החלום וצוק איתן: קשרי תעופה עברה להפסד תפעולי של 1.5 מיליון דולר
תחזיות החברה העוסקת בהפעלת טיסות שכר ותיור כי הרבעון השלישי יהיה רבעון שיא שלחו אותה להגדלת עלויות שיווק ומכירה ברבעון השני, לקראת העונה החמה שלא הגיעה
כבר בתוצאות ינואר־יוני עברהקשרי תעופההעוסקת בהפעלת טיסות שכר ובשיווק חבילות תיור להפסד תפעולי של 1.5 מיליון דולר לעומת רווח תפעולי של 2 מיליון דולר במחצית המקבילה. זאת, למרות עלייה של 14.3% בהכנסות ל־59.3 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2014. כל עולה מהדו"חות הכספיים שפרסמה החברה.
העלייה בהכנסות נבעה מכך שקשרי תעופה הצליחה לטפל ביותר לקוחות. בתמורה, העלייה בהיקפי הפעילות אפשרה לחברה גם להגביר יעילות ולשפר את הרווחיות הגולמית. במחצית המקבילה רשמה קשרי תעופה רווח חשבונאי חד־פעמי של 2.6 מיליון דולר (שנעדר מהמחצית הנוכחית) שהקפיץ את דו"חות החברה מעלה. עם זאת, גם בנטרול הרווח החד־פעמי של המחצית המקבילה של 2013, עולה כי החברה הכפילה את ההפסד התפעולי שלה במחצית הראשונה של 2014 — בין השאר לאור הגדלת עלויות שיווק ומכירה והוצאות עקב תחזיות החברה להגדלת מכירות ברבעון השלישי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
תחזיות אלה היו הגיוניות במהלך הרבעון השני, כשהמלחמה לא נראתה באופק. קשרי תעופה, וכל שאר חברות התיירות, נערכו לכך שהרבעון השלישי יהיה רבעון שיא, ועשו זאת על ידי הגדלת עלויות שיווק ומכירה. אבל, המציאות הישראלית טפחה על פניהן, וקשרי תעופה העריכה כי המבצע עצמו עלה לה באובדן הכנסות של 5–6 מיליון דולר. כמו כן לחברה חשיפות רבות לספקים שלה בחו"ל — היא שילמה מקדמות שלא נוצלו במיליון דולר לספק מלונות בטורקיה, ומסוכסכת עם אותו ספק על מקדמות של 700–900 אלף דולר נוספים.
בשורה התחתונה רשמה קשרי תעופה הפסד מיוחס לבעלי המניות של 1.5 מיליון דולר לעומת רווח נקי של 1.9 מיליון דולר במחצית הראשונה של שנת 2013. מאז תחילת מבצע צוק איתן ירדה מניית קשרי תעופה ב־4.6%, וביום המסחר טרם פרסום הדו"ח ירדה מניית ב־3.9% נוספים.
קשרי תעופה אינה הנפגעת היחידה ממבצע צוק איתן. ביום חמישי בבוקר דיווחה אל על כי המבצע יקצץ 55–65 מיליון דולר מהמכירות הצפויות של חברת התעופה הישראלית הגדולה ביותר במהלך הרבעון השלישי. העלייה בהיקף הנזקים לאל על מהמבצע ממחישה כי "עוצר הטיסות" של חברות התעופה הזרות לא קיזז את הפגיעה בחברה.