פרסום ראשון
מתגבש הסכם בין המדינה לחברה לישראל בנוגע להסדר החוב בצים
המדינה תחזיק במניית הזהב בצים וכן יוסכם עם מערכת הביטחון על כמות האוניות שצים חייבת להקצות בשעת חירום
החברה לישראל נסוגה מדרישתה לויתור של המדינה על מניית הזהב בצים, כחלק מהסדר החוב המתגבש של החברה.
- "החברה לישראל רכשה את צים במחיר מבצע וגזרה קופון של מיליארד דולר"
- החברה לישראל: ההפסדים של צים קטנו - ואלה של קורוס גדלו
- מניית הזהב בצים: עדיין אין החלטה
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בין המדינה לחברה לישראל מתגבש הסכם לפיו תמשיך המדינה להחזיק במניית הזהב, ואילו צים תתחייב להחזיק צי של מספר אוניות לצרכי חירום עבור המדינה ותגבה אותו בערבות של 10 מיליון דולר, וכן תתחייב להשאיר בחברה דירקטוריון ומנכ"ל בעלי אופי ישראלי.
במסגרת המגעים להסדר, דרשה החברה לישראל שהמדינה תוותר לחלוטין על מניית הזהב, המקנה לה בפועל זכות וטו על החלטות ותהליכים אסטרטגיים בצים, כמו מכירת מניות צים לגורם שלישי ועל זהות ישראלית של ההנהלה והדירקטוריון בצים.
על פי ההסדר המתגבש, המדינה תמשיך להחזיק במניית הזהב בצים. בנוסף, צים ומערכת הביטחון יגיעו להסכמה על כמות מינימלית של אוניות שצים חייבת להקצות לשעת חירום. להבטחת ההתחייבות, תעמיד החברה לישראל ערבות של 10 מיליון דולר. המספר המדוייק של האוניות לא ידוע בשלב זה.
בנוסף, החברה לישראל תיסוג מדרישתה לוויתור של המדינה על החובה שהנהלת צים תהיה ישראלית. בעבר דרשה החברה לקבל גמישות בבחירת מנהלים ודירקטורים - גם אם זרים. כעת, צפויה הנהלת החברה והדירקטוריון לשמור על אופי ישראלי.
מניית הזהב של צים שייכת למדינה מאז הפרטת החברה ב־2004 ומכירתה השליטה בה לחברה לישראל. במסגרת מניית הזהב מחויבת צים להעמיד חלק מהצי שלה לטובת המדינה במצב קיצון כמו אסון טבע או מלחמה. ויתור על מניית הזהב בחברה דורש אישור של משרדי הביטחון, האוצר והתחבורה.
לאחרונה ביקשה צים מהמדינה לוותר על המניה, בטענה שאחזקתה בה חוסמת את השלמת הסדר חוב בהיקף של 1.5 מיליארד דולר בחברה. המנכ"ל ניר גלעד אף הזהיר כי אם המדינה לא תוותר על המניה, האחריות לחוב תועבר אליה.