בלעדי לכלכליסט
שאול שני רוצה לרכוש את ECI ב־200 מיליון דולר
שני, המחזיק בשותפות בחברת ציוד התקשורת עם קרן אשמור מאז 2007, מנהל מגעים לרכישת חלקה של הקרן לפי שווי של 250–200 מיליון דולר. על פי הערכות, אם עסקה זו תצא אל הפועל תרשום אשמור השמדת ערך של 800 מיליון דולר
שש שנים אחרי ששאול שני וקרן אשמור רכשו את השליטה המשותפת בחברת ECI, עומד שני להשתלט על החברה ולרכוש את חלקה של אשמור. הקרן הענקית, המנהלת 77 מיליארד דולר, מדובר באחת מהשמדות הערך הגדולות בשנים האחרונות בהיי־טק הישראלי – מחיקה של כ־700–800 מיליון דולר על פי ההערכות. הרכישה מתנהלת על רקע הערכות כי בחודשים האחרונים התגלעו חילוקי דעות בין אשמור ושני.
- ECI מתכוננת לגל הפיטורים הגדול בתולדותיה: כ-300 עובדים יועזבו
- ECI תובעת פיצוי של 38.5 מיליון שקל מ-HP
- ויוונדי משתלטת על GVT: שאול שני מכר 30% ויקבל 1.26 מיליארד דולר
ל"כלכליסט" נודע כי שני מנהל באמצעות קרן ההשקעות שבבעלותו, סווארת', מו"מ מתקדם עם אשמור לרכישת חלקה (כ־84%) לפי שווי של 200–250 מיליון דולר בלבד. זאת אחרי שהרכישה נעשתה ב־2007 לפי שווי של 1.24 מיליארד דולר. עם זאת, התשלום בפועל היה נמוך יותר ומוערך ב־900 מיליון דולר שהתחלקו בין שני ושותפו עדי מרום (20%) ואשמור (80%). עם השנים נאלצו בעלי המניות להזרים הון לחברה המדממת. שני, שהזרים פחות מאשמור, דולל ל־9% בלבד. בפועל עמד התשלום על כ־900 מיליון דולר בלבד משום שאת מרבית המינוף לעסקה נטלה החברה על עצמה.
ECI הוקמה ב־1961 והוחזקה במשך שנים על ידי כור. החברה מפתחת ומייצרת ציוד לרשתות תקשורת. מרכזי הפיתוח של החברה נמצאים בישראל, ארצות הברית, הודו וסין, ועם לקוחותיה נמנים גופי תקשורת בארץ ובעולם כמו פראנס טלקום ודויטשה טלקום.
בעבר הגיע שווי החברה ל־3.5 מיליארד דולר, אולם מאז נרכשה על ידי שני ואשמור היא סובלת מהתחרות העצומה של היצרנים הסיניים. ההערכות הן כי את 2012 סיימה החברה בהפסד של כ־30 מיליון דולר. אולם מאז נקטה שני גלי פיטורים של 500 עובדים ומעריכים כי את 2013 תסיים החברה באיזון. ECI מנוהלת על ידי דארל אדוארד שנכנס לתפקיד באוגוסט 2012. אדוארד הנהיג בחברה השבתה של יום אחד בחודש להקטנת ההוצאות.
אשמור השקיעה על פי ההערכות, כולל הזרמות בעלים, כ־800–900 מיליון דולר אך מחקה מהספרים את מרבית השקעתה בחברה. אם העסקה עם שני תצא אל הפועל, היא צפויה לקבל כ־200 מיליון דולר, מה שיסיים את ההשקעה העגומה שלה בחברה מפתח תקווה בקול דממה דקה. שני יקבל לידיו את החברה במחיר שנחשב עד לפני כמה שנים למחיר מציאה, וינסה להבריא אותה ולהביא אותה לתחרות מול החברות הסיניות האגרסיביות. גם שני רושם בשלב זה הפסד גדול של מאות מיליוני שקלים על ההשקעה, אולם ייתכן שהוא רואה במצב זה הזדמנות לרכישה במחיר מופחת תוך ניסיון להרוויח בעתיד.
דוברו של שאול שני אישר כי שני נמצא במגעים עם קרן אשמור לרכישת אחזקותיה ב־ECI, כשבסופם הוא יחזיק ב־100% ממניות החברה.