בעקבות המתיחות באוקראינה: אירופה ננעלה בירידות
הודעת אוקראינה כי השמידה חלק מכוח רוסי שחדר לשטחה הפכה את מגמת המסחר; דאקס איבד 1.4%, מדד יורו סטוקס 600 איבד 0.4%
המסחר בבורסות באירופה ננעל הערב (ו') בירידות, לאחר שרוב היום התנהל בעליות שערים. הסיבה: דיווחים על חילופי אש בין כוחות רוסיים ואוקראיניים והתגברות המתיחות בזירה זו. לפי הודעת אוקראינה, כוחותיה הצליחו להשמיד חלק מכוח רוסי שחדר לשטחה. מוקדם יותר אמר נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שמדינתו תעשה הכל כדי לסיים את הקונפליקט באוקראינה. מדד יורו סטוקס 600 ירד ב-0.4%, לאחר שכבר עלה היום ב-1%. השבוע הוסיף המדד 1.5%.
דאקס איבד היום 1.4%, לאחר שכבר עלה ב-1.1%. כלכלת גרמניה נחשבת פגיעה במיוחד להשלכות המשבר באוקראינה, והמשקיעים פנו לנכסים בטוחים. לפיכך, תשואת האג"ח של ממשלת גרמניה ל-10 שנים ירדה לשפל כל הזמנים - 0.965%. בורסת רוסיה עלתה ב-0.7%. קאק בצרפת איבד 0.7% ופוטסי - 0.1%.
מניית BHP ביליטון, חברת הכרייה הגדולה בעולם, קפצה ב-1.2% בלונדון לאחר שהציעה לבצע שינוי בפורטפוליו המוצרים שלה. H&M עלתה ב-0.7% לאחר שהמכירות ביולי עלו ב-17%.
עוד ברקע למסחר: שיעור הצמיחה ברבעון השני בבריטניה הוא הגבוה מאז 2007, לאחר שהכלכלה התרחבה ב-3.2% - לעומת 3.1% באומדן הראשון. הסיבה לעדכון: תיקון כלפי מעלה של נתוני מגזר הבנייה. לפי נתונים שפורסמו אתמול, כלכלת גרמניה התכווצה ב-0.2% ברבעון השני וצרפת שוב רשמה צמיחה אפסית. פטר אופנהיימר, אסטרטג המניות הגלובלי הראשי של גולדמן זאקס, אמר בעקבות הפרסום כי רמת המחירים הנוכחית הופכת את שוק המניות הגרמני לאחד השווקים הגדולים הזולים ביותר בעולם.
מוקדם יותר ננעלו הבורסות באסיה בעליות שערים. מדד האנג סנג נגע במהלך המסחר ברמה של 25 אלף נקודות בפעם הראשונה מאז מאי.
צ'יינה מובייל, חברת הסלולר בעלת מספר המנויים הגדול בעולם, זינקה ב-5.5% בהונג קונג לאחר שהודיעה כי תקצץ 2 מיליארד דולר בסיוע שהיא מעניקה לצרכנים בסין ברכישת סמארטפונים. החברה הודיעה כי הרווח הנקי שלה במחצית הראשונה של השנה ירד ב-8.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ל-9.4 מיליארד דולר - מעל התחזיות; עם זאת הרווח היה גבוה ב-29% מזה שברבעון הראשון. ההכנסות עלו ב-7.1% - מעל התחזיות.
לפי בלומברג, 54% מהחברות הנסחרות באסיה שפרסמו דו"חות מתחילת יולי, היכו את התחזיות.
כלכלת הונג קונג התכווצה ברבעון השני, לראשונה מזה שלוש שנים, על רקע היחלשות בצריכה הפרטית. כתוצאה מכך, הוריד הממשל של העיר את תחזית הצמיחה לשנה כולה. הממשל חשף כי התמ"ג עבור שלושת החודשים שהסתיימו ב-30 ביוני, ירד בשיעור מותאם עונתית של 0.1% לעומת הרבעון הראשון, אז הכלכלה התרחבה ב-0.3%. ההתכווצות הקלה תואמת לתחזיות האנליסטים, ומהווה את ההתכווצות הראשונה בכלכלה מאז ירידה של 0.4% שנרשמה ברבעון השני של 2011.
סוכנות בלומברג דיווחה עוד כי הבנק המרכזי ביפן שוקל להוריד את תחזית הצמיחה עבור השנה הפיסקאלית הנוכחית, זו הפעם הרביעית, על רקע חוסר היכולת של הייצוא לתמוך בכלכלה שנחלשה בעקבות העלאת מס המכירות באפריל, כך על פי מקורבים לנושא שביקשו להישאר בעילום שם. לדבריהם, ההתרחבות הכלכלית עבור 12 החודשים עד מרץ 2015, ככל הנראה תהיה נמוכה מהתחזית הנוכחית שעומדת על 1%. לפי תחזיות האנליסטים בסוכנות בלומברג, הצמיחה תסתכם ב-0.4%.