בלעדי לכלכליסט
אקזיט חלופי? הצעת רכישה של 400 מיליון דולר ללומניס
רגע לפני ההנפקה שאמורה להתבצע בפברואר הקרוב, קיבלו קרן ויולה ועופר הייטק, השולטות (75%) ביצרנית המכשור הרפואי, הצעה מגוף בינלאומי גדול לרכישת החברה. בעלות השליטה רכשו ב־2006 את חלקן בלומניס תמורת 120 מיליון דולר
שבועות ספורים לפני מועד ההנפקה שלה מקבלת חברת לומניס הצעת רכישה מגוף בינלאומי גדול. ל"כלכליסט" נודע כי ההצעה בגובה של יותר מ־400 מיליון דולר הועברה בדצמבר לבעלות המניות של חברת המכשור הרפואי — קרן ויולה ועופר הייטק.
- בדרך חזרה לנאסד"ק: לומניס רוצה לגייס 115 מיליון דולר
- מסרבת לוותר על נאסד"ק: לומניס נערכת להנפקה
- לומניס רכשה מערכת של דאסו סיסטמס ב-2 מיליון שקל
ככל הידוע, המו"מ למכירה מול הגוף המציע מתנהל במקביל להמשך ההכנות להנפקה שאמורה להתבצע בפברואר הקרוב. לומניס שואפת לגיוס של 100 מיליון דולר לפי שווי של 500 מיליון דולר, אך גורמים בתעשייה מעריכים כי השווי המוערך גבוה וכי לומניס תתקשה לקבל אותו מהמשקיעים.
לומניס היא החברה המובילה בעולם כיום בתחום הלייזר הרפואי. לפני כשנתיים מונתה לתפקיד המנכ"לית ציפי עוזר ערמון, שביצעה ארגון מקיף מחדש בשורות החברה. לומניס נסחרה כבר בעבר בנאסד"ק ונמחקה לאחר שנקלעה לתקופה קשה.
ללומניס יש שלוש חטיבות פעילות. המרכזיות הן החטיבה למוצרי האסתטיקה והחטיבה למוצרים לתעשיית הניתוחים שתרמו כ־150 מיליון דולר להכנסות של כ־194 מיליון דולר שרשמה לומניס בינואר־ספטמבר 2013. החטיבה השלישית – למוצרי העיניים – תרמה כ־44 מיליון דולר להכנסות החברה בתקופה זו.
פעילות האסתטיקה סבלה בשנים האחרונות מהאטה, אך בשנה האחרונה לומניס נהנתה מהתגברות הביקושים משוק מתאושש וצומח זה. לומניס רשמה בינואר־ספטמבר 2013 רווח נקי של כ־13 מיליון דולר עם EBITDA של כ־18.1 מיליון דולר לעומת רווח של כ־7 מיליון דולר בכל 2012 ורווח של כ־700 אלף דולר בשנת 2011 כולה.
השליטה (75%) בלומניס נרכשה בסוף 2006 על ידי קבוצת ויולה, בניהולם של הראל בית־און, שלמה דוברת ואבי זאבי, ועל ידי XT טכנולוגיות שבשליטת משפחת עופר, תמורת כ־120 מיליון דולר.
אם הרכישה או ההנפקה יצאו אל הפועל, מדובר בתשואה מרשימה לוויולה ול־XT על השקעתן. מאז כניסתן לחברה הובילו בעלות השליטה שורה של תהליכים, שבמסגרתם גם הופחת משמעותית החוב הפיננסי של לומניס, שעמד בעבר על כ־200 מיליון דולר וכיום עומד על כ־70 מיליון דולר, מרביתו לטווח ארוך.
מי שעשויים ליהנות מהאקזיט בלומניס הם בנק הפועלים ששווי אחזקותיו (5%) עשוי הגיע לכ־25 מיליון דולר, קרן אגת (בניהולו של דני נווה), הקרנות ניצנים ומדיקה, וכן החברות מדמקס (Medmax) ווריטאס.
מלומניס נמסר כי החברה אינה מגיבה לשמועות.