$
בורסת ת"א

מיטב צמוד קצר מובילה את הקטגוריה הקצרה עם תשואה של 9.1% בשלוש שנים

MTF, קרן סל ללא דמי ניהול של מגדל, מובילה את הקטגוריה הארוכה והצליחה להשיג תשואה של 8.5% בשנה וחצי בלבד

בועז בן נון 07:4921.05.14

הפעם אנחנו בודקים שתי קטגוריות: אג"ח מדינה צמוד מדד עד שנתיים (טווח קצר) ואג"ח מדינה צמוד מדד מעל שנתיים (טווח בינוני וארוך). יש שבע קרנות בקטגוריה הצמודה הקצרה המנהלות 1.3 מיליארד שקל ו־14 קרנות בקטגוריה הארוכה המנהלות 4.8 מיליארד שקל, מתוכם 2.2 מיליארד שקל מנוהלים בקרן אחת - אלטשולר שחם צמוד בינוני.

 

הקטגוריה הארוכה גדולה פי ארבעה מכיוון שהתשואות של האג"ח הארוכות גבוהות יותר, כלומר הביקוש אליהן גבוה, ואם בהגדרה אג"ח ארוכות מסוכנות יותר, כנראה שהמשקיע הישראלי מעדיף את הסיכון העודף שייתן לו תשואה גבוהה יותר.

 

האג"ח הקצרות נתונות ל"גחמות" ולתעתועי תחזיות האינפלציה שלרוב אינן מדויקות בטווח הקצר, והתשואות הנומינליות שלהן שואפות לאפס והן יכולות להוות אלטרנטיבה לקרנות הכספיות. לכן, בתוך תיק ההשקעות של המשקיע הסביר, אג"ח בינוניות הן הבחירה הטבעית. ממוצע התשואות לשנה וחצי האחרונה בקטגוריה הארוכה הוא פי שלושה מבקטגוריה הקצרה, 5.48% לעומת 1.88%.

 

שלומי כהן, מנהל קרן מיטב צמוד קצר שלומי כהן, מנהל קרן מיטב צמוד קצר צילום: תומי הרפז

 

הראשונה בקטגוריה הקצרה היא מיטב צמוד קצר + אסטרטגיה חכמה, שמנוהלת בשנתיים האחרונות על ידי שלומי כהן. התשואה שלה בשנה וחצי עומדת על 3.37%, כמעט פי שלושה מהתשואה של מדד ממשלתיות צמודות (0–2) שעומדת על 1.17%. גם התשואה בשלוש שנים הרבה יותר גבוהה ממדד הייחוס, 9.12% לעומת 5.56%. כהן אומר כי "אלה שקונים את האג"ח הצמודות מחפשים בעיקר לשמור על הכסף ולאו דווקא תשואה, והם שונאי סיכון או כאלה שיש להם התחייבויות צמודות". השימוש במילים "אסטרטגיה חכמה" בשם הקרן מתייחס לתוכנת אלגוטריידינג ייעודית של מיטב שפותחת פוזיציות באופציות בשוק המעו"ף ללא קשר למצב השוק, "ובעיקר מקטינה את הסיכון כשצריך", לפי כהן.

 

הקרן השנייה היא אקסלנס אינפלציה, עם חשיפה של 1A (עד 10% במניות ועד 10% במט"ח), וגם היא עם תשואות עודפות על המדד, והתשואה שלה בשנה וחצי האחרונות עומדת על 2.64%. הקרן מחזיקה ב־76% באג"ח ממשלתיות צמודות וב־13% באג"ח קונצרניות צמודות.

 

 

הקטגוריה הארוכה מכילה שתי קבוצות של קרנות, הארוכות (מעל 5 שנים) והבינוניות (5–2 שנים), והן מדורגות לפי המח"מ. אגב, הקרנות הבינוניות מחזיקות ברוב הקטגוריה, 3.7 מיליארד שקל.

 

שלוש הקרנות המובילות משקיעות באג"ח ארוכות, ושתיים מהן קרנות סל "חינמיות". הראשונה היא MTF מדדיות ממשלתיות 5–10 שנים והשלישית היא אי.בי.אי. סל צמוד ממשלתי 5–10 שנים. שתיהן מחקות את מדד מדדיות ממשלתיות 5–8 שנים, והתשואות לשנה וחצי עומדות על 8.47% ו־8.45%.

 

 

שתי הקרנות משקיעות באג"ח מדינה צמוד 5–8 שנים (60%), ואג"ח מדינה מעל ל־8 שנים (40%). הקרן השנייה בדירוג, אפסילון אג"ח מדינה ארוך, עם התשואה הגבוהה ביותר בשנה וחצי האחרונה העומדת על 8.63%, כש־50% מושקעים באג"ח צמודה של מעל 8 שנים, והיתר מחולק בין 2–5 שנים ל־5–8 שנים.

 

השורה התחתונה: בקרנות הצמודות הארוכות אפשר להסתפק בקרנות המחקות. בסביבת ריבית נמוכה, שונאי הסיכון יכולים למצוא אלטרנטיבה לקרנות הכספיות.

 

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x