תשואה של פי 17 לקרן ורטקס על ההשקעה בסייבר־ארק
החברה שמפתחת מערכות הגנה זינקה ב־86% לאחר ההנפקה הראשונה בנאסד"ק. מרוויחים גדולים נוספים הם JVP, גולדמן זאקס והמנכ"ל אודי מוקדי
מי שקנה מניות ב־16 דולר למניה בהנפקה של סייבר־ארק בנאסד"ק בערב ראש השנה, סידר לעצמו חג מאוד שמח. עם תחילת המסחר זינקה המניה ל־25 דולר, וביום שישי האחרון סגרה את המסחר במחיר של 29.8 דולר. המחיר משקף לחברה המפתחת מערכות להגנה על ארגונים מפני מתקפות סייבר שווי של 928.5 מיליון דולר, ומשקף תשואה של 86% על מחיר ההנפקה. בסך הכל גייסה החברה 80 מיליון דולר, אחרי תשלום עמלות חיתום ולפני הוצאות הנפקה שאינן חיתום.
התשואות למשקיעים בהנפקה מחווירות לעומת התשואות של קרנות ההון סיכון שהשקיעו בחברה — בעיקר קרן ורטקס שהגיעה בשלב מוקדם יחסית לחברה ורושמת תשואה של פי 17 על השקעתה, ושל JVP, המחזיקה את נתח המניות הגדול ביותר בחברה לאחר ההנפקה (37.8%) ורושמת תשואה של פי 20 על ההשקעה שלה. בעל מניות עיקרי נוסף בחברה הוא גולדמן זאקס, שנכנס בסבב הגיוס האחרון של החברה ב־2011, אז היא גייסה לפי שווי חברה של 240 מיליון דולר, מה שמייצר לגולדמן זאקס תשואה של פי 3.5 על הכסף.
סייבר־ארק המנוהלת על ידי אודי מוקדי, הוקמה ב־1999, ממוקמת בפארק אם המושבות בפתח תקווה ומעסיקה 390 עובדים. החברה מתמחה במערכות להגנה על ליבת המידע של הארגון — הגנה נגד מתקפות שכבר הצליחו לחדור את ההגנות הראשונות של הארגון. במחצית הראשונה של 2014 רשמה החברה הכנסות של 38.7 מיליון דולר, צמיחה של 32.6% לעומת המחצית המקבילה. בשורה התחתונה סיימה החברה את המחצית הראשונה של השנה באיזון לעומת רווח נקי של 2.7 מיליון דולר בינואר־יוני 2013.
לאחר ההנפקה מחזיק גולדמן זאקס ב־19.4% מהחברה, קרן ורטקס מחזיקה ב־9.4%, קרן קברט סקיוריטי של אמנון שושני מחזיקה ב־6.2% והמנכ"ל אודי מוקדי מחזיק 3.5% מהחברה. את ההנפקה הוביל קונסורציום חתמים בהובלת ג'יי.פי מורגן, דויטשה בנק וברקליס.