מזרחי: המניה זינקה ב-11% בחודש - אלי יונס מימש אופציות במיליונים
משקיעים זרים הביעו לאחרונה ענין רב במניה שפתחה פער על יתר מניות הבנקים. כעת החליט מנכ"ל הבנק לשעבר לממש חבילת אופציות למניות בשווי 30 מיליון שקל - המניה נפלה ב-1.3%
אלי יונס, מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות לשעבר, מימש היום (ג') חבילת אופציות למניות בשווי 30 מיליון שקל, המניה נפלה ב-1.32%.
- מנכ"ל מזרחי-טפחות הנכנס: "אני מודע היטב לאחריות ולגודל המשימה"
- "לא קיימתי שיחות עם אלשטיין על תפקידים באי.די.בי"
- אהרון פוגל: "הרגולציה חונקת יוזמות. לא ממליץ לאף אחד להשקיע בארץ"
ל"כלכליסט" נודע כי לאחרונה הביעו משקיעים זרים עניין רב במניית הבנק אשר זינקה בחודש האחרון ב-11%, הרבה מעבר לתשואה שרשמו מניות הבנקים האחרים במדד ת"א-בנקים. כעת, כאמור החליט יונס לממש חבילה של 1.1 מיליון אופציות ל-607 אלף מניות, בשווי כ-30 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
טרנס קלינגמן, מנהל מחלקת המחקר בפסגות ברוקראז' אמר ל"כלכליסט" כי "אין ארוע ייחודי לבנק מזרחי שמסביר את התנהגות המניה, מלבד העובדה שהיא זינקה לאחרונה בשיעור חד, לעומת יתר מניות הבנקים. לכן, סביר להניח שמדובר במימוש רווחים".
למרות שמדובר במניה הרביעית בגודלה במדד, ריכזה היום המניה מחזור מסחר גבוה של 45 מיליון שקל, הגבוה ביותר מבין כל מניות הבנקים והשלישי בגודלו בבורסה. זהו מחזור הגבוה כמעט פי 3 ממחזור המסחר הממוצע היומי במניה בשנה האחרונה.
המניה בלטה במיוחד כאשר מלבד המחזור החריג, היתה זו המניה היחידה במדד שרשמה היום ירידות, בזמן שיתר מניות הבנקים רשמו עליות של יותר מ-1%. מניית בנק הפועלים עלתה ב-1.11%, מניית בנק לאומי הוסיפה 1.18%, מניית בנק דיסקונט התחזקה ב-1.13% ומניית הבנק הבינלאומי טיפסה ב-1.23%.
לאחר שהוביל יונס את מזרחי טפחות במשך כעשור, כאשר רבים רואים את מזרחי כיום כבנק היעיל ביותר מבחינה תפעולית. למרות מיקומו הצנוע של יונס במקום ה-77 בלבד בצמרת שיאני השכר של 2013, עם שכר בעלות של 5.34 מיליון שקל בלבד, עדיין יכול יונס לצחוק כל הדרך מהבנק.
בתום עשר שנים בתפקיד מנכ"ל מזרחי טפחות, עזב באוגוסט אלי יונס את תפקידו. ההחלטה של יונס שלא להמשיך בתפקיד לא הפתיעה. שנה קודם לכן, גברו הערכות במערכת הבנקאית שיונס יבקש לעזוב את התפקיד. אחרים, מפרגנים פחות, חשבו שיונס עוזב בדיוק בשיא, אולי רגע לפני שבועת המשכנתאות אליה הבנק חשוף כל כך תתפוצץ. בראיון פרישה ל"כלכליסט" הסביר יונס מדוע החליט לעזוב את הבנק, מדוע אין סכנה ממשית במגזר המשכנתאות והזהיר מפני מצבו של הצרכן הישראלי.
"10 שנים, מספיק. 10 שנים בתפקיד אחד בעיקר שמדובר בתפקיד מנכ"ל זה המון זמן, הרבה יותר ממה שבריא לארגון ולמי שנושא בתפקיד. זהו, צריך לעזוב" אמר יונס.