כן פייט קופצת ב-20%: הציגה תוצאות מוצלחות בניסוי בדלקת מפרקים
מדובר בשלב שני של ניסוי שכלל 79 חולים שטופלו פעמיים ביום ב-CF101 כתרופה בודדת למשך 12 שבועות
חברת הביוטכנולוגיה, כן פייט, דיווחה היום (ב') על הצלחה בתוצאות ניסוי שלב 2b בדלקת מפרקים שיגרונית.
- כן פייט תגייס 5 מיליון דולר כדי להירשם למסחר בניו יורק
- כן פייט זינקה ב-27%: קיבלה המלצה אוהדת מבנק ההשקעות רות' קפיטל
- כן פייט הפכה לחברה מדווחת בוול סטריט
הניסוי היה כפול סמיות וכלל 79 חולים עם דלקת מפרקים פעילה אשר טופלו פעמיים ביום ב-CF101 כתרופה בודדת למשך 12 שבועות בטבליות במינון של 1 מ"ג או בפלצבו. כל החולים נבדקו טרום טיפול לנוכחות הביומרקר שהוא הקולטן לאדנוזין מסוג A3 ורק אלו אשר בהם נמצאה רמה גבוהה של הביומרקר נכללו בניסוי. סה"כ כ-70% מהחולים שנבדקו נמצאו מתאימים להיכלל בניסוי.
תרופת ה-CF101 עמדה בכל יעדי הניסוי העיקריים בצורה משמעותית סטטיסטית לעומת קבוצת הפלסבו. התרופה הובילה לשיפור משמעותי בתסמיני המחלה כפי שניבדק על פי מדד ה-ACR20 שהוגדר כמטרה הראשית של הניסוי. הפרופיל הבטיחותי היה מעולה ללא כל עדות להשפעה מדכאת כלשהיא על מערכת החיסון ודומה לזה שנצפה בניסויים הקודמים.
למעשה, מדובר במקרה נדיר של תרופה שכשלה בעבר בניסוי, בשנת 2009, אז ניתנה התרופה בשילוב עם מתותרקסאט - חומר הניתן בטיפולי דלקת פרקים שגרונית, פסוריאזיס וסרטן. ככל הנראה, הכישלון בניסוי אז נבע מכך שהמתותרקסאט חסם את הגישה של ה־CF־101 לקולטנים וכך פגע ביעילותה. בעקבות זאת החליטה כן־פייט לבצע ניסויים ללא המתותרקסאט, וכך גברה יעילותה של ה־CF־101 ועמדה בניסויים הנוכחיים.
שוק דלקת המפרקים השיגרונית בשבעת השווקים הגדולים בעולם הוערך בשנת 2010 ב-12 מיליארד דולר וצפוי לגדול ל-18 מיליארד דולר עד שנת 2020. גודל השוק וצמיחתו נובעים מהעובדה שדלקת מפרקים שגרונית, כמו גם מחלות דלקתיות אחרות, הן מחלות כרוניות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פנינה פישמן, מנכ"לית כן פייט: "אנו מרוצים מאוד מהיעילות והבטיחות שהתקבלו בניסוי זה. התוצאות עומדות בקנה אחד עם אלו שהתקבלו בדוח הביניים של הניסוי שאנחנו עורכים במחלת הפסוריאזיס ויחד מצביעות על הפוטנציאל האנטי-דלקתי הגבוה של תרופת ה-CF101 וכן על היכולת להשתמש בקולטן לאדנוזין מסוג A3 כמרקר ביולוגי המנבא את תגובת החולים לתרופת ה-CF101. אנו מאמינים כי על בסיס התוצאות המצוינות שהושגו בניסוי זה נקדם את המשך פיתוח התרופה לטיפול במחלות ראומטולוגיות".