בלעדי לכלכליסט
טליט מנהלת מגעים לרישום כפול בבורסה של תל אביב
החברה הישראלית, שעוסקת בתחום החם של תקשורת בין מכונות, נסחרת בלונדון בשווי שוק של 1.7 מיליארד שקל, שצפוי להכניס אותה למדד ת"א 100. מניית טליט זינקה ב-40% מתחילת השנה
- מנכ"ל טליט תקשורת מגדיל אחזקותיו בחברה ל-20%
- פורטיסימו מכרה 10% ממניות טליט ברווח של 20 מיליון דולר
- טליט רכשה את טלמטיקס מחברת NXP תמורת 9 מיליון דולר
הצטרפותה של טליט למסחר בבורסת תל אביב עשויה להוות זריקת מרץ משמעותית לבורסה המקומית, שזו תקופה ארוכה סובלת ממגמת נטישה וממחזורי מסחר נמוכים. רק בסוף השבוע האחרון החליטה אן־טריג, המפתחת עטים לשימוש במחשבים, לוותר על חלום ההנפקה בישראל בעקבות שווי נמוך שיוחס לה על ידי המשקיעים המוסדיים. כמו כן בשנה האחרונה חברת הטכנולוגיה מלאנוקס נמחקה מהמסחר בבורסת תל אביב וגם חברת האנרגיה אורמת תעשיות צפויה להימחק מהמסחר על רקע איחוד אפשרי עם החברה־הבת אורמת טכנולוגיות.
זינוק של 67% ברווח הנקי
שווי השוק של טליט עומד כיום על 277 מיליון ליש"ט, כ־1.7 מיליארד שקל. זאת, לאחר זינוק פנומנלי של 40% במניה מתחילת השנה, על רקע התחזקות שוק תקשורת המכונות שיש לו זיקה גם לשוק ה"אינטרנט של דברים" (internet of things). גם מחזורי המסחר במניה עלו בעקבות עניין מוגבר של המשקיעים בחו"ל בתחום הפעילות של טליט. שווי השוק הנוכחי לא יאפשר לטליט להיכנס למדד ת"א 25, שבו החברה הקטנה ביותר, סלקום, נסחרת לפי שווי של 3.7 מיליארד שקל וצפויה לצאת בעדכון הקרוב מחוץ למדד, אולם היא תוכל להיקלט במדד ת"א 100.
טליט, בניהולו של עוזי כץ, המחזיק ב־20% מהחברה, החלה את דרכה כחברה המפתחת טלפונים סלולריים, אולם בהמשך היא עברה הסבה וכיום היא עוסקת בעיקר בתקשורת בין מכונות (M2M). החברה הונפקה בבורסת לונדון ב־2005, לפי שווי שוק של 115 מיליון דולר, וכיום היא מעסיקה כ־733 עובדים בישראל וברחבי העולם.
הכנסות טליט במחצית הראשונה של 2014 הסתכמו ב־138.2 מיליון דולר, צמיחה של 27% לעומת הכנסות של 108.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי המתואם הסתכם בתקופה זו ב־10 מיליון דולר, עלייה של 67% לעומת המחצית הראשונה של 2013.
בטכנולוגיית הM2M־ מחברים מכשיר קצה (לדוגמה טלפון סלולרי, או בעתיד מונה החשמל או המים) למרכז מידע ומאפשרים העברת נתונים בין הצדדים. השאיפה בתחום זה היא להעביר נתונים בזמן אמת בין מכשיר הקצה לבין שרת שמאפשר לשמור את המידע, לנתח אותו ולשלוח את המידע שהתקבל הלאה. בעזרת המידע שהתקבל ניתן לשלוח בחזרה הוראות או לשלוט ביחידת הקצה או בכל יחידה אחרת ברשת. טכנולוגיה זו מיושמת בתחומי החומרה והתוכנה, ומאפשרת להמיר תקשורת חוטית לאלחוטית.
התפתחות תחום העברת המידע מבטיחה את המשך הצמיחה של טכנולוגיית M2M. האפליקציות למכשירי קצה בעלי יכולות תקשורת הן רבות. מוני חשמל, גז ומים יוחלפו בשנים הקרובות במונים חכמים וישדרו נתונים כמו הצריכה בזמן אמת לספקים כדי שיוכלו לעקוב בזמן אמת ולחייב את המשתמש בצריכה מדויקת. במקרה של דליפה הוא יוכל היישום את הבעיה בקלות ובמהירות ולדווח עליה.
קורצת גם לשוק הרכב
יישום נוסף מיועד ליצרניות הרכב שמוכרות בכלי הרכב החדשים מערכת אינטגרלית שמספקת ניווט, מידע ובידור עם התקן תקשורת שמאפשר להעביר את כל עולם האינטרנט אל הנהג. היכולת לתקשר עם כלי רכב יכולה לשרת גם תחומים נוספים, החל ממניעת גניבות וכלה במעקב אחרי שעות הנהיגה של נהגים במטרה לספק להם פוליסות ביטוח המתאימות יותר לצרכיהם.
מטליט תקשורת נמסר בתגובה כי "מדובר באחד הנושאים אשר מונחים לפיתחה של החברה, אותם היא בוחנת מעת לעת".