דיווח שוטף
וול סטריט ננעלה בירידות - S&P עבר לטריטוריה אדומה ב-2014
דאו ג'ונס איבד 1%, S&P השיל 1.1%. נאסד"ק איבד 1.2% - והשלים בכך נפילה של 4.7% מאז יום שישי - הירידה החדה ביותר שרשם בשלושה ימי מסחר רצופים מאז נובמבר 2011. ברקע למסחר: חיתוך תחזית הצמיחה של סין על ידי הבנק העולמי
23:00 - וול סטריט ננעלה בירידות. דאו ג'ונס ירד ב-1%; מדד S&P השיל 1.1% מערכו ועבר לטריטוריה אדומה ב-2014 - עם ירידה של 0.2%; ונאסד"ק השיל 1.2% והשלים בכך ירידה של 4.7% מאז יום שישי - הירידה החדה ביותר שרשם בשלושה ימי מסחר רצופים מאז נובמבר 2011.
22:00 - מחיר הנפט ירד ב-0.7% ונקבע על 100.44 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק.
21:10 - בבורסת הסחורות של ניו יורק ננעל מחיר הזהב בירידה של 0.4% ברמה של 1298.3 דולר לאונקיה, כאשר חלק מהמשקיעים מימשו רווחים לאחר הזינוק שנרשם ביום שישי.
20:10 - מחיר הנפט יורד כעת בבורסת הסחורות של ניו יורק ב-1.1% ונסחר תמורת 100 דולר לחבית. זאת על רקע דיווחים בדבר פתיחה הדרגתית מחודשת של מסופי נפט בלוב, אשר הושבתו למשך כשמונה חודשים בידי מורדים.
19:10 - מניות מובילות בטריטוריה הדובית: טסלה (TSLA) איבדה 22% מרמת השיא השנתית, גרופון (GRPN) איבדה 42% מרמת השיא השנתית, אמזון (AMZN) איבדה 22% מהגבוה השנתי, זינגה (ZNGA) איבדה 29% מהגבוה השנתי, פייסבוק (FB) איבדה 22% מהגבוה השנתי ונטפליקס(NFLX) איבדה 26% מהגבוה השנתי.
19:00 - המסחר בבורסות המובילות באירופה ננעל בירידות. פוטסי בלונדון וקאק בפריז איבדו 1.1%, דאקס נפל ב-1.9% והבורסה במילנו נחלשה ב-0.8%.
18:30 - "מכירת החיסול ביום שישי של המניות שהציגו צמיחה גבוהה, גלשה לשאר השוק וזה מדאיג", אמר צ'אנינג סמית', מנהל בכיר ב-Capital Advisors. "בזמן שהכלכלה עדיין מדשדשת והרווחים צפויים לעלות אך במעט, עולים ספקות לגבי רמות המחירים בשוק המניות, בעיקר בקרב החברות הגדולות בנאסד"ק".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
18:10 - National Alliance החלה לסקר את מניית טבע(TEVA) עם המלצת קנייה ומחיר יעד של 64.22 דולר למניה, הגבוה ב-21% ממחיר המניה בנעילת המסחר ביום שישי.
17:15 - "למרות שחלק ממנהלי החברה נחקרו על ידי רשות ניירות ערך בישראל, החברה עצמה היא לא הנושא של החקירה ואין הגבלות של הרשות על המשך פעילותה של דיקלה כסמנכ"לית הכספים של קומפיוג'ן". כך לפי מרטין גרצל, יו"ר קומפיוג'ן(CGEN) בתגובה לחקירת בעלה של סמנכ"לית הכספים בחברה, דקלה צ'צקס, בחשד להעברת מידע פנים לחברים ומקורבים.
16:35 - שבוע המסחר בניו יורק נפתח בירידות. דאו ג'ונס נסחר ללא שינוי מהותי, S&P 500 נחלש ב-0.2% ונאסד"ק מאבד 0.4%.
16:00 - מלינקרוט (MNK) האירית חתמה על הסכם לרכישת יצרנית התרופות קווסטקור (QCOR) תמורת כ-5.2 מיליארד דולר בעסקת מזומן ומניות. העסקה צפויה להרחיב את מכלול פעילותה של מלינקרוט בתחום התרופות. עם הרכישה, יעברו לידי מלינקרוט הזכויות על התרופה אקת'ר ג'ל (Acthar Gel) – תרופה נפוצה לטיפול בעוויתות בפעוטות הלוקים בתסמונת ווסט וכן במבוגרים החולים בטרשת נפוצה וכן לטיפול במחלות אחרות כגון שיגרון, מחלות עור, אלרגיות, בעיות בדרכי הנשימה ועוד. האקת'ר ג'ל, מוצר הדגל של קווסטקור, רשם זינוק של 50% במכירות ל-861.3 מיליון דולר ב-2013 לעומת השנה הקודמת.
15:25 - רדהיל ביופארמה (RDHL) דיווחה על קיום על פגישה מדעית חיובית עם הרשות הרגולטורית לתרופות ומוצרי בריאות של בריטניה (MHRA) בנוגע לתרופת RHB-102 ומתכננת להגיש, במהלך המחצית השנייה של השנה, בקשה לאישור שיווק באירופה של התרופה המשמשת למניעת בחילות והקאות כתוצאה מטיפולי כימותרפיה והקרנות אצל חולי סרטן. בנוסף, לדברי החברה ה-MHRA סיפק הכוונה אשר עשויה להגדיל באופן משמעותי את השוק הפוטנציאלי של התרופה.
14:15 - שבוע המסחר בבורסות המובילות בניו יורק ייפתח היום (ב') על רקע המגמה השלילית שנרשמה בבורסות המובילות בעולם, לאחר חיתוך תחזית הצמיחה של סין על ידי הבנק העולמי והגעת הדובים למניות המובילות בסקטור הטכנולוגיה בניו יורק. החוזים העתידיים על דאו ג'ונס יורדים ב-0.3%, החוזים על S&P 500 מאבדים 0.4% והחוזים על נאסד"ק נחלשים ב-0.7% בטרום מסחר, זאת בהמשך לירידה של 2.6% שנרשמה ביום שישי, הירידה החדה ביותר מזה חודשיים.
14:00 - ביום שישי נפלו בחדות מניות טסלה(TSLA), נטפליקס(NFLX) ופייסבוק (FB) ונכנסו לטריטוריה הדובית (ירידה של 20% ומעלה מרמת השיא השנתית). זאת לאחר ששלושת המניות רשמו עליות חדות בשנת 2013.
13:45 - "הירידות של השבוע האחרון כבר הורידו את הנאסד"ק לטריטוריה שלילית מתחילת השנה. בנוסף לעובדה שחלק מהמניות השייכות למדד רשמו עליות דרמתיות בחודשים האחרונים, ייתכן כי חלק מהמימוש נובע על רקע הצפייה לדו"חות הרבעון השני" כך מעריכים כלכלני הראל פיננסים. "עונת הדו"חות מתחילה השבוע, כאשר הצפי הוא לגידול ברווח של 1% בלבד בחברות ה-S&P500. לשם השוואה, ברבעון הרביעי הרווח עלה ב-9%. לכן, אין פלא כי שוב מתעוררות שאלות בנוגע לתמחור הנוכחי של השוק. המכפיל הממוצע בנאסד"ק הוא 31, כאשר חברות הביוטכנולוגיה מושכות אותו למעלה; המכפיל בנאסד"ק 100 (שבו אין כמעט חשיפה לחברות כאלה) הוא 21. לשם השוואה, המכפיל הממוצע ב-S&P500 הוא 17".
עם זאת, לדברי כלכלני הראל פיננסים "קשה לומר כי העצבנות בשווקים עלתה. כאשר למרות הירידות ביום שישי, סיים מדד הוויקס ברמה נמוכה יותר מזו שהחל את השבוע – מה שעשוי להעיד כי השוק לא מעריך שיש כאן שינוי מגמה, אלא יותר חשש ממניות ספציפיות. בנוסף, המשך ההתאוששות בשווקים מתעוררים ובמטבעות שלהם מעיד כי כסף ממשיך לחזור לשם וגם זה תומך בהערכתנו כי לא מצפים בשווקים לשינוי מגמה" סיכמו בהראל.
מנגד, מעריך אלעד שמש כי "המימוש החל, יש עוד לאן לרדת" לדברי האסטרטג הראשי של Colmex (קולמקס) בית השקעות "נראה כי הסוחרים העריכו נכון את הסיכון הגלום בנתון האבטלה אשר פורסם ביום שישי אך לא צפו את עומקו. טרום הנתון זיהינו תנועה ערה של גידור של כ-5% סביב הכסף אשר הגן על הסוחרים בטווח הקצר. הבוקר ניתן לזהות הליך של 'גלגול' מכשירי הגידור בכ-5% נוספים המגלמים חשש נוסף מהעמקת מהלך התיקון. חשוב לציין כי מנגד נמשך הביקוש למניות עובדה אשר משקפת את הערכת הסוחרים כי התיקון עשוי להעמיק אך לא מדובר במפולת אשר תגרור השלכת סחורה" סיכם שמש.
13:30 - המסחר בבורסות המובילות באירופה מתנהל כעת בירידות, שבוע המסחר נפתח במגמה שלילית בהובלת מניות מסקטור הטכנולוגיה, הביומד והאינטרנט, זאת בהמשך לירידות שנרשמו בניו יורק ביום שישי בהובלת מדד הנאסד"ק המאגד את מניות הטכנולוגיה המובילות.
13:15 - שבוע המסחר בבורסות המובילות באסיה נפתח הבוקר במגמה שלילית , על רקע הירידות שנרשמו בסוף השבוע בניו יורק. ניקיי איבד 1.7%, האנג סנג נחלש ב-0.6% ובבורסה בשנגחאי לא היתה פעילות בשל חג צ'ינג-מינג.
הבנק העולמי חתך את תחזיות הצמיחה של סין ומזרח אסיה ל-2014 אולם ציין כי סביר להניח שכלכלות האזור ירשמו צמיחה יציבה בשנתיים הבאות, בין השאר הודות לעלייה בצמיחה ובמסחר הגלובלי. על פי הבנק, התחזית לסין ל-2014 משקפת את "ההתחלה הבלתי יציבה השנה" של כלכלת המדינה על רקע נתונים חלשים בתעשייה ובייצוא.
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI בית השקעות, התייחס בסקירתו השבועית לתוכניות הממשל הסיני להשקעה בתשתיות ולהפחתת מיסים. "במהלך השבוע השווקים שאבו עידוד מהצהרת הממשל הסיני. צעדים אלו הוצגו בעבר במסגרת התוכנית הכלכלית שהציג הממשל כך שלא מדובר בצעדים חדשים. בכל אופן, ההשלכות של התנפחות בועת האשראי בשנים האחרונות ותהליך המעבר המאתגר להגברת הביקושים המקומיים כמנוע צמיחה, צפויים להוביל לצמיחה מתונה בסין. סביר שהממשל מצידו ימישך לנסות ולייצר נחיתה רכה לכלכלה הסינית אך החשש מפני האטה חריפה יותר ימשיך ללות אותנו בשנה הקרובה".
13:00 - אלוט תקשורת (ALLT) ספקית בינלאומית של פתרונות אופטימיזציה, ופתרונות מניבי הכנסות עבור מפעילי תקשורת קווית וסלולרית, הודיעה היום על השקת Allot Service Gateway Tera. מוצר השייך לפלטפורמת DPI עתירת ביצועים שמטרתה הטמעת שירותי סגנון חיים דיגיטלי ברשתות תקשורת קוויות וסלולריות, בנתיב רשתות-מנוהלות-תוכנה ושירותים מבוססי ענן. מוצר זה מהווה מסגרת אחידה להטמעת שירותים פיזיים ווירטואליים ברשתות תקשורת, ומשמש נקודת אינטגרציה מרכזית בין שירותים מבוססי רשת לשירותים מבוססי ענן. המערכת מספקת יכולת ניהול תעבורת רשת בזמן-אמת, אופטימיזציית וידאו, אכיפת תוכניות שירות, חיוב מבוסס-אפליקציה, וכן שירותי אבטחת מידע, כמו בקרת הורים וחסימת מתקפות מניעת שירות.
12:30 - IBM  ממשיכה בסבב הקיצוצים בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי ענקית המחשוב האמריקאית החלה בשבועות האחרונים בסבב פיטורים וקיצוצי תקנים של עשרות בודדות של עובדים מהמעבדות שלה בחיפה. מעבדות המחקר של חברת יבמ בעיר הצפונית נחשבות למתקן הדגל של החברה בישראל, כאשר היא מעסיקה שם כ־500 חוקרי תוכנה וחומרה, מרביתם בוגרי הטכניון המפתחים טכנולוגיות ממגוון תחומים.
לפיטורים במעבדות יש ככל הנראה שלוש סיבות עיקריות: קיצוץ משמעותי בתקציב העולמי של חטיבת המחקר; ירידה בהיקף ההזמנות של מוצרי המעבדות והתבססות גוברת והולכת על מוצרים שמקורם בחברות הנרכשות על ידי IBM, המקטינה את התלות במוצרים המפותחים במתקנים הקיימים בחברה.