הסקוטים תדלקו את בורסת לונדון: מדד פוטסי עלה ב-0.3%
עליות בחלק מבורסות אירופה בעקבות ניצחון מתנגדי העצמאות במשאל העם בסקוטלנד; מניית RBS זינקה ב-2.7%
הבורסות באירופה הגיבו לניצחון מתנגדי העצמאות במשאל העם בסקוטלנד: מדד פוטסי בלונדון עלה ב-0.3%. גם בשאר הבורסות ביבשת נרשמו בדרך כלל עליות שערים קלות. עוד ברקע למסחר: העליות שנרשמו אתמול בוול סטריט והשלמת ההנפקה של עליבאבא. מדד יורו סטוקס 600 עלה ב-0.6%.
בעקבות התפוגגות האי-ודאות שאפפה את עתיד סקוטלנד, זינקו מניות רויאל בנק אוף סקוטלנד (RBS) וקבוצת הבנקאות לוידס ב-2.7% ו-0.8%, בהתאמה. המשקיעים חששו כי שכספי חילוץ של 46 מיליארד ליש"ט שהשקיעה ממשלת בריטניה בחילוץ RBS לא ישובו למשלם המסים. נוסף על RBS העניקה ממשלת בריטניה חילוץ בהיקף 20 מיליארד ליש"ט לבנק הגדול בסקוטלנד, לוידס. ואולם, בניגוד ל־RBS, לוידס הפגין ביצועים טובים משמעותית מאלה של RBS, והממשלה אף מכרה מוקדם יותר השנה את מרבית אחזקתה בו בתמורה ל־12 מיליארד ליש"ט.
מניית ויוונדי הצרפתית עלתה בכ-1%, לאחר שהחברה הודיעה על מכירת חטיבת הטלפוניה הברזילאית שלה, GVT, לטלפוניקה, תמורת 9 מיליארד דולר. ב-2009 רכשה ויוונדי הצרפתית, בין השאר, את אחזקותיו של שאול שני בחברת הטלפוניה הברזילאית - לאחר שגברה על הצעה מתחרה של טלפוניקה.
ענקית התרופות GSK תשלם כ-490 מיליון דולר לרשויות בסין בעקבות פרשת מתן השוחד לרופאים. מדובר בקנס הגדול ביותר שמטילות הרשויות בסין על חברה.
מוקדם יותר היום ננעלו הבורסות באסיה בעליות שערים.
מדד ניקיי ביפן עלה ב-1.6%, בעקבות המשך היחלשות הין מול הדולר; גם ראש הממשלה שינזו אבה נתן רוח גבית לבורסה המקומית, לאחר שאמר כי יערוך בהקדם רפורמה בקרן הפנסיה הממשלתית, שהיקפה עומד על 1.2 טריליון דולר.
בסין, הבנק המרכזי חתך ל-3.5% את שיעור הריבית שהוא גובה מהבנקים המסחריים עבור הלוואות או מקדמות (repo). מטרת המהלך היא להפחית את עלויות ההלוואות לטווח קצר עבור הבנקים. במקביל, סוחרים אומרים כי הבנק המרכזי הזרים לשווקים 1.3 מיליארד דולר בשבוע שחלף.
"השווקים יכולים להמשיך בעליות עד לאמצע 2015", אוצר מארק ליסטר, אנליסט בקרייגס אינווסטמנט מוולינגטון. "הבנקים המרכזיים בעולם עדיין מספקים תמיכה, הצמיחה הכלכלית עולה, ורווחי מרבית החברות רושמים עליות נאות. אין כרגע חלופות טובות יותר להשקעה במניות".