"אנו מזהים מגמה שבה הציבור מסיט יותר כסף לאפיקי חסכון"
כך אמר יורם סריקיס ראש חטיבת נכסי לקוחות בבינלאומי. "עם זאת, יש בעיות יוקר מחיה, ולכן לא כולם יכולים להסיט כספים לחיסכון"
- ישי דוידי: "אנחנו לא מחפשים אקזיטים. אנחנו מנסים לייצר חברות טובות וחזקות"
- האוזר: "החזון שלנו שהבורסה בת"א תהפוך להיות מרכז פיננסי בינלאומי"
- מנכ"לית הבנק הבינלאומי: "אלה שיפרשו לפנסיה בקרוב - יעשו זאת עם פחות כסף"
"הפתרון האידיאלי הוא כמובן להגדיל את החיסכון. ככל שנגדיל את החסכון בגיל צעיר יותר נקטין את הבעיה בגיל מבוגר יותר. אנחנו מזהים מגמה נכונה שהציבור הרחב מסיט יותר כסף לאפיקי חסכון. אך כמובן שיש פה בעיה פרקטית, יש פה בעיות של יוקר מחיה ושוק עבודה מאתגר, ולכן לא כולם יכולים להסיט יותר כספים לטובת החסכון.
"העצה שלי בנושא זה הוא להשתמש באפיקי החסכון הקיימים. צריך להשתמש ברובד קרנות ההשלתמות והלסיט אותו לטווח הארוך, לא להשתמש בזה כאפיק חסכון בטווח בינוני ולממש אותו בנקודות היציאה אלא לשמור אותו להפוך אותו לחסכון ארוך יותר".
מגמה נוספת שסירקיס הרחיב עליה היא העדפות שונות של הציבור. "על רקע הריבית הנמוכה לציבור יש העדפת נזילות והוא נוטה שלא לסגור אפיקים למספר שנים. אנחנו רואים הסטה מאוד משמעותית לפקדונות מאוד קצרים. כמו כן, אם בעבר ראינו העדפה בולטת להשקעה בשוק המקומי כעת יש מגמה משמעותית ליציאה החוצה. החשיפה לחו"ל בתיקי ההשקעות עומדת על שליש – ישירה ועקיפה – המגמה הברורה ואני מעריך כי בטווח של שנתיים מהיום החשיפה לחו"ל תגיע לסדר גודל של חצי מתיק ההשקעות".
סירקיס התייחס גם לרגולציה בתחום ייעוץ ההשקעות. "אנחנו מזהים בשנתיים האחרונות ביקוש ער לייעוץ השקעות מצדו של הציבור. גם ציבור שישב על הר פקדונות שקליים עובר כעת להשקעות. בצד הרגולטורי יש אסדרה של הנושא לטובת הלקוח אך צריך לזכור שהגופים המייעצים הם גופים כלכליים. צריך למצוא את שביל הזהב שהלקוח יקבל את השירות הטוב ביותר אך גם שהגופים יוכלו לתפקד בצורה כלכלית".