דורי מחיקה: תרשום הפסד של 350-250 מיליון שקל ברבעון הראשון
בתחילה חשבו בדורי בניה כי מדובר בהפסד של 37 מיליון שקל, אולם כעת נודע כי מדובר בהפסד גדול בהרבה. ההפסד - כתוצאה מסטייה מהותית באומדני העלויות וההכנסות הצפויות של פרויקטים
החברה הבת של גזית גלוב, דורי בניה, תרשום הפסד עצום של 350-250 מיליון שקל בדוחות הרבעון הראשון של 2014 שיוצגו מחדש. ההפסד נובע כתוצאה מסטייה מהותית באומדני העלויות וההכנסות הצפויות של פרויקטים. בתחילה חשבו בחברת הבנייה כי מדובר בהפסד של 37 מיליון שקל, אולם כעת נודע כי מדובר בהפסד גדול בהרבה.
- הכישלון המפואר של דורי בניה בהערכת המציאות
- נכשלה הצעת הרכש לדורי בניה
- מנכ"ל חדש ישן לדורי בניה: אסף מור חוזר לנהל את החברה
לפי החברה שנחשבת לאחת מקבלניות הבנייה הגדולות בישראל, קיימת סטייה מהותית באומדני העלויות וההכנסות הצפויות של פרויקטים בביצועה של החברה לעומת האומדנים שהיו קיימים בידיה עד כה. סטייה זו צפויה לגרום להפסד המיוחס לבעלי המניות של החברה בסכום דומה לסכום הסטייה. במסגרת בדיקה זו נבחנות גם ההשלכות וההשפעות של הפסד צפוי זה על החברה, לרבות הצורך בהצגה מחדש של תוצאותיה הכספיות וההשלכות על עמידתה של החברה בהתחייבויותיה כלפי גורמים מממנים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מדורי שבניהולו של אסף מור נמסר כי החברה בוחנת אפשרויות לחיזוק ולהרחבה של ההון העצמי שלה וכי גזית גלוב הודיעה כי בכוונתה לפעול להמרת 125 מיליון שקל מסך הלוואות הבעלים שהעמידה לחברה אשר סכומן הכולל הינו 250 מיליון שקל למניות רגילות של החברה. כמו כן החליט דירקטוריוןן גזית גלוב, להעמיד הלוואה לגזית פיתוח, בהיקף של 200 מיליון ש'קל, אשר תשמש את גזית פיתוח לחיזוק מבנה ההון של קבוצת דורי.
עד לחודש מאי השנה משקיעי מניית דורי בניה חשבו כי החברה תצליח לייצר בארבע השנים 2010–2013 רווח גולמי של 356.8 מיליון שקל ורווח לפני מס מצטבר של 163.7 מיליון שקל. אך בחודש מאי האחרון הודיעה החברה שהיא צופה הפסד של 27–37 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2014. ההסבר שצירפה אז החברה דומה להסבר שסיפקה היום: "עיקר ההפסד האמור נובע מהצטברות הוצאות בלתי צפויות הנדרשות להשלמת כמה פרויקטים, שנודעו לחברה במהלך הכנת הדו"חות הכספיים ולא ניתן היה לצפותן מראש".
בארבע השנים שבהן דורי בניה נסחרה בבורסה היא חילקה דיבידנד בסכום של 36.7 מיליון שקל, שילמה דמי ניהול לבעלת השליטה בהיקף של 14.5 מיליון שקל, וביצעה הנפקת מניות נוספות באמצעות הנפקת אופציות ב־2013 שהזרימו לחברה 30 מיליון שקל. החלוקה ומימוש האופציות במחיר הגבוה ב־50% ממחיר המניה כעת התבססו על הערכות שגויות בנוגע לרווחיות הפרויקטים שהיא מבצעת.