גרמניה 4, ארגנטינה 2
הקרב על הגביע מפגיש את שני הקצוות בכלכלה העולמית. בצד אחד ניצבת גרמניה שמובילה את ההתאוששות בגוש היורו, ובצד השני ניצבת ארגנטינה שאמנם נהנתה מביצועים מדהימים בשוק המניות, אך זה לא יספיק לה בקרב מול הכלכלה הגדולה באירופה
בזמן פציעות: "המכונה הגרמנית המתוקתקת" מגיעה למשחק כשהיא מצוידת בעודפים בתקציב ובחשבון השוטף, לצד שיעור אבטלה נמוך ורמת תוצר גבוהה לנפש. מדינת ה"אלביסלסטה" מדרום אמריקה מציגה רמת מינוף ממשלתי נמוכה באופן משמעותי, אך היא לא מצליחה לייצב את קצב עליית המחירים.
הקטר הגרמני דוהר
גרמניה ממשיכה להיות עקבית וצומחת בקצב מהיר ביחס לחברותיה באיחוד האירופי. ההערכות הן ששוק המניות בגרמניה אטרקטיבי בהיבטי תמחור ואופק כלכלי. משקיעים המעוניינים בחשיפה לגרמניה יכולים להשקיע בקרן סל על מדד דאקס או בחברות מקומיות:
Henkel - יצרנית מוצרי ניקיון וטיפוח. מרבית ההכנסות מגיעות מאירופה, אך החברה מגדילה את חשיפתה לאסיה. המניה נסחרת במכפיל רווח של 22.8 בתשואה של 2.3% מתחילת השנה.
Sixt - פועלת בענף השכרת הרכב והליסינג. החברה נהנית מצמיחת שוק השכרות הרכב בעולם, והמניה נסחרת במכפיל רווח של 14.5 עם תשואה של 2.2%.
Continental - מייצרת צמיגים וחלקי חילוף לכלי רכב. ההכנסות מאופיינות בפיזור גיאוגרפי רחב והמניה נסחרת במכפיל רווח חזוי של 13.4 עם תשואה
של 3.1%.
קריסתו של הפזו
לפני מאה שנה ארגנטינה נחשבה לאחת המדינות העשירות בעולם, אך מאז הכלכלה במדינה חוותה משברים רבים. בתחילת השנה הגיעו רזרבות המט"ח של ארגנטינה לשפל של שבע שנים. כתוצאה, הממשלה הכריזה על הפסקת ההתערבות בשוק המט"ח וגרמה לרכישות מסיביות של דולרים. הקריסה של המטבע הארגנטינאי הציתה השנה גל של מימושים בשווקים המתעוררים. השקעה בארגנטינה לא מומלצת לבעלי לב חלש, למרות הביצועים האדירים של שוק המניות המקומי.
משקיעים שמעוניינים להיחשף לארגנטינה ימצאו רק קרן סל אחת על שוק המניות, FTSE Argentina העוקבת אחר 20 החברות הגדולות ביותר במדינה. התשואה עומדת על 21.5% מתחילת השנה, והקרן משקיעה במניות שנסחרות כתעודות פיקדון מחוץ לארגנטינה, כמו יצרנית המתכות Tenaris וחברת הסחר האלקטרוני Mercadolibre.
גיא בית־אור הוא כלכלן בכיר שווקים גלובליים בפסגות. תומר ורסנו הוא אנליסט מחקר יועצים בפסגות