בלעדי לכלכליסט
הברוניצקים מאבדים עוד נתח מאורמת לדוידי
המשפחה, המחזיקה ב־19.5% ממניות החברה, תעביר 1.7% מהן לפימי עקב אי־עמידה במדדי ביצוע שנקבעו בעת הסכם המכירה לקרן. בתוך כך ייכנס לתפקיד המנכ"ל יצחק אנג'ל, לאחר פרישתה של דיתה ברוניצקי
הברוניצקים נפרדים מעוד חלק באורמת: ל"כלכליסט" נודע כי בחודש הבא צפויה המשפחה, המחזיקה ב־19.5% ממניות אורמת, להעביר 1.7% מהן לקרן פימי. אחזקתה של פימי תעלה ל־24.2% (לעומת 22.5% היום) בזמן שאחזקת הברונ
יצקים תרד ל־17.78%.
עקב מאבק קשה מול חיים כצמן ב־2008־2007, ספגו הברוניצקים הפסדים של מאות מיליוני שקלים בגין רכישת מניות אורמת במחירי שיא. בשיא המאבק הם נטלו הלוואה של 600 מיליון שקל לרכישת מניות, ועד היום משלמים אותה. לכן נאלצה המשפחה להכניס את פימי כשותפה בחברה במאי 2012.
פימי סיפקה לה דרך לפרוע את החובות לבנק, וכבר בעת כניסתה של פימי לפני כשנה וחצי סוכם על פרישתה של דיתה ברוניצקי, ממייסדי החברה. ואכן ברוניצקי הודיעה בנובמבר על פרישתה מתפקיד המנכ"ל לאחר 50 שנה בחברה.
מאז הצטרפותה של פימי תוצאות החברה במגמה חיובית. העלייה במחיר המניה בשנה שעברה גרמה לבנק הפועלים למכור מניות של משפחת ברוניצקי המשועבדות לו. כתוצאה ירדה אחזקת המשפחה בשנה החולפת מ־22.5% ל־19.5% כיום.
בהסכם המכירה לפימי נכלל מנגנון התאמה התלוי ב"מדדי הביצוע של הקבוצה", שלא פורטו. בהסכם נקבע כי אם החברה לא תעמוד בביצועים שפימי דרשה בתוך שנתיים, יעבירו הברוניצקים כ־2 מיליון מניות לפימי — ללא תמורה.
אורמת תעשיות הודיעה אתמול על מינויו של מנכ"ל חדש לחברה - יצחק אנג'ל, שמונה יום קודם לכן למנכ"ל החברה־הבת (60%) אורמת טכנולוגיות. אנג'ל יצטרף לחברה ב־1 באפריל להליך חפיפה ויחל לכהן כמנכ"ל ב־1 ביולי. ועדת האיתור פעלה בשלושת החודשים האחרונים למציאת מחליף לדיתה ברוניצקי. ברוניצקי תעבור מתפקיד המנכ"ל לכהן כיו"ר דירקטוריון אורמת תעשיות וכדירקטורית בחברה־הבת, אורמת טכנולוגיות.
ל"כלכליסט" אמרה ברוניצקי כי לדירקטוריון היה חשוב לאתר מנכ"ל ישראלי: "בחרנו מועמד מצוין להביא את אורמת לגבהים נוספים. כל שעשה אנג'ל בליפמן במשך 27 שנה יוצר את כרטיס הביקור הטוב ביותר שיכול להיות". חברת ליפמן שניהל אנג'ל עוסקת בתחום אחר - מסופי סליקת אשראי, אך על כך ציינה ברוניצקי כי "אין הרבה מנהלים בארץ שמכירים את התחום". על הקשר של אנג'ל לפימי אמרה ברוניצקי כי "פורמלית הוא מועמד של פימי, אבל היתה פה הסכמה פה אחד על המינוי".
בשנתיים האחרונות התגברה אורמת על מספר קשיים, בהם בעיות טכניות בתחנות הכוח בארה"ב וירידה במחירי החוזים של הגז הטבעי. האתגר שניצב בפני אנג'ל הוא הרחבת פעילותה של אורמת למקומות חדשות ומימוש חלק מתחנות הכוח שבבעלותה כדי להשיג ערך למשקיעים. אלעד קראוס, אנליסט לידר שוקי הון, הסביר כי עליו "להמשיך בפיתוח במגזר החשמל ובמגזר המוצרים, וזאת בעיקר מחוץ לארה"ב".
השכר של המנכ"ל החדש: עד 4.2 מיליון שקל
אורמת פרסמה את תנאי העסקתו של אנג'ל, שבדומה לברוניצקים יועסק דרך החברה־הבת האמריקאית וכך יחסוך את הצורך באישור השכר מצד אסיפת בעלי המניות של אורמת תעשיות. אנג'ל צפוי לקבל שכר שנתי של 1.62 מיליון שקל, וכן מענק הדרגתי בהתאם לרווח הנקי של אורמת טכנולוגיות אשר עשוי לטפס למקסימום של 2.64 מיליון שקל בשנה. לבסוף יקבל 400 אלף אופציות למניות אורמת טכנולוגית במחיר מימוש שיקבע לפי שער המניה ביום כניסתו לתפקיד.
אנג'ל (57) צבר את מרבית ניסיונו הניהולי בליפמן.
הוא שימש כנשיא וכמנכ"ל בשנים 2006־1999, עד רכישת החברה על ידי וריפון תמורת כ־800 מיליון דולר. אנג'ל הפך את ליפמן מחברה קטנה לענקית בינלאומית וב־2004 אף הוביל אותה להנפקה בנאסד"ק במקביל לרישומה בישראל. לאחר הרכישה על ידי וריפון שימש אנג'ל סמנכ"ל בכיר לתפעול גלובלי בווריפון עד 2008. בתקופתו בליפמן נחשב אנג'ל לאחד המנכ"לים המוערכים בישראל ואף זכה לתגמול בהתאם, שהסתכם בעשרות מיליוני שקלים. מ־2008 כיהן כשנה כיו"ר דירקטוריון לידקום, אליה הגיע על מנת לגבש הסדר חוב. המהלכים לא צלחו ובסוף 2009 עברה לכינוס נכסים. אנג'ל מנהל פעילות השקעות פרטית ומכהן כדירקטור בחברות ציבוריות, בהן ריטליקס, שנשלטה גם היא על ידי פימי.