דורי סגל על המחדל בדורי בניה: "הופתענו, חובת ההוכחה עלינו"
בעל השליטה בגזית גלוב מגיב לסטיות של 441 מיליון שקל באומדני העלויות בפרויקטים של החברה־הנכדה. דורי בניה דיווחה על הפסד של 167 מיליון שקל ברבעון השני. גזית גלוב תיקנה את הרווח הנקי ל־2013, שהתכווץ ב־50 מיליון שקל
"מדובר באירוע קשה וחמור שתפס אותנו בהפתעה. ברור לנו שמה שמעסיק אתכם כרגע זה מה קרה שם, וזה גם מה שמעניין אותנו כבעלי מניות גדולים בחברה. כשאנחנו נדע, גם אתם תדעו. חובת ההוכחה מוטלת עלינו". כך אמר אתמול דורי סגל, שותפו של חיים כצמן לגרעין השליטה בגזית גלוב, החברה־הסבתא של חברת הנדל"ן המסובכת דורי בניה. זוהי התבטאות פומבית ראשונה לאחר התגלות סטיות בהיקף 441 מיליון שקל באומדני העלויות בפרויקטים של דורי בניה.
- דורי בניה: הפסד של 284 מיליון שקל במחצית השנה הראשונה
- 4 תשובות דחופות שההנהלה של דורי צריכה לספק
- הפתעה דרמטית בדורי בניה: הבור תפח ל-445 מיליון שקל
ההנהלה: "עיכוב בלוחות זמנים ותחלופת כוח אדם"
אתמול השלים מנכ"ל דורי בניה אסף מור את ניקוי האורוות שהחל עם כניסתו לתפקיד לפני חודשיים. המהלך כלל כימות הסטיות באומדני העלויות של החברה, תיקון לאחור של הדו"חות עד הרבעון האחרון של 2012 ודיווח על תוצאותיה לרבעון השני של 2014, שכלל גם הוא סטיות של 132 מיליון שקל באומדני העלויות. בעקבות הפרשה הגישו דורי בניה, קבוצת א.דורי וגזית גלוב את תוצאותיהן הכספיות באיחור של יום.
דורי בניה דיווחה כי היקף הסטייה המדויק מסתכם ב־441 מיליון שקל על פני תקופה של שנה וחצי. משנת 2007, אז החלה החברה לדווח על תוצאותיה, היא הציגה רווח נקי מצטבר של 139 מיליון שקל. לפיכך, הסטיות שהתגלו הן פי 3.1 מכל הרווח שדיווחה עליו בשבע שנים ומהוות 6.3% מסך הכנסותיה באותן שנים.
הסטייה העמיקה את ההפסד המיוחס לבעלי המניות של דורי בניה ל־284 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2014, את הגירעון בהון העצמי ל־230 מיליון שקל ואת הגירעון בהון החוזר ל־78 מיליון שקל. לחברה תזרים מזומנים שלילי של 176 מיליון שקל מפעילות שוטפת במחצית הראשונה של 2014.
בעקבות הסטיות העצומות בדורי בניה, גם גזית גלוב נאלצה אתמול לבצע תיקון לאחור של הדו"חות. בשורת הרווח הנקי של החברה ל־2013 תוקן הסכום מ־977 מיליון שקל ל־927 מיליון שקל — ירידה של 55 מיליון שקל שקוזזה בתיקון של 5 מיליון שקל בשל מודל חישוב מעודכן.
גזית גלוב סיימה את הרבעון השני ברווח של 146 מיליון שקל לעומת 60 מיליון שקל ברבעון המקביל ב־2013 — זינוק של 143% שנבע בעיקרו מקיטון של 110 מיליון שקל בהוצאות המימון.
בדו"חות מסבירה הנהלת דורי בניה על קצה המזלג את הסיבות לסטיות באומדני העלויות: "עיכוב בלוחות זמנים בפרויקטים, בין מסיבות התלויות בחברה ובין מסיבות התלויות במזמין ו/או בגורמים חיצוניים". החברה מוסיפה כי חלו "כשלים הנדסיים שגרמו לגידול בעלויות ביצוע הפרויקטים, קשיים תזרימיים שגרמו לדחיית תשלומים לקבלנים וספקים ואשר גרמו להאטה בקצב ביצוע הפרויקטים וצבירת הוצאות בנייה ותקורה נוספות".
עוד ציינה החברה כי "חולשות בניהול הבקרה התקציבית מנעו חשיפת חריגות מהתקציב בזמן אמת וטיפול בהן, לצד תחלופת כוח אדם ניהולי וביצועי בחברה שגרמה לאובדן מידע ופגיעה בתהליכי עבודה".
דורי בניה: ירידה של 40% בהכנסות הרבעון השני
חוסר הסדר המתואר בא היטב לידי ביטוי בתוצאות. דורי בניה דיווחה אתמול על ירידה של 40% בהכנסות הרבעון השני ל־252 מיליון שקל ועל הפסד של 167 מיליון שקל בשורה התחתונה.
במרבית תקופת הדיווחים הכוזבים כיהן כמנכ"ל דורי בניה אריאל וילנסקי, מנהל הפעילות של החברה־האם קבוצת א.דורי בסלובקיה. לתפקיד מנכ"ל דורי בניה הוא קודם בחודש מרץ 2013. בתקופת כהונתו החמיץ וילנסקי סטיות בהיקף 388 מיליון שקל באומדני העלויות של הפרויקטים. כך, למשל, בשנת 2013 רשמה דורי בניה תחת ניהולו של וילנסקי רווח נקי של 17.4 מיליון שקל. בפועל היה עליה לדווח על הפסד נקי של 166 מיליון שקל.
כעת, לאחר שתוקנו הדו"חות לאחור, על דורי לאתר את האחראים לכך ולשכנע את המשקיעים שביכולתה להבטיח שזה לא יקרה בשנית. אחרי קריסה של 75% במניה לשווי של 35 מיליון שקל, המשימה לא תהיה קלה.