דו"חות חלשים לבנק אגוד: צניחה של 34% ברווח הנקי ברבעון
הסתכם ב-34 מיליון שקל. התשואה להון הסתכמה ב-4% לעומת תשואה של 6.5% ברבעון המקביל בשנה שעברה
עיקר הירידה מקורה בירידה בהכנסות מריבית נטו שהסתכמו בסוף הרבעון הראשון ב-139 מיליון שקל וזאת לעומת 161 מיליון שקל ברבעון המקביל – ירידה של 13.7%. את הירידה בהכנסות מריבית תולים בבנק בירידת ריבית בנק ישראל שירדה בשנה האחרונה ב-0.9% בממוצע. הריבית הנמוכה השפיעה בעיקר על הכנסות המימון של המגזר העסקי בבנק. תרומת המגזר לתוצאות הבנק רשמה ירידה דרסטית של 70% לעומת הרבעון המקביל ומלבד הריבית מציינים בבנק גם את הפרשות להפסדי אשראי בסך של 8 מיליון שקל לעומת הוצאה חיובית בסכום דומה ברבעון המקביל.
"הירידה בתוצאות שלנו הוא לא משהו שלא צפינו. מצד אחד ריבית בנק ישראל שיורדת והמדד השלילי ומצד שני ירידה יזומה בתיק האשראי העסקי מביאים אותנו בטווח הקצר לפגיעה ברווח", אמר מנכ"ל בנק אגוד, ישראל טראו, בשיחה עם כלכליסט. "זה נכון שסביבת הריבית הנמוכה היא לא משהו שמאפיין רק אותנו אבל לבנקים הגדולים היו אירועים חד פעמיים שהצליחו לחפות על זה כמו הפרשות חיוביות ואי הכנסה של חברות כלולות לדוחות".
מנגד, שינוי בתקינה חשבונאית שנכנסה לתוקף ב-1 לינואר 2014 תרם לגידול בהכנסות מעמלות בסך של שני מיליון שקל כך שההכנסות מעמלות גדלו בסה"כ ב-5 מיליון ונעמדו על 76 מיליון שקל – גידול של 7%.