רונן טורם, מנכ"ל מגדל שוקי הון, עוזב
רק באחרונה חזר טורם מסבב פגישות בלונדון במהלכן חתם על הסכם עם ענקית הפיננסים סטייט סטריט לשיווק מוצריה בישראל ע"י מגדל שוקי הון. בסביבת מגדל ממשיכים להכחיש כוונה עתידית למכור את זרוע הפיננסים
לאחר 20 שנה בקבוצת מגדל, הודיע היום רונן טורם, מנכ"ל מגדל שוקי הוןליו"ר מגדל, ישראל אליהו על רצונו לסיים את תפקידו. טורם כיהן כמנכ"ל זרוע הפיננסים של קבוצת מגדל ב-8 השנים האחרונות וקודם לכן שימש בתפקידים שונים ובכללם מנכ"ל חברת קרנות הנאמנות.
- רונן טורם: "הירידות בבורסה בשנה האחרונה שינו את פני התעשייה"
- "הפתרון האמיתי באירופה ייקח זמן"
- יעקב ויינשטיין ינהל קרן גידור חדשה עבור מגדל
ישראל אליהו, בנו של שלמה אליהו, בעל השליטה בקבוצת מגדל ביקש מטורם להמשיך וללוות את מגדל כיועץ לדירקטוריון עד סוף 2015.
טורם (50) מבקש לצאת לדרך חדשה, ככל הנראה במיזמים פרטיים בעולם הפיננסי. רק באחרונה שב טורם מלונדון לאחר שהצליח להגיע להסכמות עם ענקית הפיננסים סטייט המנהלת נכסים של מעל 2.6 טריליון דולר להיות המשווק הבלעדי של מוצריה בישראל.
לקראת היערכות כניסת קרנות הנאמנות הזרות לפעילות קמעונאית בישראל בשנת 2015, טורם הוביל בחודשים האחרונים התקשרות בהסכמי שיתוף פעולה עם גופים פיננסים בחו"ל כדי לשמש כמשווק ומתווך שלהם בישראל. יש לציין כי קבוצת הביטוח מגדל, הבעלים של מגדל שוקי הון, והגוף הפנסיוני הגדול בישראל, רוכש בעצמו נכסים שכאלו לתיקי החוסכים.
מאז 2009, אז נכנס טורם לתפקיד המנכ"ל זינק היקף הנכסים של מגדל שוקי הון מ-10 מיליארד שקל ל-35 מיליארד שקל, 10 מיליארד שקל מתוכם בקרנות נאמנות מחקות שאינן גובות כרגע דמי ניהול. מגדל שוקי הון מיצבה את עצמה כגוף המוביל בתחום הקרנות המחקות לקראת חקיקה שתכניס בקרוב את הקרנות המחקות ותעודות הסל למשטר פיקוח דומה.
במהלך שנותיו במגדל עבר טורם 'מבחני אש' מצד לא פחות מ-5 יו"רים – הראשון היה דן ללוז, לאחר מכן ויקטור מדינה, בהמשך אהרון פוגל ואחריו לתקופה קצרה יונל כהן, והאחרון - ישראל אליהו.
למרות חרושת השמועות בשנתיים האחרונות מאז רכש שלמה אליהו את מגדל לפיו בכוונתו לפעול למכירת פעילות הפיננסים שתורמת מיליוני שקלים בודדים וזניחים לשורת הרווח של קבוצת מגדל, בקבוצת מגדל ממשיכים להכחיש בתוקף מהלך שכזה וטוענים כי לעזיבתו של טורם אין שום קשר למהלך שכזה.
רוב בתי ההשקעות שבבעלות חברות הביטוח אינם תורמים הרבה לרווח הנקי של הקבוצה ורק לפני שנה החליט איזי כהן, מנכ"ל כלל ביטוח, למכור בחלקים את פעילות בית ההשקעות של כלל – כלל פיננסים.
אלא שבגופים אחרים דוגמת מנורה והראל רואים בזרוע הפיננסית שלהם נכס מהותי שמאפשר להם לשמור על מערכת יחסים רציפה עם מערך ההפצה הבנקאי שמפיץ את קרנות הנאמנות, תעודות הסל והתיקים המנוהלים של בתי ההשקעות וכן להציע ללקוח של קבוצת הביטוח את כל הנכסים הפיננסים שיכול לרצות – החל מחיסכון ארוך טווח ועד נכסי השקעה לטווח קצר.
בסביבת מגדל שוקי הון יש הטוענים כי העזיבה נוגעת לחוסר כימיה בין טורם לבין משפחת אליהו, אך גם טענות אלו מוכחשות מצד גורמים המקורבים לטורם שאף טוענים כי בכוונתו לשקול ולהמשיך לשתף פעולה עם קבוצת מגדל ומשפחת אליהו גם בעתיד.
אף על פי שהיו הערכות בענף כי שגיא שטיין, מנכ"ל חברת קרנות הנאמנות המוערך, הוא המועמד הראוי להחליף את טורם, מתברר כי הוא לא נמצא ברשימת המועמדים האפשריים. על פי הערכות ישראל אליהו לא מתכנן לקחת על עצמו את תפקיד המנכ"ל וישאר יו"ר דומיננטי.