$
שווקי חו"ל

הכנסות אפס, שווי 2 מיליארד דולר

חברת הביומד הישראלית הפועלת בתחום החם של גיוס המערכת החיסונית לטיפול בסרטן פרסמה תשקיף להנפקה משנית לגיוס 150 מיליון דולר כששווייה עומד על 1.98 מיליארד דולר

ניר צליק 07:5611.12.14

ביוני השנה נכנסה קייט פארמה (Kite Pharma) הישראלית בקול תרועה לבורסת נאסד"ק. החברה גייסה 127.5 מיליון דולר לפי שווי של 633 מיליון דולר, בהנפקה שנראתה אז כמו חלום מתוק. כבר ביום המסחר הראשון במניה זינק שווי החברה ב־71% ל־1.1 מיליארד דולר. כיום, חצי שנה אחרי ההנפקה, השווי שנראה אז חלומי נדמה כיום רק כתחילת הדרך, אחרי ששווי השוק של קייט פארמהעומד על 1.98 מיליארד דולר, יותר מפי שלושה משווי החברה בעת הנפקתה. 

בליל שלישי האחרון החליטה קייט פארמה להכות בברזל ולצאת להנפקה משנית. קייט פארמה פרסמה תשקיף לגיוס של עד 150 מיליון דולר ובכוונת החברה למכור 3 מיליון מניות. הסיבה להצלחה האדירה של קייט פארמה היא העובדה שהיא נמצאת כיום באחד התחומים הלוהטים — תחום האימיונותרפיה.

 

במהלך יום המסחר בשלישי, עוד לפני פרסום התשקיף, זינקה מניית קייט פארמה ב־16.4%, זאת על רקע הנפקתה הקרובה של ג'ונו (Juno) של 140–170 מיליון דולר לפי שווי של 1.1–1.5 מיליארד דולר. ג'ונו היא חברה נוספת הפעילה בתחום הטיפולים האימיונותרפיים בסרטן. חברה נוספת הפועלת בתחום ושנמצאת בהליכי הנפקה והגישה שלשום תשקיף היא בליקום (Bellicum), שהגישה תשקיף לגיוס של 94–106 מיליון דולר לפי שווי מוערך של 400–450 מיליון דולר.

 

קייט פארמה פיתחה את תרופת KTE-C19, ובחודש אוגוסט האחרון דיווחה כי בניסוי בשלב 1–2a, שנערך בקרב 13 חולים, נצפו תוצאות חיוביות בקרב 12 מהמשתתפים. שמונה חולים חוו נסיגה מלאה בסרטן לימפומה מסוג נון־הודג'קינס וארבעה חולים חוו נסיגה חלקית בסרטן, מה שהניב 92% הצלחה בניסוי. החברה קיבלה גם חוות דעת חיובית הנוגעת לרישום התרופה כתרופת יתום באירופה לפני כחודש.

 

 

באוקטובר פרסמה החברה תוצאות נוספות הנוגעות לניסוי שנערך בקרב 20 חולי לוקמיה, מתוכם 14 חולים חוו שיפור במצבם, כש־10 מתוך 20 החולים עברו השתלת תאי גזע וכעשרה חודשים אחרי הטיפול נותרו נקיים מסרטן.

 

כיום הטיפול של קייט פארמה מיועד רק לסרטן הדם מסוג לימפומה, אולם לא מן הנמנע שבעתיד הטיפול ייושם גם בסוגי סרטן אחרים. על פי ההערכות, סוג הטיפול הנוכחי יכול להתאים לאחר התאמות לסוגי סרטן נוספים כגון לוקמיה. בעולם האונקולוגיה מאמינים כי התרופות האימיונותרפיות יכולות להביא לפתרון אמיתי למחלות הלימפומה והלוקמיה. בין החברות הנוספות הפעילות בענף, מלבד ג'ונו, נמצאת גם ענקית הרפואה נוברטיס.

 

הטיפול שמציעה קייט פארמה מבוסס על מחקר שערך פרופ' זליג אשחר במכון ויצמן, שבמסגרתו פיתח גישה חדשנית לריפוי סרטן. השיטה מבוססת על הנדסה גנטית של תאי דם כדי לשלב בהם נוגדנים המסייעים בהשמדת גידולים סרטניים. כאשר כשיתחילו הטיפולים, ישראל צפויה לשמש כמרכז לניסויים של אירופה והמזרח התיכון.

 

בעלי המניות העיקריים בחברה הם יו"ר ומנכ"ל החברה, ד"ר אריה בלדגרין (17.2% בשווי 330 מיליון דולר), דיוויד בונדרמן (6.5% בשווי 124 מיליון דולר), קרן פונטיפקס (5.9% בשווי 114 מיליון דולר) ואלטה פרטנרס (8.1% בשווי 151 מיליון דולר).

 

ההפסד של קייט פארמה ברבעון השלישי הסתכם ב־9.1 מיליון דולר לעומת הפסד של 2.1 מיליון דולר ברבעון המקביל. לחברה עדיין אין הכנסות. 

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x