$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

יואב דופלט בדרך לניהול קנון המפוצלת מהחברה לישראל

מנכ"ל חברת ההשקעות עופר הייטק הוא המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל החברה המפוצלת. האחזקה בכיל שצפויה להניב רווחים גדולים, הובילה את החברה לישראל להשאיר את כלל חובותיה, 2.2 מיליארד דולר, בידי החברה הישראלית

גולן חזני 06:5523.09.14

יואב דופלט הוא המועמד המוביל לניהול חברת קנון (Kenon), שתפוצל מהחברה לישראל ותירשם למסחר בבורסת ניו יורק, כך נודע ל"כלכליסט". מינויו של דופלט, מנכ"ל חברת ההשקעות עופר הייטק ודירקטור בחברה לישראל, צפוי להתבצע לאחר הפיצול שמתכננת החברה לישראל בחודשיים הקרובים. דופלט משמש היום כדירקטור בשלוש חברות הנסחרות בנאסד"ק: טאואר שבשליטת החברה לישראל ושתפוצל לתוך קנון, חברת המכשור הרפואי לומניס שבה השקיעה חברת ההשקעות עופר הייטק, ואנזימוטק שבה הוא משמש כסגן יו"ר.

 

ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל צילום: אוראל כהן

 

מתפצלת ללא חוב

 

אתמול, כפי שנחשף ב"כלכליסט", אישרה החברה לישראל את הידיעה על פרישתו הצפויה של המנכ"ל ניר גלעד בעקבות הפיצול. כיל ובזן יישארו תחת החברה לישראל שתמשיך להיסחר בבורסה בתל אביב (כיל עצמה תיסחר בשתי הבורסות), ואילו תחת קנון יועברו חברת האלקטרוניקה טאואר, חברת הספנות צים, אינקיה, שמרכזת את פעילות החשמל ותחנות הכוח בדרום אמריקה, ויצרנית הרכב הסינית קורוס.

 

 

חובותיה של החברה לישראל העומדים על 2.2 מיליארד דולר יישארו בחברה שתכלול את כיל ובזן. ההכנסה ממכירת מניות כיל המתוכננת למחר בבורסת ניו יורק בהיקף של 6% ותמורת כחצי מיליארד דולר, תתחלק בין העברה לקנון לצורך כיסוי ההשקעות הצפויה לחברה בחברות־הבנות, ובין דיבידנד שיועבר לבעלי המניות של החברה לישראל. הדיבידנד אף אמור לכסות חלק מתשלום המס הצפוי בעקבות הפיצול. כל זאת, כך שקנון תהיה חברה בתחילת דרכה ללא חוב עם הון עצמי שצפוי לעמוד על 1–1.2 מיליארד דולר.

 

גיוס החוב בוצע בזמנו על ידי החברה לישראל בין היתר לכיסוי השקעותיה בחברות־הבנות טאואר, קורוס וצים. הסיבה לכך שהחוב יישאר אך ורק בחברה לישראל, ולא יועבר גם בחלקו לקנון המחזיקה בחלק מהחברות שאחראיות לחוב הגדול, היא שכיל צפויה להניב הרבה יותר רווחים מארבע החברות שיועברו לקנון. בעזרת כיל הכלולה בחברה לישראל ולא בקנון, שבה קיים סיכוי לצד סיכון, הסיכוי של החברה לשרת את החוב גדול יותר. כמו כן, הגופים שרכשו את אג"ח החברה לישראל והבנקים שידרו כי ירגישו נוח יותר אם החוב יישאר בחברה הישראלית.

 

לא חדש לקבוצה

 

חברת ההשקעות עופר הייטק שאותה מנהל דופלט, הוקמה בתוך קבוצת האחים עופר ב־1997, והיא מוחזקת היום באופן שווה על ידי עידן עופר ואודי אנג'ל שאף משמש כיו"ר החברה. עופר הייטק השקיעה לאורך השנים מאות מיליוני דולרים בחברות־הבנות של הקבוצה. רוב ההשקעות בוצעו בתחום מדעי החיים ומעטות בתחום התקשורת, ה־IT והקלינטק. כיום החברה אינה משקיעה באותו הקצב כבעבר, אלא בעיקר מטפחת את השקעותיה.

 

בסוף יום המסחר אתמול עלתה מניית החברה לישראל ב־1.5%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x