי שווי של 750 מיליון דולר לפוג'י היפנית, אך אלו לא הבשילו לכדי עסקה. בספטמבר אותה שנה פרסמה החברה כי היא בוחנת אפשרויות של מיזוג או מכירה, אולם בסופו של דבר נסוגה מכוונה זו מאחר שלא קיבלה את השווי הראוי לה, להערכתה. בעקבות זאת הכריזה בינואר האחרון דסק"ש, המחזיקה ב־46% מהחברה במישרין ובעקיפין, כי היא מחפשת קונים לחלק שלה. אם דסק"ש תצליח, בסופו של דבר, למכור את הנתח שלה, אך החברה כולה לא תימכר, שאר בעלי המניות — ובהם קרן דיסקברי — לא יקבלו פרמיה על האחזקה שלהם.

 

במכתב משווה הקרן את ביצועי החברה לביצועי מדד נאסד"ק ומדד ת"א־100. בשעה שמאז מרץ 2006 עלו שני המדדים ב־62% וב־35% בהתאמה, מניית גיוון איבדה כ־10% באותה תקופה. חברות קטנות סובלות לרוב מביצועי חסר ביחס למדד שבו הן נסחרות, וחברות ישראליות נסחרות בנאסד"ק בדיסקאונט, אולם לטענת הקרן, אין סיבה אמיתית לכך שגיוון סובלת מביצועי חסר ביחס למדד ת"א־100, והיא מאשימה בכך את מנכ"ל החברה חומי שמיר. עוד כותבת הקרן כי גיוון טענה שביצועיה נובעים מחולשה ענפית, אולם גם החברות הגרועות בענף רשמו צמיחה של 2.6% בשנה האחרונה ו־5.1% בשלוש השנים האחרונות. זאת בשעה שהצמיחה של גיוון בשנה האחרונה עמדה על 1.4% ועל 8.5% בשלוש השנים האחרונות. "אנחנו מאמינים כי גיוון מחזיקה בידיה את הטכנולוגיה הטובה ביותר ושיש לה פוטנציאל צמיחה ארוך טווח, אולם להערכתנו, החברה נוהלה בצורה לא טובה והשווי האמיתי של החברה לא יצוף בשוק הציבורי", סיכמו בקרן את המכתב. מגיוון נמסר בתגובה כי "מועצת המנהלים תדון במכתב ותגיב במועד שתבחר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x