ברמלי מתקרב להנפקת קרן קלע: החליף שם השלד הבורסאי שרכש לשם הקרן
קרן קלע מסתמכת על השקעות מגורמים פרטיים לצורך מימון הלוואות גישור לעסקים קטנים ובינוניים - ומציעה למשקיעים הפרטיים ריבית מובטחת. ברמלי מעוניין לשלב את פעילותה של הקרן בשלד הבורסאי של ישאל שבשליטתו
אמיר ברמלי ממשיך במהלכים שלו לקראת הנפקת פעילות קרן קלע שבבעלותו. לאחר שבספטמבר האחרון רכש ברמלי דרך חברת ההחזקות רוביקון שבבעלותו את השליטה בשלד הבורסאי ישאל המלט השקעות, בערב החג דיווח השלד הבורסאי על שינוי שם - השם החדש של החברה שכפוף לאישור בעלי מניותיה יהיה "קרן קלע".
ברמלי רכש 60% ממניות ישאל תמורת 1.8 מיליון שקל. באפריל אשתקד חשף "כלכליסט" כי ברמלי בוחן הנפקת קרן קלע שבבעלותו, העוסקת במתן הלוואות לעסקים קטנים באמצעות מימון של משקיעים פרטיים. באותה עת דובר על הנפקה לפי שווי של 250 מיליון שקל.
כעת מתברר כי ברמלי בחר לבצע את הנפקת הפעילות דרך השלד הבורסאי שאליו הוא מעוניין ליצוק את הפעילות של הקרן. בשבועות הקרובים או בתקופת זמן ארוכה יותר, בתלות במגעים מול רשות ני"ע, עתיד להתפרסם תשקיף של פעילות הקרן שפועלת היום באופן הפרטי.
קרן קלע עלתה לכותרות לפני מספר חודשים לצד קרנות נוספות הפועלות במודל דומה - המגייסות כסף ממשקיעים פרטיים בתמורה להבטחת ריבית קבועה וידועה מראש שבמקרים רבים עלתה על 8% בשנה. הקרנות הללו חוו פריחה בשנה האחרונה על רקע סביבת הריבית האפסית שתמרצה משקיעים לחפש אפיקי השקעה מניבים יותר מהפיקדון הבנקאי. אותן קרנות שיווקו את עצמן כהשקעות בטוחות המציעות תשואה עדיפה מובטחת על אלו שמציעים היום הפיקדונות הבנקאיים.
בניגוד לקרן אור, לא ידוע כי קרן קלע לא עמדה באיזו מהתחייבויותיה. פעילותה של קרן קלע דומה במהותה לקרנות המספקות אשראי קצר מועד לעסקים קטנים ובינוניים דוגמת קרן גמא וקרן יציל.
הקרנות, דוגמת קלע, הוזכרו בהקשר פחות מחמיא לצד קרן אור שנמצאת היום בהליכי פירוק שסיפקה התחייבות לריבית קבועה למשקיעים בה תוך השקעת כספי המשקיעים בפעילות תמ"א (השבחת מבנים). קרן אור בניהולו של חיליק טפירו, לא עמדה בהתחייבות שלה ואף כשלה להחזיר למשקיעים שלה חלק מקרן ההשקעה.
ברשות ני"ע התערבו אז בפעילות הקרן ודרשו לעצור אותה - מה שהוביל לקריסתה בהמשך - בטענה כי לפי הוראות חוק ני"ע נאסר לשווק השקעות לציבור משקיעים פרטיים העולה על 35 איש. קרן קלע מלווה כספים לעסקים לתקופות קצרות (הלוואות גישור של מספר ימים) לצורך השלמות הון הנדרשות להם לשם קבלת אשראי מהבנקים (הדורשים הון עצמי מינימאלי לצורך העמדת הלוואה).
עד לפני מספר חודשים, אתר הקרן הציג שלושה מסלולי השקעה הנבדלים זה מזה רק בגובה התשואה ובגובה ההשקעה המינימאלי הנדרש, כאשר לכל מסלול נקבעה מגבלת משקיעים של 35 איש לכל היותר. אלא שביולי האחרון, על רקע פרשת קרן אור (שבה היו ככל הנראה מאות משקיעים), פרסמה הרשות נייר עמדה המבקש לשים סוף לפיצול המלאכותי למסלולים המאפשר לקרנות מסוג זה לעקוף את מגבלת 35 הניצעים ובכך הגבילה מאד את יכולת הפעילות של הקרן.
ברמלי הצהיר בעבר כי הוא מעוניין להנפיק את הפעילות של הקרן על מנת לפעול בשקיפות ולקבל לגיטמציה ובעיקר לאפשר לקרן לצמוח מעבר למגבלת 35 המשקיעים. ככל הנראה ברמלי בוחן גם ביצוע גיוס אג"ח תחת החברה החדשה.