אלוונגר: "לא נשקיע יותר ממיליוני דולרים בודדים"
מנכ"ל טאואר מנסה להרגיע את השוק אחרי ששמועות על השקעות ענק הפילו את המניה
לפני כשבוע החלו פירסומים בתקשורת הבינלאומית כי טאואר, יצרנית השבבים ממגדל העמק, עשויה לרכוש שלושה מפעלי שבבים ביפן מפנסוניק. בתגובה לפרסומים איבדה מניית טאואר כ־7%, והשלימה נפילה של 50% מינואר.
- טאואר: הרווח הנקי צנח, ההכנסות בקו עלייה
- פנסוניק מנהלת משא ומתן למכירת מפעל שבבעלותה לחברת טאואר הישראלית
- טאואר השלימה גיוס של 22 מיליון דולר בהנפקת זכויות
בשיחה ראשונה מאז הפרסומים, אומר ראסל אלוונגר, מנכ"ל טאואר, ל"כלכליסט": "אני לא יכול להגיד באופן ספציפי אם אנחנו מעורבים בעסקה עם פנסוניק, אבל הדליפות לא הגיעו מהצד שלנו. באופן כללי, אנחנו בהחלט מסתכלים על פעילויות מיזוג או רכישה, הן מבחינת טכנולוגיות והן מבחינת הגדלת נפח הייצור, ומההיבט הזה, פנסוניק עשויה להיות רכישה טובה, אבל אני לא יכול להתייחס אליה".
אחד מהגורמים העיקריים לנפילה במחיר מניית טאואר היה ההערכה כי עסקה כזו תגרום לחברה להוציא מקופתה, בעסקת מזומן או בעסקה המשלבת מזומן ומניות, כ־100 מיליון דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לדברי אלוונגר, "בכל העסקאות שאנחנו מסתכלים עליהן אין השקעה של יותר ממיליוני דולרים בודדים. אנחנו מסתכלים על מספר עסקאות של מזומן או מזומן ומניות, אבל אלה יהיו עסקאות שיתרמו לנו כבר בשנה הראשונה".
לפני כחצי שנה נחשף ב"כלכליסט" כי טאואר תייעץ להקמת מפעל שבבים בהודו תמורת כ־300 מיליון דולר לשש שנים. לצורך ההתמודדות על המכרז, פנתה טאואר ב־2012 לקונסורציום שכולל את יבמ ואת הקונצרן ההודי Jaypee, שגם יממן את הפרויקט. טאואר תספק לפרויקט שירותי ייעוץ, תמיכה, אספקת ידע, ניהול הרכש, ההקמה וההתקנות של הציוד.