קבוצת דורי תפרסם הצעת רכש מלאה למניות החברה הבת דורי בניה
ברקע להחלטה - מהלך השטחת הפירמידה של בעלת השליטה גזית גלוב. קבוצת דורי מעוניינת לרכוש את כל 40% ממניות דורי בניה המוחזקות על ידי הציבור, ובמקביל תפעל למחיקת האג"ח שלה מהבורסה
קבוצת דורי  תפרסם הצעת רכש מלאה למניות החברה הבת, דורי בניה. הבוקר דיווחה קבוצת דורי על כוונתה לפרסם הצעת רכש מלאה ל-40.3% ממניות דורי בניה המוחזקות על הציבור. המחזיק הגדול ביותר במניות דורי בניה, מלבד קבוצת דורי, היא חברת הראל המחזיקה ב-13% מדורי בניה.
הצעת הרכש, הכפופה לאישורים אותם נדרשת לקבל קבוצת דורי, תפורסם לא יאוחר מיום 2 ביוני. בנוסף להצעת הרכש למניות דורי בניה, גם אגרות החוב של החברה הבת צפויות להמחק מהמסחר בבורסה והדירקטוריון של קבוצת דורי הנחה את ההנהלה לפעול לשם כך.
בדיווח של קבוצת דורי מה-7 באפריל צוין שבכוונת החברה לקבוע שיחס ההחלפה יעמוד על 1.95 מניות של קבוצת דורי עבור כל מניה של דורי בניה. קבוצת דורי נסחרת הבוקר במחיר של 1.56 שקל למניה, מה שגוזר שווי של כ-3 שקלים לכל מניה של דורי בניה. אולם בעקבות זינוק של 8% שנרשם כרגע במניית דורי בניה, שוויה עומד ע-3.3 שקלים ומעיד על הציפיות של המשקיעים לשיפור ביחס ההחלפה.
מאחורי המהלך של קבוצת דורי, שבשליטת גזית גלוב, עומד חוק הריכוזיות המחייב להשטיח את הפירמידות ל-2 שכבות בלבד. נכון להיום קבוצת החברות שבשליטת חיים כצמן מונה ארבע שכבות, כשבראש נמצאת נורסטאר המחזיקה בגזית גלוב שמהווה את השכבה השנייה, ובהמשך נמצאת קבוצת דורי המחזיקה בדורי בניה שבתחתית הפירמידה. לא מן הנמנע שלאחר השלמת הצעת הרכש לדורי בניה ומחיקת אגרות החוב שלה מהמסחר, יגיע תורה של קבוצת דורי בעצמה להמחק מהבורסה.
אתמול דיווחה דורי בניה על תוצאות גרועות לרבעון הראשון של 2014 והציגה הפסד של 26 מיליון שקל ברווח הגולמי. עיקר ההפסד של דורי בניה נובע מהצטברות של הוצאות בלתי צפויות ועליה באומדני עלויות הנדרשות להשלמת מספר פרויקטים. זאת כתוצאה מבעיות הנדסיות עליהן דיווחה דורי בניה שהתגלו בשלבי הביצוע המאוחרים של הפרויקטים האמורים.
על מנת לשקף למפרע את השפעת תיקון הטעות באומדן העלויות הצפויות והרווח הנגזר כתוצאה מכך במספר פרויקטים, דורי בניה הציגה מחדש את הדו"חות הכספיים לשנת
2013. כפועל יוצא מההתאמות שבוצעו הורעו הנתונים המדווחים של דורי בניה לסוף 2013. סך המאזן התכווץ ב-10.8 מיליון שקל ל-921.8 מליון שקל וההון המיוחס לבעלי המניות הצטמצם ב-8.4 מיליון שקל, ל-232.6 מיליון שקל.