רמות השורט בארה"ב נמצאות בשפל היסטורי
אם לשפוט את התנהגות המשקיעים בארה"ב ואירופה: העליות האחרונות בשווקים לא מיצו את עצמן. יתרות השורט בארה"ב ואירופה נמצאת מתחת ל־2%, אף שבשנים שקדמו למשבר הפיננסי היה ממוצע יתרות השורט גבוה מ־5%
המשקיעים בארה"ב מאמינים כי העליות בבורסות במדינה יימשכו, לפחות בתקופה הקרובה. יתרות השורט נמצאות בשפל הנמוך ביותר מאז המשבר הפיננסי העולמי בשנת 2008. יתרות השורט נמצאות בשפל לא רק בארה"ב, אלא גם בבריטניה וביתר יבשת אירופה.
במדד ה־S&P 500, יתרות השורט נעות סביב 2% מהמניות, ואילו במדד הפוטסי הבריטי מסתכמות יתרות השורט על פחות מ־1%. זאת, לעומת יתרות שורט של מעל ל־5% בשנים שקדמו למשבר הפיננסי. לפי המגזין הבריטי הפיננשל טיימס (Financial Times) ב־2007 הגיעו יתרות השורט בארה"ב ל־5.5%.
באופן מסורתי, חלק נכבד מרוכשי השורטים הן קרנות גידור, אלא משום שהשווקים ממשיכים לעלות, גם אחרי רכישות השורט האחרונות, גם קרנות הגידור הפסיקו את רכישת השורטים בצורה משמעותית. למרות זאת, דווקא את השבוע הנוכחי סיכמו המדדים המובילים בארה"ב בירידות על רקע החשש מהמצב הפיננסי בפורטוגל: מדד דאו ג'ונס נחלש השבוע ב־0.7% ל־16,944 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב־1.6% ל־4,415 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב־0.9% ל־1,968 נקודות.
באוקטובר הקרוב, הפדרל רזרב מתכוון להפסיק את תוכנית התמריצים, ולחדול מרכישות איגרות חוב, כך שייתכן שלקראת התקופה המדוברת, יאמינו שוב – חלק מהמשקיעים – כי צפויות ירידות והדבר יוביל לעליות ביתרות השורט.
למרות הירידה השבועית בוול סטריט, ביום שישי שבו המדדים לעלות: מדד דאו ג'ונס התחזק ב-0.2%, מדד נאסד"ק עלה ב-0.4% ומדד S&P 500 הוסיף 0.2%. זאת, על רקע הרגיעה בחששות מהנעשה בבנק אספיריטו סנטו הפורטוגלי. החשש היה כי הבנק השני בגודלו בפורטוגל יפשוט רגל וישפיע על הכלכלה הפורטוגלית כולה.
ביום שישי מסר הבנק כי החשיפה שלו לחברות של קבוצת אספיריטו סנטו מוערכת ב-1.18 מיליארד יורו (1.6 מיליארד דולר). לפיכך בבנק ממתינים לפרסום תוכנית הארגון מחדש של החברה כדי להעריך את הגובה הפוטנציאלי של ההפסדים. הבנק הפורטוגלי סיפק את העדכון לאחר שהחברה האם שלו הודיעה כי לא עמדה בתשלומי אג"ח ל"מספר לקוחות", בהם הבנק עצמו.
הבנק המרכזי של פורטוגל אמנם ניסה להרגיע את השווקים וטען כי בנקו אספיריטו מוגן, אך היעדר השקיפות במבנה התאגידי הלחיץ את המשקיעים בפורטוגל ומחוצה לה, אך כשהתברר היקף החובות המקסימלי, נרגעו הרוחות. אחת מנקודות המפתח בעונת הדו"חות הנוכחית היא מצבם של הבנקים ברחבי העולם, כאשר ביום שישי פירסם וולס פארגו את דו"חות הרבעון השני והכה את התחזיות בשורה העליונה. הכנסות הבנק ירדו במעט ל-21.1 מיליארד דולר לעומת 21.4 מיליארד דולר ברבעון המקביל, אך הרווח הנקי עלה ל-5.7 מיליארד דולר לעומת 5.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל.