$
בורסת ת"א

שפיר הנדסה תחלק לראשונה דיבידנד לאחר ההנפקה

חלקם של האחים שפירא, בעלי השליטה בחברת התשתיות, צפוי לעמוד על 50 מיליון שקל. בנוסף הארבעה ייהנו מפירעון שטר הון של 30 מיליון שקל

אורן פרוינד 08:2324.11.14

ארבעת האחים לבית שפירא, בעלי השליטה בשפיר הנדסה, צפויים לקבל 80 מיליון שקל - 20 מיליון שקל לכל אח. בתשקיף שפורסם במהלך סוף השבוע, דיווחה חברת התשתיות מהגדולות בישראל, שצפויה לבצע הנפקת מניות ראשונית (IPO) בבורסה בתל אביב ביום רביעי הקרוב, כי לראשונה בתולדותיה היא תחלק דיבידנד לבעלי מניותיה.

 

היקף הדיבידנד לא יפחת מ־25% מהרווח השנתי הנקי שלה בכל אחת מהשנים 2016–2014 ומסכום מינימלי של 50 מיליון שקל בשנה. בהתבסס על צבר ההזמנות של החברה והכנסותיה ורווחיה הצפויים ל־2014, על סמך תוצאות המחצית הראשונה של 2014, היקף הדיבידנד הכולל של החברה יעמוד על כ־60 מיליון שקל. ארבעת האחים (הראל, ישראל, גיל וחן) יקבלו יחדיו דיבידנד בהיקף של כ־50 מיליון שקל בהתאם לחלקם היחסי בחברה לאחר ההנפקה (80%).

 

בנוסף צפויים האחים שפירא לקבל חזרה הלוואת בעלים שהעניקו באמצעות שטר הון בהיקף של 30 מיליון שקל (בתוספת 2 מיליון שקל בגין הפרשי הצמדה), כך שבסך הכול הם צפויים לקבל 80 מיליון שקל - 30 מיליון שקל (בגין שטר ההון) לאחר ההנפקה ו-50 מיליון שקל (דיבידנד) ברבעון הראשון של 2015 על בסיס הדוחות של שנת 2014.

 

נכון להיום, העודפים הראויים לחלוקה של שפיר הנדסה עומדים על 483 מיליון שקל. ההכנסות צפויות לעמוד ב־2014 על כ־2.5 מיליארד שקל, והרווח הנקי צפוי לעמוד על כ־250 מיליון שקל. גם לאחר חלוקת הדיבידנד ובהתחשב בקצב ייצור מזומנים של 90 מיליון שקל בשנה (בהתאם לנתוני שנת 2013) נראה כי רמת הנזילות של החברה תישאר איתנה.

 

 צילום: רודי אלמוג

 

בנוסף לפרסום מדיניות הדיבידנד, צירפה שפיר הנדסה דירוג אשראי שניתן לה על ידי חברות הדירוג S&P מעלות. כלכלני מעלות העניקו לשפיר הנדסה דירוג אשראי של +A יציב לגיוס של עד 600 מיליון שקל באג"ח. בהנהלת שפיר מיהרו להסביר כי אין בכוונתם לבצע הנפקת אג"ח בטווח הקרוב, אולם בחרו לבצע דירוג כדי לאפשר גיוס עתידי על בסיס התשקיף הנוכחי.

 

בדו"ח הדירוג כתבו כלכלני מעלות כי "הדירוג משקף את הערכתנו לפרופיל עסקי הנתמך במיצובה התחרותי של החברה כאחת השחקניות המובילות בתחומי תעשיית חומרי הבנייה והתשתיות בישראל. להערכתנו, הפעילות ברוב שרשרת הערך, הסינרגיה הגבוהה בין תחומי הפעילות ונתח השוק הגבוה בענף תעשיית חומרי הבנייה יוצרים לחברה יתרון תחרותי מובהק המשתקף בשיעורי רווחיות גבוהים". עוד כתבו במעלות כי "הניסיון רב־השנים של הנהלת החברה, היקף הפעילות הנרחב והגיוון במקורות ההכנסה משפיעים לחיוב על הערכתנו לפרופיל העסקי".

 

בנוסף הודיעה שפיר כי היא מקצה 10.5 מיליון כתבי אופציה הניתנים להמרה ל־10.5 מיליון מניות של החברה, המהווים 2.8% מהון המניות של החברה בדילול מלא. מחיר המימוש של האופציות טרם נקבע. החברה דיווחה כי האופציות מיועדות להנהלה הבכירה אולם לא פירטה את יחס החלוקה בין העובדים.

 

שפיר הנדסה הוקמה ב־1968 והיא פועלת היום בארבעה מגזרים עיקריים: תעשייה, זכיינות, תשתיות ומגורים. מגזר התעשייה הוא הגדול ביותר וכולל ארבע מחצבות עם זיכיונות ארוכי טווח מהמדינה, 14 מפעלי בטון, שלושה מפעלי אספלט מבוססי טכנולוגיה מתקדמת, וכן צי רחב של משאיות המשמשות להובלת התוצרת. ההכנסות ממגזר התעשייה מהוות כ־43% מסך הכנסות החברה. שפיר הקימה ומנהלת בזכיינות כמה פרוייקטים מרכזיים ברחבי הארץ, ובהם הנתיב המהיר והקטעים הצפוניים של כביש 6.

 

דיבידנד דיבידנד צילום: עומר הכהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x