בעלי מניות מצטרפים לחזית נגד בונוס לחנס
עו"ד גיא גיסין מצטרף לקריאות של מוטי בן־משה נגד מתן בונוס ליו"ר כור היוצא. פנה לדירקטוריון בשם בעל מניות בדסק"ש בטענה שאין סיבה להעניק בונוס שני בתוך שנה: "פעילותו זכתה לביקורת רבה"
עו"ד גיא גיסין שפועל בשם בעל מניות בדסק"ש יוצא נגד אישור הבונוס של יו"ר כור והמשנה למנכ"ל העוזב ליאור חנס, שפורסם לראשונה ב"כלכליסט". דירקטוריון דסק"ש החליט ביום חמישי שלא יכריע בעניין הבונוס, אלא יעביר אותו לדיון בוועדת התגמול של החברה. זו המליצה על בונוס של חמש משכורות חודשיות בהיקף 1.2 מיליון שקל. מנגד ניצב הבעלים מוטי בן־משה, שטוען כי הבונוס לא מגיע לחנס. זה האחרון ביקש בונוס של ארבע משכורות בלבד - ויקבל יותר.
גיסין שלח בסוף השבוע מכתב לדירקטורים של דסק"ש בשם בעל מניות שאותו הוא מייצג ושלא חשף את זהותו. "נושאי המשרה בדסק"ש, אם יאשרו בונוס זה, חורגים בגסות מאמות המידה הראויות", טען במכתב.
לפני עשרה חודשים אושר לחנס בונוס במסגרת שכר 2013. "פעילותו כנושא משרה בכיר באי.די.בי, ובמיוחד הובלת ההשקעות האדירות ועתירות הסיכון במניות קרדיט סוויס, זכתה לביקורת רבה", ציין גיסין במכתבו. "ספק אם בעלי המניות של כור היו מאשרים לו בונוס לפני עשרה חודשים אילו ידעו שיקבל בונוס נוסף, מה גם שמאז ינואר 2014 לא ביצעה כור עסקאות משמעותיות שיכולות להצדיק בונוס ליו"ר, בוודאי לא בהיקף שמוצע כעת".
גיסין מדגיש כי משהושלם מיזוג כור־דסק"ש וכור הפכה פרטית, האחריות על התנהלות תקינה מוטלת על הדירקטוריון. זה חילק 200 מיליון שקל כדיבידנד ביום חמישי, אך גיסין טוען שלחברה עודף של 300 מיליון שקל נוספים שיש לחלקם.
ההפסד גדל ב־114 מיליון שקל בגלל כלל ביטוח
נוכח דרישה נוספת של הנאמנים חשפה החברה תוצאות מקדמיות לרבעון השלישי. ההפסד לבעלים ברבעון נאמד ב־400–480 מיליון שקל, ובתשעת החודשים הראשונים של השנה ב־473–553 מיליון שקל.
ירידת שווי כלל ביטוח תרמה 114 מיליון שקל להפסד. בנוסף, הזינוק בשער הדולר גרר הוצאות מימון של 190 מיליון שקל בגין הלוואה שקיבלה כור מכימצ'יינה הסינית, שבה מכרה כור 60% ממניות אדמה לסינים.
למרות ההפסד, הגירעון בהון העצמי של אי.די.בי פתוח, שעמד בסוף הרבעון השני על 335 מיליון שקל, עשוי להתכווץ. זאת בשל הנפקת הזכויות שביצעה החברה ביולי והכניסה לה 320 מיליון שקל; וכן נוכח גידול בקרנות הון בגין השקעה בחברות מוחזקות בסך 310 מיליון שקל, שמקורו בעיקר בעלייה בשער הדולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
יתרת המזומנים נכון לסוף הרבעון: 205 מיליון שקל נ
וכח ההשפעות הסותרות של שער הדולר על תוצאות החברה, פנה אוהד אלוני, המחזיק במניות אי.די.בי, לדירקטורים בחברה, בדרישה לפרסם הבהרה לבורסה. "מההודעה המקורית ניתן להסיק כי עליית שער הדולר פוגעת בתוצאות החברה ובהונה העצמי. ואולם, ההפך הוא הנכון.
עליית שער הדולר אמורה להגדיל את הרווח הכולל של החברה ולהגדיל את הונה העצמי הואיל ונכסי החברה הדולריים, שעיקרם: אחזקה באדמה בסך כ־1.3 מיליארד דולר, ששווייה אמור לעלות בעקבות ההנפקה הצפויה של אדמה; ונכסים אחרים כמו הנדל"ן בארה"ב, מחושבים בדולרים בספרי החברה".
נכון לסוף הרבעון עומדת יתרת המזומנים של החברה על 205 מיליון שקל. זאת לאחר שהחברה פרעה התחייבויות בסך 230 מיליון שקל ברבעון השלישי.